Verkligheten. Utan filter.

Bästa läsare!

En bekant till mig skickade för någon timma sedan en hälsning och förklarade att det var skönt att vara tillbaka i verkligheten. Ända sedan han fick en rejäl snyting av okänd gärningsman har han inte varit i skick att använda Internet.  Det var när han öppnade datorn som denna känsla infann sig – att vara på väg tillbaka till verkligheten.

Jag har själv praktiserat det där ovälkomna livet off-line av och till på sistone. Verkligheten utanför Internet.  Det är ett mycket otryggt liv. Jag förstår A-lagarna som super sig till tröst i en galen värld; vad kan de annat tro om den när deras intryck av nyhetsflödet begränsas till kvällstidningarnas löpsedlar? Prova att själv avskärma dig med blott löpsedlar som enda informationskälla. Vilken eländig bild av vårt samhälle ger inte dessa.

Att vara off-line är också lite som att inte existera, i alla fall för mig eftersom jag ju regelbundet skrivit i bloggform (och olika forum) och åtminstone förr varit en flitig e-postskrivare.

 Att omvärlden däremot inte slutar existera, det är jag mycket väl medveten om. Under min senaste ”frånvaro” rullade det s.k. ”ClimateGate” upp i bloggosfären, och hade så gjort i ett par dar innan jag fick höra talas om den. Sådant väcker en känsla av att man aldrig kan lämna Internet för länge. Det är där världen finns. Utan filter.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna, Privat. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Verkligheten. Utan filter.

 1. liberum-weto skriver:

  Vi reser ibland till ”sommarstugan” och jag har inte fixat TV och inte ens tagit med erbjudet mobilt 3G. Tre dagar med radio och många böcker är avkoppling.

 2. h-lady skriver:

  Tycker om att vara off-line…. Skönt att slippa fyrkantsögonen ibland.
  Men blir orolig när andra ”försvinner”…. Är man riktigt riktig?

 3. PeO Jansson skriver:

  Läs Ray Bradbury och låt dig skrämmas till sans och förnuft, eller lyssna på Roy Orbison när han sjunger om ”The real world”

 4. redaktörn skriver:

  Och ändå finns stunder då ”off-line” är rena befrielsen…

 5. Peter Harold skriver:

  -> Liberum-Weto
  Ja, jag har börjat lyssna väldigt mycket på radio på senare tid. Var på utflykt till nedre Norrland i somras och åkte bil. Rattade in en intressant opera som jag avlyssnade mellan Bollnäs och Hedemora, och sedan har jag försökt att lyssna på konserterna på lördagskvällarna.

  -> H-ladyn
  I synnerhet när folk försvinner utan att ge någon förklaring. Man sitter där och undrar oroligt: ” – vad har hänt?”

  ->PeO Jansson
  Det är med stor sorg i hjärtat jag måste erkänna att han inte finns representerad på min bokhylla, men det kommer givetvis ändras på inom sinom tid (fast jag har ju givetvis sett filmen ”Farenheit 400-nånting”. Jag har länge varit frestad att skriva i hans format med fristående noveller i ett samlat ramverk som bildar en roman.

  -> Redaktörn
  Bara när man så önskar det! 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s