Kunskap är ett bedövningsmedel

Bästa läsare!

 

Jag tillbringade en heldag med att vara på kurs med Kurt. Nej, det var inte den Kurt som var så förtjust i den saluförda runda nöjesbåten att han försökte finansiera köpet med att anordna privata kurser för en stackare som fick hus och hem förstört av Kurts ständiga misslyckade lektioner.

 

Den Kurt som skolade mig och diverse kollegor (vilka jag i åratal talat med per telefon men inte träffat förrän nu) undervisade oss i juridikens snåriga värld. Det blev tack och lov muntlig tentamen på det hela. Vilket var ganska logiskt eftersom de flesta examensfrågor kunde besvaras med ”ja” och ”nej” samtidigt. Vårt samhälle är ljusår från legenderna om kung Salomos visa domar…

 

På kvällen åkte jag förbi City-Gross för att handla (nej, jag har fortfarande inte gjort om den här bloggen till en dito sponsrad, så jag är alltjämt en obetald bloggare). Det slog mig att den 6½ timme långa korvstoppningen framkallat en viss trötthet. Tecknen var tydliga:

 

GRAVID LAX

 

Jag ryckte till. Vad i h-e, flämtade jag tyst för mig själv. Fixerade min blick och såg att det stod Gravad Lax på skylten.

 

Jag vandrade vidare mellan hyllorna. Det var ganska lugnt i butikshallen, och osökt gled mina tankar över till att det hade varit roligt om man haft sällskap. Jag tycker det är obehagligt att handla ensam. Shopping är för par. I synnerhet när man är vid kassan och betalar. Det är alltid skönt att ha någon som packar. Eller att ha någon som betalar medan man packar – vilket kanske är ännu bättre…

 

Medan jag vandrade med korgen i armen och hemsöktes i fantasin av romanser som aldrig blivit av (ni kanske själva haft inre samtal, typ samtal med någon låtsasvän som bryr sig) råkade jag ut för nästa chockannons:

 

PEPPARKAKSMUS

 

Vid det här laget trodde jag mig inte kunna bli förvånad över någonting. Men det blev jag. Frågan om detta var en ny art eller ett nytt bakverk besvarades när jag tog en extra titt på den handmålade skylten. Jag behöver väl knappast säga vad det egentligen stod på skylten.

 

Undrar f.ö. hur länge min Nalle Puh-hjärna kommer kunna lagra kunskapsintaget från igår? Ja, om det förmodan var något som fastnade i skallen efter Kurts kunniga föreläsning. Men handen på hjärtat: Varför måste allt som är viktigt vara extremt tråkigt? Och varför får man inte vara 12 år hela livet? Så gammal var jag sista gången jag demolerade ett pepparkakshus med tänderna…   😉

 

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat och märktes . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kunskap är ett bedövningsmedel

 1. liberum-weto skriver:

  Jag tror du skall köpa ett pepparkakshus – och demolera nu. Ja, svensk juridik är relativ – och anpassningsbar. Rödbyfallet är ett intressant fall som hade varit omöjligt före ”Uppsala skolan” omformade vår lagstiftning. Vi får se om det hela hamnar hos HD. Ja – Nej – Hoppsan – kan man väl besvara det mesta inom juridik numer.

 2. Peter Harold skriver:

  -> Liberum-Weto
  Och värst av allt är att man kan få vilket svar som helst från juridiken. Det räcker med att det finns en liten paragaf gömd någonstans så faller hela korthuset ihop när advokaten hittar den.

 3. Henke skriver:

  Ledsen att behöva rätta dig, men Kurts båt var ingen trampbåt, den hade motor och var rund och kunde köra runt runt… 🙂

  /Henke

 4. Peter Harold skriver:

  -> Henke

  Tusen tack; jag grubblade faktiskt på detta i går kväll. Får försvara mig med att det var ett tag sedan jag såg serien… 😉

 5. Chris skriver:

  Hej Peter. Har itne varit här inne på en tid, men jag har legat på infektionen med en elak lunginflammation som nu har börjat ge med sig och idag fick jag lämna sjukhuset och kunnat återvända hem till vardagslivet. Men lovat läkarna att ta bättre hand om mig själva och de ville inte se mig där igen.
  I morgon ska jag ta mig tid och försöka läsa ikapp lite av allt du skrivit.
  Kram Chris

 6. fen skriver:

  Gravid lax… sån har de salufört i min butik också! Vad jag läst… 🙂

  Natti

 7. Peter Harold skriver:

  -> Chris
  *jättekram*
  Stackare! Lunginflammation är ju verkligen ingenting att leka med. Du måste lova att ta det lugnt; man blir ju inte frisk lika fort som man blev sjuk.

  -> Fen
  Å jag får säga go’midda! 😉

 8. Witch skriver:

  Vilken tur att det inte var Kurt med den runda båten, för det kunde ju ha slutat väldigt illa, han var ju inte riktigt den vassaste kniven i lådan. =D

  Helgen var väl ändå trevlig?

 9. Peter Harold skriver:

  -> Witch
  Tackar som frågar! 🙂 Jag vet att det inte är politiskt korrekt att skryta om det med tanke på alla svältande barn i Afrika… men jag stoppade i mig en halv 10-bitars prinsesstårta i helgen. Jag vet inte vad vi firade (kanske vi firade att jag köpt en tårta?) men tyvärr var det bara jag som hade aptit på bakverket.

  Egentligen hade jag kanske nöjt mig med två bitar, men när de blev så upphetsade över att jag täljde mig en tredje bit kände jag att jag ville bevisa att jag också kunde få i mig en fjärde och en femte bit. Pust!

 10. Witch skriver:

  Hahha… ett riktigt tårtmonster! Du hade fått min bit med om jag vart närvarvande på tårtkalaset oxå för jag är inte mycket för sötsaker! =D

 11. Peter Harold skriver:

  -> Witch
  Jag år försvara mig med att jag varit duktig pojke och hoppat över allt annat snask i år. Är inte ett dugg sugen på godis längre. Vilket i o f s inte alls är något negativt… 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s