Stockholmsdemokraterna

[Refuserad debattartikel i okänd kvällstidning]

Hej och välkomna till Stockholmsdemokraterna!

De senaste årens utveckling med stor inflyttning till Stockhom från olika delar av landet innebär att vi måste ta upp kampen för att bevara det genuint stockholmska.

Det kan inte undgå en enda infödd att de senaste årens inflyttning av norrlänningar, smålänningar, göteborgare och skåningar utgör ett stort samhällsproblem för Stockholmare. Norrlänningarna med sitt saktmod och medfödda melankoli är det allvarligaste hotet mot allmän trivsel och stadens kollektivtrafik sedan… andra världskriget. Förutom att norrlänningarna rör sig långsamt på allmänna utrymmen så står de ofta i vägen i rulltrappor och grubblar om sina övergivna lappkåtor så att infödda stockholmare med viktiga sysslor hindras passera förbi.

Vad beträffar integration i lingvistisk kommunikation utgör skåningarna en avsevärd belastning genom sin närvaro i vår stad. Eftersom skåningen har svårt att artikulera sig så att det blir begripligt tvingas stockholmaren visa tidskrävande hänsyn till skåningen genom att fråga om flera gånger vad denne försöker säga. Vi vill satsa 2 miljarder på medicinsk forskning för att råda bot på den genetiska defekt skåningarna är drabbade av. I sämsta fall bör retroaktiv abort övervägas.

Ett icke förumbart hot mot det ekonomiska systemet i Stockholmsregionen utgörs av inflyttade smålänningar vars snikna leverne och obegränsade snålhet utgör ett stort problem för handeln. Det finns exempel på smålänningar som dricker mjölk som passerat bäst före-datumet med upp till 1 dygn! I köpcentra utmärker sig smålänningen genom att sitta på hårda bänkar utomhus istället för att koppla av vid en servering där man dricker den inhemska drycken latte för 75 kr koppen. Det är osolidariskt och sticker i våra ögon.

Men det största hotet mot stockholmska normer och värderingar utgörs av den heterogena gruppen av göteborgare som lider av själslig övervikt och tror att deras typ av humor på något vis kan roa en mänsklig varelse med någorlunda bildning. Tvärtom. Humorn från Sveriges fitta är dödligt överskattad. Inte för inte förnekar vi av säkerhetsskäl farliga individer med extremt dåligt inflytande, såsom Lasse Kroner, Ingvar Oldsberg och Sven Wolter att flytta hit till Sveriges huvudstad.

Vi i Stockholmsdemokraterna kommer att kämpa för att provinsiellt tänkande hamnar utanför tullarna. Bevara Stockholm fritt från lantisar är vår paroll, och det skall jag kämpa för som politisk beslutsfattare!

Hälsningar, eder Ledare!

//Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Humor. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Stockholmsdemokraterna

 1. Marcus skriver:

  Vilket tramsigt försök till satir. Flytta till Södertälje och missionera där, din lågpanna.

 2. Peter Harold skriver:

  -> Marcus
  Satir? Menar du att jag har fel om mina fördomar mot alla som inte är infödda i Stockholm…? Häpp.

  Skulle inte falla mig in att flytta till Södertälje. Av just de anledningar du förmodligen associerar till.

 3. MissiZipp skriver:

  Jag känner mig diskriminerad.
  Du har inte nämnt värmlänningar.
  Förklaringen är förståss att de håller sig på sin kant
  och det finns inte mycket att säga om det 😉
  .

 4. Peter Harold skriver:

  -> MissiZippi
  Finns absolut inget ont att säga om värmlänningar, tyvärr, förutom att de har monopol på solsken. Åtminstone i Karlsta’! 🙂 *fjäskar*

 5. redaktörn skriver:

  Som smålänning tackar jag för uppmärksamheten! Men du skulle bara veta vad vi säger om 08:or 🙂 Nä, det vill du nog inte veta …

 6. Peter Harold skriver:

  -> Redaktörn
  Det är fritt fram; jag är född i Västmanland, så jag är härdad! 🙂

 7. Kafkapappan skriver:

  Efterssom jag är lantis och frågan förbryllar mig då o då, och jag inte törs fråga, så frågar jag här , sådär halvanonymt…

  Tullarna..innanför ..utanför..vart går gränsen? Vid slussen eller? eller innefattas Södermalm innanför ? 🙂

  Trevlig helg

  Kfp ( är ingen lattepappa längre )

 8. Peter Harold skriver:

  -> Kafkapappan
  🙂 En mycket bra fråga! Eftersom den strikta tullgränsen utgörs av Norrtull, Roslagstull, Hornstull, Skanstull och Danvikstull så är det uppenbart att till och med jag (boendes söder om Skanstull) är en äkta lantis.

  Men den här kalkylen skulle ju inte hålla eftersom de flesta stockholmare av rang och betydelse bor i Bromma, Djursholm och Saltsjöbaden (för att inte tala om Hans Majonäs Konungen som bor i Drottningholm!). Sålunda befolkas miljön innanför tullarna av packet… och det känns ju inte så ståndsmässigt för en ort som kallar sig huvudstad. Det borde ju vara tvärtom. *vibrerande pekfinger*

  Den som studerar kartan över Stockholm finner att det existerar ett påtagligt hål som inte är täckt med någon tullbyggnad, och det är infarten via Kungsholmen. Jag vet inte vad våra herrar i stadens styre tänkte när de satte ut tullarna. Kanske de inte kunde föreställa sig att denna anskrämliga obygd (som ju Kungsholmen de facto var en gång i tiden med sina vindpinade skogar på steniga kullar) skulle bli transportstråk för kungligheterna och Brommafrälset varje vardag? Ja, så måste det vara.

 9. Kafkapappan skriver:

  Jasså De tullarna..ähum, jomen då klarnade det ngt i den fredagsmysgrumliga hjärnan.

  Jag skäms inte , jag är tvärsäker på att majoriteten av sveriges lantisar inte heller behärskar begreppet ‘innanför tullarna’…eller majoriteten o majoriteten….iaf några fler än jag 🙂

 10. liberum-weto skriver:

  Instämmer till fullo – vinda upp broarna runt Stockholm. Vi utsocknes har sedan Gustav surpuppan Wasas dagar varje år subventionerat kungahus, kungliga teatern, kungliga operan, riksdag och massor av saker som man kallar nationellt genom att placera i Stockholm. Spärra av Stockholm och vägra betala för stan — sätt tullarna utanför stan och fördela avgifter till glesbyggd såsom allt utanför Stockholm. Gräv en kanal runt hela Stockholm och avstöt stan från övriga landet.

  • anna skriver:

   Jag som trodde det var stockholmspengar som finansierade subventioneringen av bussresor till stockholm och operan och andra kulturevenemang… Bussar som går från norrland bland annat. Oj- så fel jag hade…

 11. Nikks skriver:

  Bästa PH.

  Åå jag vill bara inflika att det minsann inte är lätt att vara infödd Stockholmare och komma till en annan stad heller. En gång i tiden hade jag äkta ”Södermalmsdialekt” när jag kom till min mammas stad. Jag trodde att invånarna skulle slita sönder mig i flera stycken.

  Dem vanligaste glåporden blev ju ”din jävla 08:a och fiskmås”. Jag kunde lika gärna ha varit ett bytesdjur som släppts in på hygenornas territorium. Idag har jag en blandad dialekt, Stockholmska (från pappa) och så den mest pinsamma dialekten av dem alla ifrån min mammas hemstad.

  Visste du förresten att jag har flyttat igen? *garv*
  Jo eftersom fröken är en nomad så är det väl inte så oväntat.

  Finns här nu -> http://speciellas.wordpress.com/

  Och jo, jag blir trött på mig själv också. Förstås. *blink*

  Kom och hälsa på mig vettja. Om du vill. 🙂

  Men nu får’u ha en fortsatt fin helg.

 12. Peter Harold skriver:

  -> Kafkapappan
  Och majoriteten av de som bor innanför tullarna blir lika fascinerade var gång de hör att det bor människor året runt norr om Dalälven…! De tror inte ens att det är sant!!! 😉

  -> Liberum-Weto
  Abort Stockholm…! 🙂

  Jag personligen anser att Sveriges Riksdag skall bli ambulerande och förlägga sina sessioner runt om i vårt avlånga land. Om det blir för trångt i någon lokal kan man passa på att reducera antalet ledamöter.

  -> Nikks
  Nu blir jag jättenyfiken på varifrån din mamma kommer! 🙂

  Åh, varför skulle jag bli förvånad över att du flyttar?!!! 😉 Tittar förbi!

 13. anna skriver:

  Hahaha- 3 år efter du skrev texten visserligen. Men bättre sent än aldrig- jag hade mer än gärna röstat på Stockholmsdemokraterna. Helt allvarligt har jag länge tyckt att det är för jävligt att man som stockholmare inte har några fördelar gentemot övriga landet som vill bosätta sig här. Alla får stå i bostadskön- oavsett var man är skriven. Det här medför ju att barnen som har anknytning till stockholm, inte kan flytta hemifrån till förmån för lantisarna som får lgh. Man får ju inte stå i kön innan man fyltt 18. Så det är ju först i 25-årsåldern som man hunnit fram i kön för att få chans till en egen lya. Det vore inte mer än rättvist om de med anknytning till sthlm fick gå före. Finns en hel uppsjö annat som stockholmare borde få rätt till. Som stockhlmare får man inte stå i andra läns bostadsköer- så varför i helvete ska alla andra få ha självklar rätt till stockholm?

  • Peter Harold skriver:

   Vad? Jag trodde inte det var möjligt för ”utläningar” (Obs! 1 st. ”n”) att stå i vår bostadskö. Själv har jag nog 12-13 års kötid som jag hoppas skall leda till något gott, men eftersom jag har bil är det inte attraktivt för mig att bo i innerstaden.

 14. anna skriver:

  Jodå, det får de! Men när jag ville ställa mig i sundbybergs kö (som var fristående då) fick jag höra att jag inte kunde det eftersom jag inte hade anknytning till sundbybergs kommun. Det här var väl för sådär 20 år sen nu. Och jag minns mycket väl att jag träffade på ungdomar i min egen ålder som var från dalarna eller nåt, som hade fått första handskontrakt mitt i stan och själv bodde jag i andra hand de första 7 åren efter jag flyttade hemifrån. Så visst är det så att som stockholmare har du aldrig fått dra några fördelar. Det som slår mest tycker jag är det här att du inte får ta en lägenhet och samtidigt få behålla din kötid för att du måste ha någonstans att bo fast du känner att det inte är ditt drömboende. Då hamnar du på noll igen varje gång du tackar ja till en lya. Sambor har ju den stora fördelen att den ena kan stå kvar i kön och samtidigt bo i sin partners lägenhet. Så efter sådär 20 år i kön så trillar det in en ledig 3-rummare på söder eller kungsholmen med stor altan. Jag vill inte heller prompt bo i stan, utan gärna en bit utanför. Har du ett barn som faktiskt blir stor ngn gång, hade det ju varit guld värt och enda möjligheten för barnet att få flytta hemifrån, att man satt på den där större lägenheten. Man kan ju liksom inte byta sin 2-rummare mot 2 små ettor bara för att fixa boende till sitt barn. Då kan man ju inte umgås. Nej, som stockholmare är man verkligen inte född med silversked om du inte ärvt pengar. Stockholmsdemokraterna hade gjort det omöjligt för politikerna att gå före i bostadskön, så det är synd att partiet inte finns! Men så har ju också de allra flesta jag växte upp med också flyttat antingen utomlands eller till annan ort- just för att stockholm är så rotlöst för att det inte finns stockholmare längre.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, jag är västmanlänning och fick förstahandskontrakt sedan jag hyrt lägenheten i andra hand. Hyresvärden ansåg attt det var utsiktslöst att få tag i en lika lugn och fridfull hyresgäst… så man kan ju fundera på vad tusan det är för fel på er stockholmare! 😉

   Sundbyberg skulle jag kunna tänka mig att bo i ifall jag inte var bilägare, för det finns flera fina gator och sen har den ju småstadscharm. Fast nu har de väl smällt upp en jättearena där så det lär väl bli mer liv än vanligt i området.

 15. anna skriver:

  Jaja, lugn och fin nu… Menar du att du fick ta över förstahandskontraktet från han som hade det från början? Jag tror att du syftar på besittningslagen nu. DEn som bott i en lgh ett visst antal år får enligt lag alltså ta över kontraktet och därmed förlorar förstahandskontraktsägaren det. DEt är detta som alliansen vill ta bort- de vill att andrahandsuthyrningen ska bli lönsammare och att den som bor i andra hand ska fortsätta göra det utan att någonsin få besittningsrätt till lgh. Så grattis i efterskott- det händer aldrig igen! Eftersom man aktar sig noga för att hyra ut så länge då ingen riskerar detta scenario.

  • Peter Harold skriver:

   Nä, jag hade bara ett ½-årskontrakt efter en släkting som flyttat. Min plan var att egentligen stanna i Stockholm i ett halvår eller ett år, och sedan flytta hem tillbaka ”till landet”. Man kan säga att jag fick en högvinst på den stockholmska bostadsmarknaden!

 16. anna skriver:

  Aha- ja då förstår jag! Tur för dig att värden var privat då och inte allmännyttan? De får nämligen inte göra så, såvitt jag förstått… Privatvärdar har jag faktiskt mycket bättre erfarenhet av- svenska bostäder är skit- de vägrar tom sätta in riktigt lyse i källaren så man ser vad man rotar fram där… De kanske var bra fram till mitten av 1990-talet eller så. Numera tjänar de bara pengar på kommunerna som hyr till flyktingar och på deras nyproduktioner som av ngn oförklarlig anledning, också går att hyra ut. 12000:- i månaden för en 2-rummare är ju helt obegripligt vem som går med på att betala istället för att köpa sig en lya med slantarna…

  Grattis till högvinsten då- kul att ha dig här! Eller åtminstone att veta att du är här i krokarna!

  • Peter Harold skriver:

   Bolagiseringen. Till stor del beror allmännyttans förfall på detta. En utvald politisk elit fick kontroll över verksamheten och kunde kalla sig för företagsledare. Samtidigt som man kunde avskärma ledningsarbetet från yttre insyn. Därför gillar jag konceptet med bostadsrätter och bostadsföreningar – bortsett från att bankerna lyckas hjälpa till att trixa upp skuldbördan.

 17. Anonym skriver:

  Jag blir så jävla förbannad när jag läser ditt inlägg. Du driver med oss infödda stockholmare som faktiskt arbetar för att bevara vår kultur. Dricka latte för 75 kr koppen är väl snarare vidiriga löantisars påhitt.

  • Peter Harold skriver:

   Snälla du, tagga ner lite. Det här var en drift mot SD på den tiden då de hade massor av töntiga rasister i sina led. Sedan 2009 har det hänt en hel del med partiet, och de är så mainstream att de själva kommer kalla sina konkurrenter för rasister. Äh, vänta, de gör de ju redan.

   Sen tyckte jag det var skönt att få skriva elakheter om folket från provinserna, och i mycket anser jag att mina fördomar är berättigade.

 18. oldman94 skriver:

  Som norrlänning så kan jag bara instämma….
  det tar många år att integrera sig…….
  OKK inte passar man in i början inte……
  MEN efter 5 år i Skåne-land så har jag återvänt hem till Stockholm…..
  Och det känns bra!

  Sedan undrar jag vad du drack strax innan du skrev detta…..?

  MEN för att bli gravallvarlig så tycker jag att dagens support,
  på alla möjliga sätt,
  av de som inte är från staden har blivit mycket bättre!

  Vilken acceptans det finns numer…….även i det du skriver…..;)

  • Peter Harold skriver:

   Jag är själv en ”utböling” i Stockholm, fast nu har jag bott här i mer än mitt halva hittillsvarande liv. Eftersom jag ville bli busschaufför och var i 20-årsåldern var det inga större problem för mig att ansluta mig till storstadspsykosen där rulltrappan aldrig kan gå fort nog…! Nu blev jag aldrig busschaufför – tur för stockholmarna kanske – men jag är mentalt en 08:a numera. Vilket innebär att min hjärna frågar ” – Vad fan är det som händer???” när det låter ”….pip… …. ….. pip… …. ….pip….” istället för ”pip, pip, pip” när jag handlar i butiken under mina besök i min gamla hembygd i Västmanland. Man går i 100 när man är på besök ute i landet. Å ändå vill man dit. Sverige är vackert, men att bo i Stockholm är praktiskt (sa han som tillbringar 2½ timma per dag att sitta inklämd i röda och blåa sardinburkar).

 19. Anna skriver:

  Hi 5 till dig, Peter! Fan vad roligt! Har mailat länken till bekanta som för en gångs skull kunnat läsa utan problem (moraliska dilemman).

  Ha så jävla KUL nu som du bara KAN! Man lever bara en gång! Men du lever flera gånger iochmed att du bloggat så ihärdigt! Kramen!

 20. Anna skriver:

  men vafaan- nu är det virus i min dator. Trojaner. Det här kom upp som mailat till mig NU. Men ser att det är ett väääääldigt gammalt inlägg. Skit också. Dags att skrota datorn.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s