Kursförbud

Bästa läsare!

Jag har varit en hel del på kurs. Ämnena har varit inriktade på säkerhetsfrågor. En av kurserna gällde personskydd. Det var en intressant kurs, och kursdeltagarna fick ta del av hur polisen ordnar det för sig när banditerna är ute efter dem. Tanken var att vi med denna kunskap skall kunna hjälpa våra medarbetare när det kommer någon tokfan efter dem. Och sånt händer dem. Och tyvärr även mig – även om det inte var ”personligt”.

En kurs som jag däremot inte får gå på är jobbets miljökurs. Eller jo, jag skulle kunna få gå på den, men jag får inte ta med mig min dator och visa några diagram om hur det ligger till med den beryktade ”Klimatförändringen”. Kursledaren anser att jag inte behöver gå på kursen eftersom jag redan verkar vara insatt i miljöarbetet.

Tacka fan för det! Jag skulle ju ägna minst en kvart åt att anklaga henne för att sprida lögner!!!

Nu är det så att mitt jobb har en policy, och den är att lyda politikerna och hålla käft. Och det är väl det i stort alla svenska medier gör. Några undantag finns. Men då försöker man leta fram någon som avviker från ”den rätta vägen” att man får olustkänslor bara av att se människan. Helst någon som kan personifiera ”Den galne vetenskapsmannen”.

Lite så länner jag det i många andra debattämnen. Varför kan inte folk uppskatta nyanser i meningsskiljaktigheter? Varfär måste det vara SVART eller VITT? Varför måste man tro att just DET HÄR är den ABSOLUTA SANNINGEN, och att allt annat är DEN STORA LÖGNEN?

Fast jag skall väl erkänna att jag inte alltid föregår med gott exempel. Med åren har jag börjat säga vad jag tycker i min omgivning, även om det kan vara något kontroversiellt. Fast jag försöker ju formulera mig någorlunda pedagogiskt. Vad är det för poäng med att gasta ” – Du har fel din idiot!”? Då är det väl bättre att försöka ge personen fakta så att han/hon själv kan komma till en vettig slutsats.

Och för att återknyta till början av detta inlägg… säkerhetskursen gick bra och jag fick godkänt. Får se om det påverkar lönen. F-n tro’t! 

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kursförbud

 1. liberum-weto skriver:

  Just nu är det varmt och jag tänker trögt – har det med klimatet i stort att göra eller mitt mikroklimat, som inkluderar för lite sömn? Det är mycket pengar i klimatfrågor – därav lätt att sanningar/alternativa förklaringar – försvinner. Min förbannade solvärmare fungerar inte heller — och jag kopplar fel och blir ännu mer förbannad och het. Heta känslor är ett miljöproblem. Grattis du är bara några besökar bakom mig på passagen – igen. Jag får väl klättra upp på taket nu igen och koppla bort Biltemas solvärmare – suck.

 2. Peter Harold skriver:

  -> Liberum-Weto
  ”Varför ta livet av sig när man inte får höra snacket efteråt?” sjöng visst någon sångare (var det Magnus Uggla?). Det här med att ens (gamla) blogg på Passagen har så många besökare trots nada nya inlägg är faktiskt lite grann som en ”efter döden”-upplevelse… 🙂

  Lugn, efter solsken kommer regn. Du skall nog få din svalka så att hjärnan kopplar rätt. Synd bara att det då inte är någon sol som skiner…
  😉

 3. Agath skriver:

  Hej Peter!
  Ja inte kan jag tycka det skulla vara skönt mil
  efter mil gnida på en sådan smal sadel,och stackars det de har,som stoppar blodet,hur nyttigt är det,,,ja du vet vad jag menar*ler*

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s