Solbrist

Bästa läsare!

Snälla sol, kan du inte komma tillbaka och värma oss under några dagar? Jag börjar bli less på denna ständigt mulna eller pissande väderlek som varat sedan början av augusti månad. Jag vill se klarblå himmel, jag vill känna en ljummen bris och höra rasslet från de lätt gulnande löven.

Eller helst skulle jag vilja vara någon annanstans. På väg uppför ett berg med lagom packning i ryggsäcken. Eller på en båt längs en kinesisk flod med gigantiska trädbevuxna berg på var sida bakom stränderna.

Jag vill se något annat än grå himmel och chefens smutsiga Volvo V70 utanför mitt kontorsfönster. Jag vill möta frestelser och vidunderligheter. Jag vill känna behagliga dofter och himmelska smaker. Jag vill hålla någon som värmer mig. Inte min kropp, utan mitt hjärta.

Tur att man kan dra ner persiennen, då slipper man i alla fall se chefens bil…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat och märktes . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Solbrist

 1. Witch skriver:

  I exakt 53 min och försvann för nu ca 4 min sedan har solen hedrat mig med sin närvaro, det var riktigt så man kände att det pirrade till i kroppen när man såg solen och man blev både gladare och varmare inombords.

  Tips: Måla en sol eller kanske ett porträtt av din favoritperson på persiennen så blir det glad varje gång du lyfter blicken mot fönstret.

 2. Peter Harold skriver:

  -> Witch
  Tyvärr är jag dålig på att teckna, och allt jag har är ett smygtaget foto på henne i min mobiltelefon. Men den bilden försöker jag undvika att titta på numera av hälsoskäl… 😉

 3. Kinks skriver:

  Sun, sun, sun, here it comes 😉

 4. annieverse skriver:

  Konstigt nog har vi sedan augusti haft betydligt bättre väder här i Düsseldorf än vad ni har haft i Sverige – trots att den här stan är känd som Drizzledorf (och förra hösten var det verkligen med rätta!)
  Man blir TRÖTT av gråväder, jag vet…

 5. Car Bil skriver:

  Jag hörde att det skulle bli lite småmulet de närmaste dagarna. Skönt, det börjar bli lätt tröttsamt med den gassande solen dag efter dag.

  Nej, allvarligt talat. Jag minns faktiskt inte när solen var framme en hel dag. Möjligen var det när jag och C. B jr var i Berlin. Då var det soligt de två sista dagarna.

  Men sen då?

 6. Peter Harold skriver:

  -> Annieverse
  ”Drizzledorf”… He, he, den förstod till och med jag! 🙂

  -> CarBil
  Och Berlin ligger …om jag nu kan min jordglob i huvudet… betydligt närmare Düsseldorf än mina bygder, så det kan nog stämma.

  Fast just nu skiner solen! Jag börjar tro att det lönar sig att klaga! 🙂

 7. Peter Harold skriver:

  -> Kinks
  Tack! Det är en låt som får det att skina upp, även när det är mulet ute.
  🙂

 8. Gubben skriver:

  Det är inte lätta tider, vare sig för soldyrkare eller finansvalpar…

 9. Witch skriver:

  Ja jag måste erkänna att jag har solen idag, det är inget jag mår dåligt av kan jag säga men jag tänker lite på dig och sänder soliga tankar *ler*
  Annars är ju ett tips att du ska upp mot mina trakter för att få sol i helgen. 😀

  Ok, ett foto vore ju ulitmata men om du tror det gör sån skada så får du ju väga för och nackdelar innan du fattar beslutet.

  Ha en trevlig helg!

 10. ginger06 skriver:

  Jag är säker på att hon finns.
  Du har bara satt ribban för högt.

 11. Chris skriver:

  Ja, nu har höstrusket tagit fart ordentligt och i fredags damp katalogen från sembo ner i brevlådan. Dags att planera semestern inför 2009. Jag blundar och drömmer mig bort. Här hemma är det full rulle. Alla vill kolla in kattungarna, precis som det aldrig har sett kattungar för. Dop för Wilma börjar närma sig och efter många om och men har vi hittat en lokal som vi kan vara i. Det är ju jättemycket folk som de har bjudit, blir väl så när man har stor bekanskapskrets, alla vill komma. Jag tyckte det räckte med släkten, men nä de skulle bjuda alla.
  Idag ska jag se om jag hinner så det där gräset som jag planerat göra en tid nu, men väderts gudar har inte tyckt som jag. De fina dagarna har jag jobbat.
  Nä, nu ska jag dricka kaffe och foortsätta min bloggrunda. Ha en fortsatt bra söndag
  Kram Chris

 12. Ninacian skriver:

  Solen var här igår så vi fick en riktigt härlig höstadag
  … men idag grått och trist och avslaget kyligt.

  Skickar en solig kram till dig iaf. så kanske du känner lite värme ändå.

  Niancina

 13. Peter Harold skriver:

  -> Gubben
  Njae, finansvalparnas dagis består ju av en berg- och dalbana som ena dagen går ner och andra dagen går upp. Vi som vill ha lite solvitamin hinner ju får helisk skörbjugg i vår långa väntan… 😉

  -> Witch
  Jodå, jag fick lite sol i helgen eftersom jag åkte till Dalarna (samma breddgrad som din hemvist)! Och på vägen hem under söndagen stannade vi för att pinka men råkade istället plocka botten av en kasse full med trattkantareller. Två mil senare kom vi på att vi glömt kissa… 🙂

  -> Ginger06
  Just nu är mina krav så låga att min dotters stora Nalle Puh-nalle är min nuvarande sängpartner. Med andra ord har jag sällskap i sängen av någon som inte andas; man kan bli kallad nekrofil för mindre…! 😉

  -> Chris
  Kram Chris! Småbarn och kattungar är ju alltid de första i världen – just då – så uppmärksamhet till hysterins gräns är nog självklar. Hoppas att inte du ensam skall behöva ta hand om tjocka släktens alla vänner och bekanta på dopet, utan att du också får chansen att njuta av tillfället.

  Vad gäller trädgårdsarbete är min erfarenhet från denna sommar att det växer och växer, vare sig man vill eller inte… 😉

  -> Ninacian
  Ja, det verkar vara så att SMHI med eftertryck skall få oss att verkligen känna att det är måndag morgon när man segar sig till jobbet… 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s