Därför ber inte Carl Bildt om ursäkt

Bästa läsare!

Jag vet, kära läsare! Ni är inte ett dugg intresserade av politik. Men jag kan inte låta bli att slå ett slag för en bloggkollegas rader.

I nyhetsmedierna har det talats mycket om att man konstaterar att ljudet av en misstänkt främmande (läs rysk) undervattenfarkost i själva verket är en taxibåt som gick i trafik i området där svenska marinen sökte efter inkräktare.

I detta har flera debattörer och politiskt aktiva krävt att utrikesminister Carl Bildt skall be om ursäkt för att han anklagade Ryssland för att bedriva undervattensspionage mot Sverige under 80-talet.

Man behöver inte vara bundis med Carl Bildt för att veta att han INTE tänker framföra någon ursäkt. Ett av skälen redovisar han i sin blogg Alla dessa dagar.

Jag är inte förvånad. Och samtidigt kan jag inte heller påstå att han gör fel som avstår från att be om ursäkt. Det har fortfarande inte framkommit några bevis för att Ryssland inte spionerade mot Sverige. Tvärtom; jag är gammal nog att komma ihåg de ryska långtradarna som körde fast på skogsvägarna på väg till mobiliseringsförråden i min gamla hembygd. Och då är jag inte på något vis en åldrad man…

I Ryssland däremot har man däremot börjat låtsas att man inte har ett mörkt förflutet under sovjetkommunismens era. Det är läge att vi börjar bli på vår vakt igen…

Hälsar Eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s