Vad vill du betala för en isbjörn?

Bästa läsare!

Du har säkert sett Världsnaturfondens annons om de utrotningshotade isbjörnarna. Denna version av annonsen är dock mer sanningsenlig.

Jag kan inte kategoriskt påstå att ditt inbetalda bidrag (eller genom köp av WWF:s pandadocka) är bortkastade pengar. Men jag vet att du blivit lurad att tro att det finns ett samband mellan annonsen och att isbjörnarna är utrotningshotade p.g.a. klimatförändring. För det är precis det Världsnaturfonden påstår.

De pengar du skickar in går till något som kallas för ”forskning”. Bl.a. till resor till platser där isbjörnarna lever, men oftast till resor för WWF:s lobbyister som vill förbjuda industri och privatresor med bilar och flyg (även om det är precis så de själva reser). Ja, i vart fall industri och resor som generererar koldioxidutsläpp. Världsnaturfonden betraktar koldioxid som en mycket farlig gas. Det tycker däremot inte växtligheten på denna planet…

För att folk skall förstå att Världsnaturfondens arbete är angeläget bjuder de in journalister och mindre begåvade politiker på resor till de arktiska miljöerna för att de med egna ögon skall se att isen håller på att smälta bort p.g.a. klimatförändringarna. Dessa resor äger rum under sommarhalvåret. Alltså den tid på året då isar brukar smälta.

” – Se, snart har isbjörnen ingenstans att gå. Snart kommer de att dö ut”, påstår WWF.

WWF berättar dock inte att isbjörnsstammen ökat och att detta faktum är vetenskapligt belagt. WWF berättar inte heller att isbjörnsstammen har överlevt tidigare värmeperioder på jorden. WWF berättar inte heller att isbjörnen egentligen är en landvarelse som anpassat sig till ett liv på polarisarna. Om nu isarna mot all förmodan skulle utplånas är det fullt möjligt för isbjörnarna att återanpassa sig till ett liv på fastlandet där arten har sitt ursprung.

Att isbjörnar är på ropet beror nog på Al Gores film ”En obekväm sanning” där en dataanimerad björn simmar över ett öde hav och söker räddning på små isflak som spricker under dess tassar. Den var ju så gullig. Inga blodiga käftar som sliter sönder sälkutar.

Det största hotet mot isbjörnsstammen är inte klimatförändringarna. Istället är det tjuvjakt samt miljöutsläpp av PCB som hamnar i deras föda. Och med tanke på att det som är farligt för isbjörnar sannolikt är farligt för människor borde WWF byta fokus på sin kampanj och sluta lura av folk pengar av fel anledning.

Klimatalarmismen har blivit en kommersiell handelsvara. Det vet t.ex. Al Gore. Han äger en firma som säljer ”utsläppsrätter” till folk och företag som fått dåligt samvete p.g.a. att de släpper ut koldioxid. Och just försäljningen av utsläppsrätter har gjort Al Gore mycket, mycket rik. Klimatalarmismen är så pass lukrativ att även andra politiker hänger på, men de väljer att stjäla våra pengar i form av s.k. miljöskatter och koldioxidavgifter. Miljön blir inte bättre, men statsfinanserna blir det.

Världen ÄR cynisk, i synnerhet dess makthavare…

Nu i dagarna presenterades en ny larmrapport om att det blivit varmare på Antarktis under de sista 50 åren. Mellan 0,55-0,85 grader. Dagens Nyheter menar i sin artikel att detta måste ha med människan koldioxidustläpp. Fascinerande nog så har koldioxihalten ökat oavbrutet, men det har däremot inte temperaturhöjningen på Antarktis enligt detta diagram. Alltså kan debatten om CO2 fortsätta. För debatt behövs – vilket tyvärr DN inte tycker.

Min tes är att vi inte kan förändra klimatet. Alltså måste mänskligheten anpassa sig om klimatet fortsätter att förändras – vilket det sannolikt kommer göra även av naturliga orsaker.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Biologi, Energi, Gör det med djur och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vad vill du betala för en isbjörn?

 1. Margareta skriver:

  Härborta går det en mycket ”talande” och hjärtnypande annons på TV.
  Jag trodde pengarna går till att flytta isbjörnar till säkrare ”is”. Vilket i
  och för sig inte är ett gratisjobb eftersom man måste anlita människor.

  Nu vet jag inte vad jag skall tro. Är överhuvud taget hjärtans trött på människor som bara är ute för att sko sig privat. Det har/är/varit en
  skrupulös karriär bakom hårt arbetande människors ryggar. Något
  som gör att människor som varit generösa tidigare har förlorat så
  mycket pengar att de inte har råd att ge. Girighetseffekten.

  Nu behöver hjälporganisationerna ändra taktik, anser jag.
  Den här organisationen är säkert inte den enda.

 2. Kvinnosoppa skriver:

  Goliat mot den Onde *ler* friskt vevat med ”pennan”….Man kan nästan se det rinna ur mungipan av upphetsning….

  I din stunds allvar kom jag på att tänka på lille Sven som stod och höll för ögonen när klassen var på skolresa på Kolmården.
  -Fröken, varför står du och håller för ögonen? Titta nu på isbjörnarna
  -Sven, nä fy fan, jag vill inte måla av dem när vi kommer till skolan…

  Hepp ;))

 3. Peter Harold skriver:

  -> Margareta
  Ja, det är nog det intrycket de vill ge donatorerna. I själva verket är det så att i många fall har isbjörnarna flyttat själva. Detta har medierna skrivit om, och då har WWF sagt att de tänker använda pengarna till att forska kring vart isbjörnarna tar vägen. Dock är man inte alls helt okunniga om vart björnarna vandrar eftersom de observeras via satelliter.

  Dock kvarstår att isbjörnar faller offer för tjuvjakt och det är iofs tragiskt, men det kan ju vara ett svar på att isbjörnsstammen ökat under senare år varför de kanske sprider sig till områden där det finns människor (jägare).

  -> Kvinnosoppa

  He, he, det påminner mig lite om när jag var till Skansen med min skolklass. Fast jag höll inte för ögonen utan istället för näsan. Det är ju inte många av de där djuren som är rumsrena… 😉

 4. Roofius blogg skriver:

  hejsan! undrar om du vill göra länkbyte med min blogg , har en nyöppnad och har skrivit på min blogg hur man går tillväga för att länka =)

 5. Pingback: Al Gores klimatmiljarder syns inte i min web-läsare | Peter Harold - Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s