Mer smisk-TV, tack!

 

Bästa läsare!

 

Jag hörde på radion att lokalbussar och ambulanser under utryckning attackeras av stenkastande drägg i förorten Gottsunda utanför Uppsala. Om Gottsunda tycker jag inte. Där hade jag för 100 år sedan en flickbekant som skrev att hon var så tacksam för att ha en kompis som jag men sedan dumpade[?] mig utan att säga något när jag blev arbetslös. Fast jag hade kanske tur; hon var ganska ful och tråkig. Luktade illa och gick konstigt också. Tänderna var snea och dessutom var hon skelögd. Hon heter….

 

Nä, back-to-topic!

 

Vad jag inte förstår är hur skitungarna kan lyckas hålla på med sitt sattyg utan att torska dit. Ja, jag är 100% säker på att det inte är några arbetslösa 55+ som demonstrerar sin aversion mot produktionssamhället genom att bomba linjebussar med stenar. Det är helt klart ett litet gäng kids som bär sig åt. Och sådana skiter på sig när de blir jagade av schäferhundar. Anar ni vart jag vill komma?

 

Ingen av dessa ungar befinner sig längre bort än ett stenkast ifrån platsen för dessa händelser i Gottsunda. Varför inte låta en MC-polis ha en cross-hoj på platsen för barnvagnen inne i bussen? Så fort stenen kommer farande tvärnitar chauffören och öppnar bakdörren så att MC-polisen kan köra ut med sin Kawasaki och med ett smatter från avgaspipan jaga ifatt skitungarna. Och de osnutna ligister han inte kan köra ifatt får som sagt de lössläppta schäferhundarna ta hand om.

 

Eller tänk er synen av 30 kravalluniformerade poliser som väller ut genom bussdörrarna och springer ifatt skadegörarnas under ett taktfast vrålande i stil med: ” – Döda, döda, döda…”. Vore jag polismästare i Uppsala skulle jag anse att denna syn vore väl värd övertidstillägget.

 

Nä, istället skall det daltas. Polisen skall ägna sig åt något som kallas för ”dialog”. Ha!

 

Jag som trodde att dialog var något man bara kunde utföra med en part som var villig att konversera. Om stenkastarna nu var så verserade att de kan delta i en dialog borde de istället ägna sin energi åt att plugga, läsa läxor och motionera (stenkastning är inte motion) och lägga grunden till en framtid med jobb och försörjning.

 

Personligen ser jag dessa ungdomar som förlorade. Eftersom den rådande trenden inom television är förnedring – allt från fylleknull i Big Brother till ”dokumentärer” med manipulerade anhöriga som luras att tro att deras avlidne släkting spökar i vardagsrummet – så längtar jag efter det ultimata förnedringsprogrammet där arresterade stenkastande vandaler får smisk på nakna stjärten av 65-åriga lärarinnor och bibliotekarier som efter ett yrkesliv bland väsnande tonåringar äntligen får fria händer att ge igen med en ordentlig och publik risbastu. Inte för att jag tror att det har någon fostrande verkan, utan bara för att det kan vara intressant att titta på detta medan man tar en näve chips i munnen i fåtöljen…

 

Nej, jag slår inte min dotter, om nu någon tror jag (med vad jag sagt här ovan) är en agande fader. Tvärtom, det behövs inte. Jag bestämde mig för att uppfostra min dotter med lika delar krav och kärlek. Jag hoppas att det skall räcka för att hon inte skall börja kasta sten på bussar och ambulanser.

 

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Nyheter, Privat, Udda sex och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Mer smisk-TV, tack!

 1. Nikks skriver:

  Bästa PH!

  Visst känns det som att det kliar i fingertopparna när man läser om barn/ungdomar som vandaliserar. En rejäl öronryckning skulle jag vilja dela ut. Men smisk eller aga känns så förlegat på någe vis, dessutom så är det ju inte heller tillåtligt. Hursom helst så har föräldrar alltid det yttersta ansvaret för sina barn, men jag tror ändå att allmänheten(civila) i varje fall måste gripa in och fostra andras snorungar om det ser att ungarna utför kriminella handlingar. Problemet är bara att inte många vuxna vågar ”lägga sig i” vad andras barn sysslar med. Det kan också finnas en rädsla över att åka på stryk, där det är ungdomarna som ger sig på vuxna för deras inblandning.

  Men det bästa att göra för att hålla uppsikt över våra barn, är att förse dom med en fotboja/sändare redan vid födseln så att vi vet var dom befinner sig och tar sig för när inte mamma och pappa finns med 24/dygnet. Ordningsmakten har jag tyvärr inte så mycket till övers för, de gillar att konstant bötfälla mig för att jag saknar lyse och reflexer på cykeln.

  P.s trist det där med din ”flickbekant”, vet inte riktigt vem av er det är mest synd om. Dig, för att hon övergav dig, eller henne för att hon stinker?!;-)

  Hälsar Nikks

 2. Peter Harold skriver:

  -> Nikks
  He, he… det är nog mest synd om henne. 😉

  Jodå, jag vet att det är förbjudet med fysisk bestraffning i Svea Rike. Även om det skulle kunna ge höga tittarsiffror.

  Vad som förvånar mig däremot är att vi är jättemånga f.d. barn och ungdomar som växte upp för några år sedan utan social kontroll och övervakning och ändå aldrig kastade sten på bussar och ambulanser. Vi hade chansen att göra de mest tokigaste saker (och visst gjorde vi tokiga saker men det var inget som andra led av), men ingen kom på något så urbota dumt som att sabotera för våra medmänniskor.

  Just därför känner jag en viss gnagande misstanksamhet att detta inte enbart är pojkstreck, utan att det ligger något tyngre skäl bakom gärningarna.

 3. Gubben skriver:

  Bra rutet Peter!
  För min del kan de lika gärna stänga av hela Gottsunda och vägra skicka dit vare sig bussar, taxi eller utryckningsfordon. Vad är det för blåsta figurer som kastar sten på ambulanser???

 4. Peter Harold skriver:

  -> Gubben
  ”Vad är det för blåsta figurer…”
  Min tanke var att polisen skulle ta reda på den saken… 😉

 5. Nikks skriver:

  Bästa PH!

  Gottsunda, var det där flyplanskraschen för många år sedan inträffade? Det var något med Gott?

 6. Galaxa skriver:

  Hahaha! Det var ett härligt primitiv bloggpost! Kanske lite långt det där med bibliotekarier, men skrämsel med kawasakin är helt rätt.

  Nikks: Det var Gottröra.

 7. heaven skriver:

  *asg 1…och hon hette??? Den infon skulle jag kunna betala för:)

  *ASG 2…”Eller tänk er synen av 30 kravalluniformerade poliser som väller ut genom bussdörrarna och springer ifatt skadegörarnas under ett taktfast vrålande i stil med: ” – Döda, döda, döda…””
  Känner du min idag döde styvfar? Under mina unga tonår så kunde han och jag busa till de mest dråpiska dråpiskheterna, som iaf vi hade kul åt under påhittandets gång. Vid flytt till nytt område så tänkte vi att vi som nyinflyttade borde presentera oss genom att gå gården runt med schäfervovven, mausern och Stalinaffischen mellan oss. Min mor stoppade tyvärr de idéerna.

  Om hur vi var som barn….så var man kanske mer farlig för sig själv än för andra.
  Stenkastandet från broar ner mot bilar pågick här för ett par år sen….efter ett par dödsfall slutade det…tror jag, iaf har jag inte hört ngt.

 8. liberum-weto skriver:

  Ja samma problem, med stenkastning, finns i Södertälje, Rosengård och nu i Västra Frölunda. Våld är förbjudet, men bara straffbart om du är över 15 år. Dvs är du över 15 år får du inte stoppa våld om du inte är polis. Det är den praktiska konsekvensen. Poliser å sin sida tappar intresset att haffa dem mellan 15 och 18 år också – för där ger åklagare åtalseftergift.
  Det borde ingå i alla fullmäktiges funktioner att varje år vara med på några lektioner i högstadiet, och att åka runt med kollektivtrafiken några fredags och lördagskvällar varje år.

 9. Peter Harold skriver:

  -> Nikks
  Svaret fick du av Galaxa. Gottröra. Icke att förväxla med Gubbröra… 😉

  -> Galaxa
  Ja, att ta till bibliotekarier är kanske lite väl grymt mot de stackars missförstådda barnen med fickorna fulla av stenar.. Jag ändrar mig till ”skolstäderskor” istället! 😉

  -> heaven
  Jag ger bara förnamnet (kolla taggarna)… 😉

  ”Stalinaffisch”…. he, he… snacka om att grannarna känner hur värdet på bostaden sjunker…! 🙂

  -> Liberum-Weto
  Japp, det är en utmärkt idé. Våra politiker behöver besöka verkligheten, och inte enbart i form av förplanerade studiebesök under kontorstid.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s