Vad vi killar skriver att vi gör

Bästa läsare!

Det är en sak som slår mig efter ett halvårs Fejsbokande. Det är hur olika män och kvinnor presenterar sin status. Eller ”vad gör du nu”.

Jag noterar att såväl jag som Henke, Lennart, Påsken och några till under de sistlidna månaderna råkat vara inloggade på Fejsbok precis samtidigt som vi lagat mat. Lasagne, grill, stek, eller som i mitt fall: kokat en sauce chasseur.

Men vad har de kvinnliga ledamöterna i vänlistan pysslat med? Ja, allt annat än lagat mat. Haft tråkigt på jobbet. Städat hemma. Vattnat blommor. Tyckt att livet är trist (och det är det om man inte äter gott) eller tyckt att livet bara är toppen. Gungat med barnen. Lagt schema (den postningen gjordes 23.45 varför hon knappast kan ha ett eget liv, blink, blink), und so weiter.

Det närmaste någon av mina kvinnliga bekanta i Fejsbok kommit att yttra något om matlagning var Emma som postade att hon mådde bättre efter en attack av vinterkräksjukan.

Jag förmodar att jag inte skall ragga bland dessa på Fejsbok, annars kommer jag nog att tyna bort. Det blir ingen mat på bordet i deras sällskap. Eller är det bara det att vi killar gärna gör det till en stor sak  när vi gästar köksregionerna i bostaden?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Vad vi killar skriver att vi gör

 1. Nikks skriver:

  Bästa PH!

  I love swedish chef!

  Vad gäller min föregående kommentar, om du nu haft semester under 3 dagar och jag fick krupp under denna korta tid så förstår jag inte hur vi/jag skall klara mig utan dig och dina inlägg när du har den riktiga semestern? Hrm.

  Angående matlagning, det brukar fungera bra i ett förhållande om åtminstone en kan laga mat.. och det kan väl du?

  Till sist, ja jo jag skall maila dig. Blir du jätteledsen om jag inte skulle få ihop ett denna vecka? Jag känner att jag stammar just nu när jag skriver mail så det blir liksom bara: Öhh, ehh, hmm, öhh.. hur kul är det att läsa?

 2. Peter Harold skriver:

  -> Nikks
  *ler*
  Nejdå, det var ingen riktig semester. Jag blev bara sjuk. Jobbigt sjuk. Har knappt orkat pilla upp datorn förrän det börjat snurra. Det beror nog på något fult virus som trampat på någon nerv i örat/näsan/ögonen. Men jag mår mycket bättre nu. Semestern kommer inträda i augusti för då har jurupierna sin semester (Är lite involverad i EU-ordförandeblahaet).

  [Vore ju lite oetiskt av mig att åka hem från jobbet p.g.a. att jag inte kan sitta vid en dator, och först av allt – efter att jag tyckt synd om mig själv en stund – satt igång hemdatorn… :-)]

  Hrm. Nä, jag skall nog inte slå mig för bröstet som någon mästerkock. Måste fortfarande använda kokbok när jag gör halvkokta ägg (”Hemkunskap för högstadiet”). Och jag blandar fortfarande ihop recepten på Slottsstek och Boef a la mode eftersom recepten ligger sida vid sida. Resultatet brukar därför bli ganska spännande när det är klart. Fast dig skulle jag nog servera något med rökta/grillade tomater, grön pesto och pasta… Jag vill minnas att Du inte gillar mat som råmat, skält, bräkt eller druckit sjövatten, inte sant? 😉

 3. Peter Harold skriver:

  Write anytime you want, dear! 🙂

 4. Kvinnosoppa skriver:

  Det där med fejsbok är konstigt och det används nog olika var man bor. Först tyckte jag att det var jätteroligt men nu får jag nästan ångest över att behöva skriva. Alla andra gör så jättemycket medans en annan sitter med näsan i böckerna…

  Soppkram

 5. h-lady skriver:

  Jag fejsar riktiga böcker jag, och lagar mat, fast oftast inte samtidigt…. hm… harkel… även det händer…
  Håller med nikks, räcker med att en kan laga mat och du får inte ta såååå lång ledigthet och jag är glad att du är friskare nu, mycket glad!

  Ha´det bäst!

 6. Peter Harold skriver:

  -> Kvinnosoppa

  Ja, för min del är det mest arbetskollegor (och f.d. arbetskollegor) jag lagt till på vänlistan, så det blir oftast dagliga kommentarer om jobbet. Eftersom fejsbok har begränsat hur mycket man får skriva så är det forumet not really my cup of tea… Det är illa nog med PassagenBloggs ordspärr… 😉

  -> H-ladyn
  Annars är matlagning ett utmärkt förspel, vilket kräver minst två personer…
  😉

 7. West skriver:

  PH: jaså du använder Facebook minsann? Du kan ju lägga till mig som vän om du känner för det. Du vet vad jag heter 🙂

 8. Peter Harold skriver:

  -> West
  Självklart vet jag det! 🙂

 9. Anne-Sofie skriver:

  Jag tror att du gissar rätt där…citerar; vi killar gärna gör det till en stor sak när vi gästar köksregionerna i bostaden?/..

  ;O)

 10. h-lady skriver:

  Vet jag väl…. *ler* Om matlagning… har ju levt några dagar…

 11. Peter Harold skriver:

  -> Anne-Sofie
  Jag är nog rädd för det. 😉

  -> h-lady
  🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s