Det tandlösa FN – inget hopp om förbättring

Bästa läsare!

Morgonens stora nyhet är – obegripligt nog – de avhopp som inträffat inför FN:s konferens om rasism. Jaha…? Och…?

Men vänta lite, vad skulle jag kunna förmedla för slags visdomsord till mina kära läsare utifrån denna till synes föga angelägna nyhet? Jo, faktiskt en hel del.

A. Det handlar om politik (1).
Israel och USA och några till tycker inte om att araberna/muslimerna anser att sionism är rasism. Sionism är – förenklat uttryckt- det judiska folkets övertygelse om att de är Guds utvalda för att göra anspråk på landet Israel. Nå, faktum är att bra många judar också är sekulära; vissa till och med intellektuella gudsförnekare. Men när det gäller storpolitik är det helt OK att dra alla över en kam…

B. Tandlöst FN.
Eftersom FN är som en gigantisk sandlåda blir resultatet därefter. Nu är det iofs endast de stora pojkarnas vilja som räknas, men det är sällan dessa tycker samma sak. Så ingen skall förvånas över att alla inte vill vara med på samma konferens. Man klarar ju gubevars inte ens av en så viktig sak som att avvärja folkmord.

C. Det handlar om politik (2).
FN handlar faktiskt bara om politik. Mänskliga rättigheter i all ära, men det är bara ett ord man använder för att bestyrka att ens egen åsikt är bättre än den andres. Så med denna isnikt skall man kanske ta sig en funderare på om FN alltid vill medborgarnas bästa, eller politikens bästa. Fundera särskilt på FN:s Klimatkommitté och dess agenda. Den är genomsyrad av politiskt tänkande. Och så snart politik är inblandat vet vi att det handlar om att öka den egna makten för de som styr.

*

Genom att hoppa av samtalen vid FN:s konferans om rasism har man avstått från den grund som FN:s arbete utgår från: dialog. Det är minst lika allvarligt som att anklaga ett folkslag för att vara rasister.

Sitt still i sandlådan och sluta kasta sand på varandra, herrar presidenter och premiärministrar! Det är faktiskt ert jobb att tala med varandra!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Det tandlösa FN – inget hopp om förbättring

 1. Marcus skriver:

  ”Sionism är – förenklat uttryckt- det judiska folkets övertygelse om att de är Guds utvalda.”

  Detta påstående är inkorrekt på så oerhört många grundläggande plan. Du har väl gått i kolan?

  Sionism är ingen ideologi, utan den självständighetsrörelse som syftade att återupprätta det judiska folket i sitt hemland, från vilket det etniskt rensats av araber, romare, turkar (ottomaner) och britter.

  Och nej, judar ser sig inte som ”utvalda” i bemärkelsen ”bättre än andra”. Judendomen säger att judarna har ett större ansvar än andra att tjäna som ett ”ljus för nationerna”. Dvs att man ska ställa högre krav på sig själva än andra.

  Din förvrängning hittas främst bland judefientliga rasister, även om det kanske var oavsiktligt från din sida.

 2. superquinnan skriver:

  Du som, ibland, verkar vara smart: vet du hur jag får en klocka på mina inlägg? Nu står bara datum där. Jag vill ju veta vilken tid jag skriver annars blir jag förvirrad 😦

 3. Peter Harold skriver:

  -> Marcus

  Bra iakttagelse; jag förkortade meningen när jag skrev den. Det skall jag rätta. Hoppas att du såg ironin i rätten att generalisera folkslagen! 🙂

  -> Superquinnan
  Menar du i postningar eller i kommentaren? Är det kommentaren du menar så ser jag klockslag.

 4. Peter Harold skriver:

  -> Superquinnan
  Din blogg verkar vara borttagen…

 5. Quinnan skriver:

  De andra bloggarna jag skapade under flykten är borttaga. Nu har jag en ny här på wordpress. I inläggen visas bara datum. Jag vill ha klockslag också, och undrar om du vet vad jag gjort för fel. Satt i nästan två timmar och klickade, kollade, ändrade, kollade och blev tillslut galen.

  Tacksam för hjälp 🙂

 6. superquinnan skriver:

  Nu fick jag det att fungera. Det var bara att byta till ett annat tema. Herrejisses vad jag kan! Ibland 🙂

 7. Peter Harold skriver:

  -> Superquinnan
  Ja, när lejonen jagar en i hasorna brukar man kunan springa fortare än vad man tror. Det är nog samma sak med IT…! 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s