Gud nåde alla män…

Bästa läsare!

Det var länge sen vi män fick någon uppskattning. Alltså oss män som grupp. I alla fall via våra svenska medier. Under denna morgonen hade SR:s P1 en orgie i manshat.

Först var det föreningen Kvinna till kvinna som suttit och bläddrat i pressklipp om olika krig och väpnade konflikter och kommit till den mycket upprörande slutsatsen att kvinnorna är en undanskuffad minoritet i materialet. Det är bara en massa män som får vara med och berätta om hur de för krig. Usch och fy, menar de indignerade företrädarna för Kvinna till kvinna.

Tyvärr har de inte tänkt längre än vad näsan räcker. Vilka är det som tvingas ut i krig? Jo, männen. Det är männen som förutsätts att utan protest ställa sina liv till förfogande att skydda civilbefolkningen, d.v.s. alla kvinnor och barn.

Hur stort rabalder blir det inte ifall en missriktad granat slår ner på ett bostadshus i närheten av slagfältet och civila offer dödas? Ja, lita på att det inte passerar obemärkt i nyhetsrapporteringen. Men vem bryr sig om männen som stupar på slagfältet? Tja, de närmast förutsätts att de skall dö där. De är ju män…

Del två i P1:s manshatarorgie i morse är lanseringen av Fru Gårman. Vägverket skall ta fram en kvinnlig figur att sätta på trafiksignalen.

Så ni kvinnor har hittills aldrig lyckats ta er över gatan bara för att Herr Gårman haft silhuetten av en man? Jag tycker detta är att idiotförklara halva svenska befolkningen. Skall man göra något åt signalerna vore det bättre att skapa en stiliserad fot utan kropp. Fast då blir det väl förstås diskussion om den ser ut som en herrsko och feministerna känner sig kränkta på nytt… För att inte tala om alla handikapade som genomgått amputation. Sverige leder ju VM-ligan i kränkthet, så uppkomsten av en ny hysterisk debatt skulle inte förvåna mig, vad man än gör.

En politiker som motionerat i Riksdagen om Fru Gårman hävdar att detta är ett stort steg mot jämlikheten och att man på sikt också inte skall satsa pengar enbart på medelålders män som… STOPP! STOPP! STOPP! *osäkrar min revolver och siktar mot bilradion*

Är den där människan så jävla korkad att hon på fullt allvar tror att svenska vägar byggs enkom för svenska medelålders män? Hur skall en kvinnlig rondell i så fall byggas? Att det finns kvinnliga kurvor, det vet jag, men det har fan inget med trafik att göra. Utom när de exponeras farligt nära vägarna så att vi heterosexuella medelålders män blir störda….!

Glad valborg på er. Min är redan förstörd tack vare P1.

Hälsar Eder Peter Harold, i affekt.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gud nåde alla män…

  1. Tigerkaxman skriver:

    Hej! Nu är du mer lättläst. Förslaget om Fru Gårman är en typisk produkt av för stor medbestämmanderätt, misshushållning av skattemedel och snedfokusering av resurser i verksamheten. Än har det väl inte gått så långt att kvinnor ryggar för siluetten av en man?

  2. Peter Harold skriver:

    -> Tigerkaxman

    Vilket bevisar att symbolfrågor (i dubbel bemärkelse) har företräde. Du gav en bra sammanfattning på orsakerna!

  3. Pingback: Fem år och 1500 bloggpostningar senare – detta var Skrivarens Blogg | Peter Harold - Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s