Sexnovell? Nope. Mitt i Söderort!

Bästa läsare!

Om vi exkluderar texter som innehåller avföring, spyor och beskrivningar av hur blodet forsar så måste jag erkänna att jag tål läsa det mesta. Ibland kan jag göra det med behållning, även när ämnet är lite väl magstarkt för gemene man.

Det går säkert att hitta en psykologisk förklaring till denna läggning, men själv ursäktar jag mitt analyserande av vissa ämnen med min nyfikna personlighet. Jag kan som läsare nörda in på de mest skilda ämnen, allt från storstäders vattennät till obskyra beteenden som t.ex. nekrofili.

Lokaltidningen ”Mitt i Söderort” brukar därför tillfredsställa mitt behov av att läsa om det ”förbjudna”. Jag tror inte att man i någon blaska sedan ärevördiga Kriminaljournalen från 70- och 80-talet kan få läsa så detaljerade texter om våldtäkter och sexualbrott som just i ”Mitt i Söderort”. Och lokaltidningens ambitionsnivå brukar ligga synnerligen högt när det handlar om sexbrott där barn är inblandade…

För något år sedan kunde man läsa om en man som begått otukt med sin dotter och hennes jämnåriga skolkamrat. Vi fick veta att skolkamraten mitt i natten kände att mannen kom in i rummet och stoppade in sin penis i munnen och att det smakade konstigt…

Med tanke på hur begränsat med utrymme det är för nyheter i dessa lokala gratispublikationer, där dödsolyckor med voltande och brinnande bilar redovisas på fyra-fem rader (inklusive rubrik), känns det lite som att man hamnat i en obskyr sajt på internet för udda sexnoveller.

Några år tidigare vill jag minnas att vi fick en ganska detaljerad bild av hur många madrasser det fanns i ett källarförråd där 13-åringar hade gruppsex i ett större hyreshus.

Nu har ”Mitt i Söderort” haft samma sexbrott i två utgåvor i rad, och nu ges en hyfsat detaljerad skildring av vad som hände i artikeln ”Hade sex med 11-årig flicka, 25-åring dömd till fängelsestraff”.

Tidningen upplyser oss om vad mannen – som ”erkänt att han föredrar yngre tjejer” – gjorde sedan han fått kontakt med flickan på en chattsajt:

”Mannen fick snabbt flickan att ställa upp på att onanera framför sin webbkamera och han gjorde samma sak själv för flickan. Efter bara några dagar stämde de två träff vid Stadsbiblioteket. Därifrån gick de till Bellevueparken där mannen förmådde flickan att ha sex med honom, men inte fullbordat samlag. Enligt flickan hade mannen ångest efter händelsen [Jag är inte förvånad, Peters anm.] eftersom han visste att han hade begått en kriminell handling. Ändå dröjde det inte länge innan han stämde möte med flickan igen för att ha samlag med henne.”

Det är nu vi får veta att de träffades vid tunnelbanan och sedan gick hem till hans bostad i Bandhagen där de hade ett fullbordat samlag.

”Flickan har berättat att hon är tidigt utvecklad och att hon varit nyfiken på sex och känt sig dragen till äldre pojkar. Något tvång tycks aldrig ha förekommit”.

Som bekant har jag ju skrivit artiklar om sexuella övergrepp på barn, om barnpornografi, etc etc, och jag har en hel del forskningsmaterial i min ägo om ämnet. Jag är dessutom sakkunnig i frågan utifrån mina egna livserfarenheter, även om min syn på saken kanske skiljer sig åt från vad andra etablerade psykologer skulle vilja framföra.

Så ingen bör väl bli förvånad över att jag anser att detta var en av de bättre skrivna artiklar jag läst på år och dar om en dylik tragisk händelse.

Den saknar spekulativa drag. Den är balanserad. Den belyser ett problem som många förtiger, nämligen barns sexualitet. Artikeln är också konkret, den anger att straffet för mannens handlingar är 2 års fängelse för våldtäkt. Jag vet att innehållet i artikeln säkert skulle kunna få igång en pedofil att börja onanera (eller snarare hebefil eftersom den beskriver en flicka med tidiga mognadstecken) precis som vilken annan smaskig sexnovell på nätet. Men samtidigt väcker texten hos andra läsare frågor om moral och kultur. De frågorna behåller jag dock i mitt eget huvud. Åtminstone för stunden.

Hälsar Eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna, Nyheter, Sex. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s