Tomas Östros är – ta-daa – kritisk!

 

Bästa läsare!

 

Det är på tiden att någon vid partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm erkänner att partiledaren Mona Sahlin blivit bortförd av utomjordingar. Okej, jag erkänner; jag konsumerar nyheter i första hand genom internet och i andra hand genom Sveriges Radio, och sällan genom TV. Det kan vara därför jag inte hört Mona Sahlin – eller hört något om Mona Sahlin – på väldigt många veckor. Jag borde därför inte klaga…

 

Men nu förhåller det sig som så att det pågår en intern maktkamp inom (s), och det yttrar sig främst genom att riksdagsmannen Tomas Östros tagit rohypnol för att dygnet runt kunna kritisera Alliansregeringen, oavsett vad de gör eller vad de än säger.

 

Man kan nästan varje dag höra frasen ”socialdemokraternas finanspolitiske talesman Tomas Östros är däremot mycket kritisk till regeringens…” i svensk radio. Det känns nästan som att han har mani på att få vara kritisk.

 

Ganska nyligen gick han hårt an mot regeringens nya bud om att sänka skatten för låginkomsttagare. Östros slog fast att skattesänkningen drabbar de sämst ställda i samhället. Nå, till herr Östros skulle jag – å svenska låginkomsttagares vägnar – vilja hälsa att en skattesänkning för de som tjänar minst ger mer i kronor än de mikroskopiskt små lönepåslag som t.ex. hotell- och restauranganställdas förbund lyckas åstadkomma till sina medlemmar. Medlemmar som inte sällan är invandrare och ensamstående kvinnor.

 

Igår söndag var Tomas Östros kritisk till att regeringen sänker avgiften och inträdeskraven till A-kassan efter den tidigare höjningen. Min gissning är att Östros hade varit kritisk om regeringen inte sänkt. Det finns ett namn på sådana som Tomas Östros. Det är motvalskärring.

 

För att få perspektiv på det hela bör man nämna att regeringen fick ett gott betyg av Östros förre chef Göran Persson för att de sköter statsfinanserna bra. Det känns därför som att oppositionspolitik mer handlar om skådespeleri än passion för politiska frågor i väljarnas tjänst. Måtte jag hålla mig borta från det där träsket…

 

Under tiden ökar Mona Sahlin sin populäritet genom att hålla sig undan hetluften. Hon har helt klart svåra leveransproblem, den damen. Fattar hon att Tomas är ute efter hennes jobb?

 

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tomas Östros är – ta-daa – kritisk!

 1. liberum-weto skriver:

  Ja, det är ett mycket märkligt spel. Mona vinner på att inte höras eller synas – och ”finansministrar” – på båda sidor – tycks styra. Borg häver ur sig nya förslag i samma takt som någon lyckats räkna ut hur fel Borgs förra förslag var. Östros bara mal på att allt är fel, även det som är rätt – för det kunde ha varit fel om inte sysselsättning nu råkade vara hög -osv. Göran Persson bara njuter, och kan nu ibland kosta på sig att säga vad han vill, utan politisk hänsyn.

 2. Peter Harold skriver:

  -> Liberum-Weto
  Vad Mona Sahlin gör är att utnyttja ”Carl Bildt-effekten”, alltså hans ökade populäritet som partiledare medan han var på uppdrag i Balkan och långt från svensk inrikespolitik.

 3. liberum-weto skriver:

  Jag tror det är värre – folk glömmer vad hon gjort, och inte gjort – och kommer bara ihåg att hon verkar rätt trevlig. Var är hon nu?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s