Var är du, Peter Pan?

Bästa läsare!

Nej, det finns ingen koppling mellan Piratpartiet och den piratvåg som drabbat Indiska oceanen. Men mitt stöd till de förstnämnda gör mig till en i dagligt tal ”pirat”.

Att det skett fartygsövertaganden på våra hav av och till efter 2:a Världskriget har jag varit medveten om. Men jag trodde att det mest handlade om småskepp som föll offer för motorbåtsburna sjörövare. Jag hade fel. Man ger sig på stora oljetankers. Mycket… ursäkta uttrycket… imponerande.

Vad som dock förvånar mig är den nästan totala avsaknaden av säkerhetsåtgärder. Allt man gör för att skydda sig mot de moderna fartygskaparna är att köra (segla) i sick-sack och ropa på hjälp i radion. Vilket bevisligen ger väldigt lite skydd.

Och jag är också förvånad över att man inte lyckas sätta dit gärningsmännen. Jag menar, de försvinner ju inte spårlöst med sitt byte…

Kan det vara så att dessa brott sker på en internationell scen där tjugotalet drabbade nationer inte kan komma överens om hur problematiken med fartygskapningarna skall lösas, och överlåter åt försäkringsbolagen och den lokala polismyndigheten i vederbörande afrikanskt land ta fast skurkarna? I så fall kan jag förstå att Jolly Roger lever och mår bra. Den gissslantagna besättningen kunde lika gärna hoppas att Peter Pan och Tingeling dök upp och knuffade den återuppståndne Kapten krok till krokodilerna.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s