Lost in sportilation

Bästa läsare!
Sorry. Jag bara retar mig på det där jäkla Audi-emblemet som SVT skyltar med på TV-skärmen under dessa tider. OS alltså. Om OS tycker jag inte.

För det första anser jag att de olympiska spelen skall resa hem till Grekland. Den ständiga cirkusen med att muta IOK-ledamöterna för att få arrangera spelen känns lika föråldrat och korrupt som att ha monarki som statsskick.

Bild länkad från wordpress.blueollie.

Någon kanske invänder mot min tanke och påpekar att Grekland inte passar som arrangör av vinter-OS. So what? Låt då bli att ha vinter-OS. Kör vanliga OS två gånger om året om ni har abstinens av olympiska mått. Man kan åka skidor på hjul, och det finns plastmattor som fungerar ungeför som spolad is. Jag har dessutom sett berusade stundenter åka pulka nerför Observatoriebacken i Stockholm i samband med skolavslutningarna i juni. Allting går, bara man vill.

Det var nyss en dag man inte kunde undgå att se två svettiga män i trikåer ligga och jucka mot brottarmattan i ständiga reprissekvenser på TV – i alla svenskspråkiga kanaler. Tittarna fick även se hur den ene av dem släppte sin medalj i golvet och gick iväg efter att ha juckat klart innanför och utanför ringen.

Nu är jag rädd för att jag kan nästan lika lite om brottning som de tjänstgörande domarna, vilket tydligen var problemet. Så jag vet inte om det var rätt eller fel att vederbörande svenske brottare bara fick brons. Jag kan därför inte avgära om han antingen är en oerhört dålig förlorare eller har avundsvärt mycket integritet.

Är det bara jag som är så pass ointresserad av sport att jag alltid missar dambrottningen, eller finns denna sportgren inte representerad över huvud taget? Eller går dessa sändningar på Adult Chanel?

Med tanke på de dräkter som beach boll-damerna använder så skulle inte lite kvinnlig mud-wrestling alls kännas som en okristlig synd om IOK behagar… Bara ett tips i all anspråkslöshet.

I övrigt Annies apropå Kina, OS, Birger och klonade kinesiskor: här.

Hälsar Eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Nyheter och märktes , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lost in sportilation

 1. zozzy skriver:

  Jag lämnar sporten till dem som tittar på den…fast bilden var fin.

  Jag har kliat mina kulor/knölar (hjärnan) och skakat fram lite testosteron…och jag tror att det är Volvo och Yamaha som i samarbete har arbetat fram V8-motorn…det du =)
  kramizz

 2. Peter Harold skriver:

  -> Zozzy
  Fast jag hade fel om att den också fanns i LandRover: http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_V8_engine

 3. zozzy skriver:

  Så kan man dra slutsatsen =) av detta att jag är mer man då?

 4. Peter Harold skriver:

  -> Zozzy
  Njae, precis som Rotary tillåter vi manliga motornördar även kvinnliga ledamöter i våra diskussioner. Fast det är klart, var försiktig om du skall vara med på OS ifall de tar doptest på dig…
  😉

 5. annieverse skriver:

  Man får tacka för länkningen!

  Håller med dig om att Grekland bör få OS på halsen, så man slipper allt muttjafs. Fast då tycker jag de ska få bidrag av alla länder som vill delta, det är nog inte direkt gratis att köra evenemanget varje år.

  Kanske kan man döpa om vinter-OS till något annat och lotta ut värdskapet varje år bland hugade spekulanter?

 6. Peter Harold skriver:

  -> Annieverse
  Enligt Pär Holmberg som presenterar vädret på SVT går vi ju mot en miljökatastrof med uteblivna vintrar, så frågan om vinter-osets vara eller icke vara kanske löser sig på naturlig väg… 😉

 7. heaven skriver:

  Vart 4e år räcker väl?

  Integritet kallas det…det där Ara har. Tror jag eftersom jag inte sett ngn repris alls…men hursomhelst så älskar jag handlingar som den han gjorde. Synd bara, att jag missade de italienska kommentatorernas kommentarer:)

  Om beachvolley…
  Enda sporten som får min mans uppmärksamhet:)

 8. Peter Harold skriver:

  -> Heaven
  Jag förstår din man. Brottningen får mig bara att inse att jag innerst inne är en trångsynt homofob…! 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s