Nu berömmer jag mig själv

Bästa läsare!

Nu skall jag ta tillfället i akt att ge mig själv en ordentlig portion beröm. Jag har nämligen motstått frestelsen att blogga om författarinnan L**a M******nd. Kanske jag sagt något i någon kommentar hos någon annan bloggare, men just här på Skrivarens Blogg har skandalen med eventuellt sanna historier inte blivit något ämne. Tills nu, alltså…

Tänk att jag har kunnat hålla mig så länge!!!!!

Jag förbehåller mig rätten att inte nämna författarinnan vid namn. Hennes PR-sekreterare är ju så grinig på bloggosfären som ägnar sig åt en sammansvärjning mot den okrönta deckardrottningen som är så framgångsrik att alla är avundsjuka på henne. Mmm, det var väl ungefär så han formulerade det.

Därför tänker jag inte säga något ont om L**a M******nd. Däremot kan jag ju ta mig friheten att säga att hennes PR-kille är ett kretin. Med normalt språkbruk skulle jag ju kalla honom för idiot, men jag har finklänningen på mig idag, så då måste jag vårda mitt språk.

PR-killen gör så fel att Göran Perssons och Thomas Bodströms skuldförskjutning på mördade Anna Lindh bara känns sååååå rätt och sååååå smart i jämförelse. PR-killen skulle givetvis ha gjort en pudel. Att attackera den svenska bloggosfären är inte bara drygt utan också väldigt korkat. Bloggosfären består av både skribenter och läsare. En stor andel av dessa kommer härefter betrakta sig som f.d. läsare av L**a M******nd.

Den heliga författarinnan skulle ju kunna ha tänkt lite själv. Hon borde inse att det enda sättet att avstyra ”mediadrevet” är att i lugnt tonläge säga någonting i stil med ” – Sanningen kan ibland vara en subjektiv verklighetsuppfattning. Jag har skildrat den verklighet som NN uppgav. Det var rätt av mig att berätta hennes berättelse. Om det visat sig att allt inte stämde är jag den första att beklaga att jag använde formuleringen ‘en sann historia’. Det var ett olycksfall i arbetet – absolut inte mitt första misstag, och säkert inte heller mitt sista. Jag är trots allt bara en människa. Precis som Monica.”

Nu är säkert inte L**a M******nd mottaglig för mina goda råd. Men ni andra, ni kära läsare, får gärna använda det här tricket hur mycket ni vill ifall ni skiter i det blå skåpet. ”Ja, jag gjorde fel” är 4 ord. Att försöka skylla ifrån sig är bara jobbigare och resulterar oftast i att folk blir snea på en och man måste använda betydligt fler än 4 ord (troligtvis också förgäves). Är man i den situationen att man försörjs genom att vara en offentlig person – ja, då är det hål i huvudet att inte ta till pudeltricket så fort det börjar osa katt…!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Litteratur, Medierna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Nu berömmer jag mig själv

 1. Kvinnosoppa skriver:

  Nu gick mina mungipor upp igen när jag lämnade medicinböckerna för att läsa lite i bloggsfären….

  Mr Harold, idag skulle du få MVG+++ med tre solar och fyra hjärtan.

  Tack för att du fick mig på bättre humör denna gråa tisdag!

 2. annieverse skriver:

  Du är så klok, så klok, Peter 😉

  Faktiskt tycker jag det är konstigt att LM inte har sagt något i samma stil som du skriver. Jag tycker trots allt hon verkar rätt intelligent.

 3. Peter Harold skriver:

  -> Kvinnosoppa
  Tack själv! Det finns inget som gör mig så glad som när folk blir glada. Ja, såvida det inte är jag som har tappat badbyxorna när jag gjorde ett svanhopp ner i sjön… 😉

  -> Annieverse
  Ja, några av mina bekanta bistod henne med research till en roman som hon skrev för länge sen, och de tyckte att hon gav ett intelligent intryck. Men de sa också samtidigt att hon har svårt för att ändra uppfattning om det är så att hon bestämt sig för något.

 4. heaven skriver:

  Du missar att människor älskar drev á la ‘hang them high’:)

  Jag är bara förvånad över att människor gillade den där dåligt skrivna berättelsen! Men det handlade väl också om drev……mot våldsamma män!

  ‘Hang them high’ igen:)

  Dit enkla förslag är väl sånt vi försöker lära våra barn men har så svårt att efterleva själva….man ska be om förlåtelse om man gör fel!
  Väl?

 5. Peter Harold skriver:

  -> heaven
  Jag vet inte. Jag brukar aldrig göra fel…. 🙂

  Ärligt talat, min dotter har redan hajjat pudel-doktrinen, men jag upplever att hennes ”- Men förlåt då, suck” inte är helhjärtat och innehåller inte särskilt mycket ånger. Jag kan ha fel, men detta brukar oftast vara hennes sista replik innan hon vänder ryggen till efter att ha fått en (sannolikt välbehövlig) utskällning… 😉

 6. busan skriver:

  jag håller med dig peter, hon borde ber om ursäkt istället för att skylla i från sig

 7. Peter Harold skriver:

  -> Busan
  Den händer nog inte innan vi lär höra att det haglar i helvetet…
  😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s