Svensk polis i underläge – det blir värre

Bästa läsare!

Åter till Kungsholmen och föredraget. Poliskommissarien erkände det öppet: ” – Redan för 20 år sedan låg de grovt kriminella före oss. Och nu, 20 år senare, har de ökat försprånget”.

Aha.

Och poliskommissarien fortsatte: ” – De grovt kriminella har utvecklats oavbrutet. De har flexibla strukturer och kan anpassa sig kvickt både materielt och personalmässigt. De har den senaste utrustningen för att utföra sina brott. Vi ligger alltid steget efter.”

Hur skall polisen lyckas då för att fånga bovarna?

” – När vi får tag i brottslingarna får vi bara tag i en fraktion av alla de som är inblandade, och i regel bara utförarna men inte de som planerar och organsierar. Enda sättet att komma åt ledarskiktet är att ta sig in under deras skal. Det är därför vi börjat arbeta mer med telefonavlyssning”.

Som bekant finns det en debatt om telefonavlyssning. En debatt om övervakning av e-post och internettrafik. En debatt om automatisk teledatalagring. Och i mina ögon leder alla dessa åtgärder – som politikerna tar till därför att polisen är oförmögna att fånga de grovt kriminella – till den övervakarstat som jag betraktar som minst lika osund som de kriminellas gärningar.

Det finns forskning som visar att vi trots ökad avlyssning inte kommer att få bukt på brottsligheten. Vad gäller kameraövervakning vet jag att det är lätt att kränka den personliga integriteten med blott en kamera på allmän plats, men svårt att få tag i en bov även om man har tio kameror på samma område.

Så vad kan vi förvänta oss? Jo, att vi kommer gå allt närmare polisstatens yttringar. Redan idag har Sveriges Riksdag misstänkliggjort svenska folket kollektivt eftersom man behöver ha möjlighet att läsa vår e-post och se vad vi har för vanor på Internet. Och medan Bodströmsamhället förverkligas i orwellsk anda kommer maffiaorgansiationerna att verka och utvecklas i Sverige.

Upprörande.

I mitt nästa blogginlägg om ämnet skall jag redogöra för mina tankar om hur vi skall bli av med en del av den här skiten…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svensk polis i underläge – det blir värre

  1. ginger06 skriver:

    Efter vad jag förstått, importerar både Sverige och landet jag bor i en god portion brottslingar. Ett logiskt resultat. Smartast vinner.

  2. Peter Harold skriver:

    -> Ginger 06
    Ja, dessvärre är det så. Och jag tror att just att många brottslingar tillhör en annan kultur kan vara en styrka för dem i utförandet av sin gärning. Samhörigheten inom deras grupp blir större, liksom lojaliteten uppåt i deras kår.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s