Den bästa tiden är nu… aj, min skalle!

Bästa läsare!

Det var som upplagt för att jag skulle kunna utnyttja min promenad till att konstruera ett blogginlägg om hur smärtsamt det är att spatsera ensam och se de förälskade paren hänga på varandra i det ystra vårvädret.

Men så tog jag ett djupt andetag och besinnade mig. Jag slipper leta efter min mat bland urskrapade konservburkar på soptippen. Och även om det är tveksamt att jag har någon nytta av mitt pensionssparande pga pumpen så verkar jag ju inte falla omkull i vilket ögonblick som helst. Med andra ord; jag har det egentligen ganska bra.

DET ÄR JU VÅR, TAMEJFAN!

Jag behövde inte tänka länge innan jag bestämde mig för att det är just denna tid – alltså dessa dagar på denna breddgrad – som året är som bäst. Visserligen sägs det ju att allra bäst är det när skomakaren stänger, d.v.s. ”mellan hägg och syrén”, men personligen tycker jag att det är just under ”syrén” som livet känns mest hoppfullt. Och jag säger som jag gjorde förra våren (och våren dessförinnan) att den här våren är sista gången jag går ensam på mina promenader i hänryckningens tid.

Japp, jag bestämde mig för att så fort jag kom hem skulle jag INTE skriva en depparblogg om min känsla av ensamhet på spatserturerna, utan om hur fantastiskt det är när syrénen blommar.

Jag tog ytterligare ett till andetag i det att jag passerade en syrénhäck med djuplila blomster… och kände en tryckande värk i huvudet. Överdos!!!

Så nu sitter jag här i mitt syrénrus (något för de glädjedödande EU-politikerna att förbjuda, måntro?) och funderar på hur det skall gå sen när magnolian och jasminen börjar blomma…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Biologi. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Den bästa tiden är nu… aj, min skalle!

 1. fen skriver:

  Testar nu att posta en kommentar utan att ange min nya blogg-länk för att se om jag blir godkänd? Fast nu är jag ju inte hemma, så det blir ju en felaktig test eg.

  Mina andra kommentarer gjorda andra dagar hos dig har inte kommit fram.
  (hänt mig hos/på en annan wp-blogg också)

  test, test

 2. fen skriver:

  Nope.. testade sen med blogg-urlen, och då går det inte, kommentaren försvinner/visas ej. 😦

 3. Peter Harold skriver:

  -> fen
  Jag ser dina kommentarer här uppe väldigt bra. Skall prova att logga ut…

 4. Peter Harold skriver:

  -> fen
  ..är utloggad och ser dina kommentarer. Har du provat att trycka på F5?

 5. fen skriver:

  Jo.. jag ser två kommentarer ovan från mig, men jag har skrivit tre här. När jag skriver in min url i url-fältet ovan så dyker inte den kommentaren upp efter att jag postat den.

  Samma har jag sett innan när jag kommenterat i ett annat av dina blogginlägg förra veckan, eller om det var i helgen… det dök inte heller upp.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s