Nej – Hej.

Bästa läsare!

Vissa vanor förstår jag mig inte på. Min arbetskollega skickade mig ett mejl. Det börjar så här:

”Hej Peter!”

What the fock?!! Vi har redan sagt godmorgon i morse. Han har gått förbi min dörr minst tre gånger med kaffekopp och två gånger för att pissa (eller vad man nu gör på grund av kaffet). Vid ett av tillfällena sa han att han skulle skicka mig ett mejl.

Hallå!

Jag är inte i Karibien. Eller ens i Sumatra (där de skall ha haft jordbävning på 7,6 R tidigare idag). Jag befinner mig inte heller nere i pannrummet eller på månens baksida. Så varför ett ”Hej Peter!” när ämnet redan ingår i ett befintligt samtal…?

Faktum är att vi dessutom har våra rum så nära varandra att vi måste fisa försiktigt för att det inte skall höras till den andre (jag vet detta eftersom min arbetskollega glömde göra ”the silent one” en gång). Så det är ju inte frågan om en korrespondens mellan två högt kära brevvänner.

Ännu konstigare blir det därför att vederbörande kollega aldrig yttrar orden ”Hej Peter” i tal. Vi säger ”Tja” eller ”Tjaba”. Eller vid lustigare tillfällen ”Hej hopp, pillesnopp”. Fast det kan jag ju förstå att han inte skriver i ett e-postmeddelande.

Vad resten av e-postmeddelandet handlade om? ” – Vem skall köra tjänstebilen till besiktningen?”. Och obetänksamt inledde jag mitt svar med:

” –  Hej Anders! …”

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nej – Hej.

  1. redaktörn skriver:

    En ny aspekt på den privata zonen som vi nog snart måste ta på allvar. Vad innebär det egentligen att vi väljer mejl? Varför inte en post-it? jag menr, om vi nu inte vill prata direkt med varandra 🙂

  2. Peter Harold skriver:

    -> Redaktören
    Den privata sfären är ju redan kränkt när vederbörande tittar in genom dörren och berättar att denne skall skicka mig ett mejl (fast begreppet ”kränkt” är nog avhängigt VEM som tittar in…).

    Ja, det är uppenbart att mejlen blivit en digital post it-lapp. 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s