Den jättestora IGNORE-knappen

Bästa läsare!

Mer vardagsblogg…

Efter en hård och tuff arbetsdag kom jag hem och slog på TV:n och blev varse något som fick blodtrycket att rusa i höjden. Hur i hela h-e kan TV-makarna tro att jag är det minsta intresserad av hennes kärleksliv?!!

År ut och år in har kvällspress och skvallerkärringtidningarna rapporterat alla hennes steg och något som benämns som karriär. Ja, karriär förresten… har hon någonsin haft ett hederligt jobb? Inte vad jag känner till.

Ibland har hon erbjudit tillfälle till skadeglädje. Hennes partner sedan flera år visade sig vara ganska obegåvad vad gäller att hantera pengar, och det tärde tydligen på förhållandet.

Igår blev hennes amorösa ambitioner ånyo högaktuella i svenska medier. Hela natten har jag kämpat med mig själv: ” – Nej, Peter! Var stark! Skriv inte en enda rad om henne i bloggen…! Ignore, Peter! Ignore!!!

Fast det går inte. Jag kan inte fatta att journalisterna slösar bort tid med att skriva om henne. Med tanke på hur hon har agerat förr, och hur hon agerar idag för att synas i TV, gång på gång på gång.

Tro inte att jag fäller detta omdöme mot hennes person; nej, i mina ögon är hon ett objekt. Och det är hon själv som gjort sig till ett objekt. Hon kan faktiskt se sig i spegeln och uppriktigt säga ”Jag är en produkt av medierna”. Fast jag har svårt att föreställa mig att hon kan formulera en sådan insiktsfull tanke. Med tanke på hennes val av karlar känner jag instinktivt att hon inte kommer bli hedersgäst på mitt kalas.

Vem jag talar om? Linda Rosing så klart. Vem trodde ni att jag menade..? Men från och med nu har jag tryckt på stora IGNORE-knappen vad gäller henne.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Dumburk. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Den jättestora IGNORE-knappen

 1. Klp skriver:

  Jag såg en kostig TV-debatt mellan henne och Linda Skugge för några år sedan och försökte bestämma vem som var mest korkad. Det gick inte.

 2. Kinks skriver:

  Media skulle inte lägga ner så mycket tid på henne om inte allmänheten efterfrågar det. 😉

  Jag vet att inte du är någon royalist, men hade ändock trott att dagens inlägg av dig skulle handla om ”Prins” Daniel och kronprinsessan Victorias förlovning. Samt det stundade bröllopet och vad den eventuella ”bröllops”notan kommer att landa på för oss skattebetalare. Sen hade jag också väntat mig några rader där du beskriver hur rörd Fredrik Reinfeldt var då han i pressen talade om att han nu gett sitt medgivande och godkännande till ungdomarnas framtid tillsammans.

  P.S Jag vill gärna bli bjuden på ditt kalas om jag får 😉

 3. Peter Harold skriver:

  -> KLP
  Om de inte hade varit kvinnor kunde man ha sagt att det var jämt skägg mellan de två… 😉

  Jag tror att Linda Skugge lider av samma dysfunktionalitet som jag; vi kan uttrycka oss bättre i skrift än i tal (helt enkelt därför att den som inte hajjar vad vi skriver kan läsa två gånger, medan den som inte fattar talet bara kan gapa förvånat…)

  -> Kinks
  Självklart får du komma på kalaset! Fast jag brukar bara fira med 10 års mellanrum. och gud vet vad jag firar egentligen… 😉

  På fullt allvar; vad är det som allmänheten frågar efter beträffande henne? Jag kan ha fel, men jag tror att jag såg henne i ett videoklipp på någon suspekt hemsida där hon satt i en soffa bland en massa kompisar, och en kille stoppade in X antal fingrar under kjolen på henne. DET kan jag förstå att folk vill se (och jag förstår också dem som absolut vill SLIPPA se…!). Men resten? Att hon var gift med en krogväktare som erkänt att han ljugit i rätten om kunder som han och poliserna pucklat på? Milda makaroner; jag har haft musik- och SO-lärare som haft betydligt intressantare bakgrunder! men det är en helt och hållet annan historia (som vi tack och lov slipper se på TV).

  Vad var det där om ”prins” Daniel och kronprinsessans förlovning? Har missat det totalt…*dubbeltrycker på IGNORE-knappen*

  Skämt åsido: du nämner precis det jag mycket väl kunde ha sagt om den saken. Shit, behöva betala ännu mer skattepengar för att Sveriges största socialbidragstagare skall få festa loss… *morr, gnissel*

  Såg i 30 sekunder på nyheterna där Sessa V berättade att hon och Danne fått regeringens samtycke att gifta sig. Kände direkt en kräkreflex och undrade om detta verkligen är 2009. Och ponera om Reinfeldt inte gett sitt samtycke, vad skulle fästeparet ha gjort då? Dragit till Las Vegas, måntro? He, he, kan föreställa mig drottningens uppsyn i så fall…!!!

 4. Thomas skriver:

  Jag trodde faktiskt du menade kronprinsessan med sin gymägare (varför tituleras han så hela tiden, jag förstå att han äger ett gym men varför måste de skriva gymägare. Jag tänker hela tiden på han borde heta Lindeman…)

  Det kunde lika gärna varit en beskrivning av vår lilla sessa ju!

 5. Kvinnosoppa skriver:

  och jag tänkte Mona….

 6. Peter Harold skriver:

  -> Thomas
  Eh, … *pinsam tystnad* …ja, man skulle kunna tolka mitt inlägg i den inriktningen. Fast Sessa V skulle jag kunna tänka mig att släppa in på kalas. Jag har träffat henne några gånger, och hon känns mänsklig (till skillnad från modern).

  -> Kvinnosoppa
  Fast Mona och kärleksaffärer? Nej, jag vill inte ens tänka tanken. Vill inte riskera impotens av psykologiska skäl… 😉

 7. agath skriver:

  Hej Peter!
  Tack för ditt besök.Detta skrev jag inne hos mej,svar på din kommentar.
  Ja vid stress så funkar det inte att läsa,jag har testat det och läst en hel sida utan att fatta ett
  ord,så jag håller med dej att bättre lägga boken
  över bröstet eller vid sidan om sängen och sluta ögonen*ler*
  Ja det är tur att det är nästan 9½ månad till nästa julklappsköp*suck*
  Jag önskar dej en fin Onsdagskväll.
  Ha det bäst.

 8. Nina skriver:

  Det jag inte fattar är att folk köper tidningarna så det lönar sig för journalisterna att skriva om ”dem”. Alla dessa dokussåpakändsiar, C-kändisar och allt vad de kallas och nu även alla dessa sk bloggkändisar.

  Själv känner jag inte Linda Rosing och har därför inget negativt att säga om henne som person.

 9. Nina skriver:

  Kom på att min inlägg kunde uppfattas som surt vilket det inte var. Klart man får tycka om människor även om man inte känner dem personligen.

  Jag har bara sett ett program med henne och jag tyckte var hon var jättmysig. Rolig, glad, snäll och omtänksam. Så jag har inget negativt att säga om henne 🙂

 10. Witch skriver:

  Säger som tonåringarna hemma ”Orka”
  Vem är intresserad?

 11. Peter Harold skriver:

  -> Agath
  Tack! 🙂

  -> Nina
  Det gick ett TV-program för något år sedan som beskrev varför vi attraheras av nyheter om kändisar. Det är ju trots allt ett modernt fenomen (i alla fall sedan tidningarna fick fotografier i tryck).Nämndes något om ”social konstruktion”, men jag har glömt bort mekaniken bakom den.

  -> Witch
  Usch, så jag har de värsta åren framför mig som pappa… 😉

  Ja, jag är faktiskt nyfken på varför medierna tror att vi är intresserade av Linda Rosing. Eller beror det kanske bara på att medierna är intresserade av att berätta om henne?

  Ibland önskar jag att det var en grå kvinnlig bibliotekarie som fick allt offentlighetens ljus och som fick berätta om tingens ordning. Att behöva bli pullad (sorry alla snuskiga ord Ginger!) i en soffa framför en TV-kamera för att få publikens uppmärksamhet känns lite konstruerat i mina ögon.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s