Ska vi träffas?

Bästa läsare!

På lördag kommer jag att besöka Piratpartiets manifestation mot Riksdagens planer på att låta Försvarets Radioanstalt FRA fritt på spionera på vår kommunikation (över landsgränsen, vilket i praktiken blir det mesta av folkets internettrafik). Riksdagen kallar det reglering. Jag kallar det legitimering.

Tro inte att jag är någon Piratpartist. Jag avskyr enfrågepartier. De härbärgerar de mest politiskt trångsinnta människor man kan hitta. En gång blev jag inbjuden att vara med och grunda ett nytt parti. Medan de andra koncentrerade sig på den enda fråga som fått partiet att skapas plitade jag ensam ihop resten av det tio eller tolv sidor långa partiprogrammet. Vi fick visst tre röster i Riksdagsvalet 1994 om jag minns rätt.

Men jag är emot att tillåta MAKTEN att spionera på folket, så därför hörsammar jag Piratpartiets kallelse. Ja, jag vet. Sverige behöver underrättelseverksamhet. Vi har hot mot rikets säkerhet både inom och utanför våra gränser. Men övervakning skall enligt min mening bara ägnas åt de som är bad guys, inte mot vanligt folk, d.v.s. vi som låter laga bilen på svartverkstaden, får badrummet omkaklat utan kvitto, som ger f-n i att betala TV-licensen eftersom vi tycker att SVT till 95% bara har program som är lika ointressanta som reklamkanalernas. Eller surfar efter nakenbilder på dirty girls. Kort sagt; vi som lever med samma tvivelaktiga moral som många politiker…

Öppenhet är bra, men den skall vara frivillig. För att slippa hamna i situationer där den som äger information om mig kan ge mig bekymmer har jag valt att vara tämligen öppen om vad jag tycker och tänker, inte bara här på Internet utan också In Real Life. Enda skillnaden är väl att jag i den analoga världen inte är lika sexfixerad och har ett mindre vulgärt talspråk. Hrm.

Men alla är inte lika öppna. Alla vill inte vara det. Och alla har vi hemligheter. Ibland vill vi läcka dem…. Åh, vad jag saknar Nina som bor på…. men oftast vill vi det inte. Och det skall vi respektera. De som vill Sverige ont har många effektiva sätt att slippa få sina meddelanden uppsnappade av FRA, medan dina e-postmeddelande från chattvännen Mistress Spankelina utan tvekan kan utgöra ett roande inslag i FRA-medarbetarnas annars enformiga vardag. Och sen den dagen du står redo att ta partiledarjobbet kanske din konkurrent har kopior på vad du svarade per e-post till Mistress Spankelina.

Oss emellan; känner du inte att du själv kan ha sagt lite för mycket på din blogg, även om du kallar dig Anonym’s personliga blogg. Jo, vi snattrar nog lika mycket med tangentordet som med munnen. Och i mitt fall nästan ännu värre…

Ni som vill kan morsa på mig IRL på Medborgarplatsen på lördag. Och jag morsar tillbaka. Även om du kallar dig för Pete Parfalk eller heter det på riktigt…

Hälsar Eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Politik, Privat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ska vi träffas?

  1. EarthlingRaoulPETEJoacimparfalkEldRödVNejlikaJEDI skriver:

    VARFÖR Hyllar du SS carl Bildt då OM du nu är MOT FRA av andra skäl än att DU som PorrBolags dito BEHÖVER kunna avlyssna alla andra o sälja medan hatar bli avlyssnade eller är du ”bara” ännu en av alla MILITÄRA UnderCovers ”USB” Minnen

  2. Peter Harold skriver:

    -> Thunder/FOOL
    Jo, därför att jag anser att en människa kan göra både rätt och fel. Carl Bildt har säkert sina randiga skäl till att vara för FRA (t.ex. att han har polare som eventuellt skickat X antal kronor till partikassan, vilket är ett påstående jag i övrigt inte vågar uttala mig om). Samtidigt högaktar jag Carl Bildt för att han skärpt tonen mot Ryssland. Han har varit aktiv inom utrikespolitiken ända sedan Kalla krigets dagar, så han om någon vet vad Rysslands makthavare suktar efter.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s