Miljöministern kan hoppa & skita

Bästa läsare!

Han är ingen skönhet, fast det vore förlåtet om han inte vore totalt korkad också. Vi har nu sett honom dagligen både i den statliga televisionen och den privatmonopolistiska dito Stenbeck-ägda. Miljöminister Andreas Carlgren, så klart. I överdos!

I Rapport-sändning efter Rapport-sändning har han självgott stått och skrävlat om hur duktig ordförandelandet Sverige och han själv varit inför Klimathysterikonferensen i Köpenhamn. Och när det brakat sönder och samman – vilket många ej klimatgodtrogna skribenter förutspått – kommer Carlgrens sura uppstötning: ” – Världens ledare är inte mogna att göra det planeten behöver”.

Skall jag säga något vänligt är det att många delegater på Klimatkonferensen uttalat att det finns andra skäl att minska på utsläppen än den eventuella klimatpåverkan. T.ex. att varken naturen eller människan mår bra av giftiga avgaser. Eller att vårt oljeberoende belönar antidemokratiska regimer.

Men miljöminister Carlgren anser att inget är värre än koldioxid. Låt oss leka korsord: Fem bokstäver; börjar på ”I” och slutar på ”diot”.

Om vi bortser från att denna pseudo-sosse bär drag av Bagdad-Bob och att han jämte Christer Björkman hamnar på den två personer korta listan över Sveriges elakaste bögar (jag citerar en av de flera homosexuella jag känner, och ingen annan icke-straight man i landet når de fascistoida nivåer som Carlgren och Björkman uppvisar).

Den som följt nyhetssändningarna sista veckan och inte behövt gå och kräkas p.g.a. Carlgrens återkommande närvaro i TV-rutan har säkert vid det här laget märkt att det man bråkar om på Klimathysterikonferensen i Köpenhamn är PENGAR.

AHA! Det är där skon klämmer!

Ja, frågan är inte alls så banal att den handlar om att den såååååå oooootroligt farliga spårgasen koldioxid, utan om vilka som skall betala de andra för att de inte heller skall få släppa ut mer. Blamestorming på hög nivå. Eller låg, snarare…

Klimatfrågan handlar om pengar. Eller ”kompensation” som det kallas. Därav införandet av ”utsläppsrätter”. Därav politiskt storvälde.

Det vore i det här läget underbart om någon av delegaterna ställde sig upp och frågade om det verkligen är människans utsläpp av koldioxid som förändrar klimatet. Och om så vore fallet – vilket man inte kan bevisa vetenskapligt trots manipulerade FN-rapporter – kanske man skulle fundera på om vi verkligen klarar av att möta klimathotet med avvecklad industri och sänkt välfärd för hela jordens befolkning.

Miljöminister Andreas Carlgren gör inte den reflektionen. Han ser inte att klimathysterin kan leda till godkännandet av antidemokratiska värderingar (t.ex. de meteorlogen Pär Holmgren på SMHI ger uttryck för) – något en sann liberal borde skrika högt inför av skräck. 

Carlgren surar istället över att han inte fick bli hjälte på konferensen. Han kvalificerar sig till att ställa sig ute på Köpenhamns snötäckta gator tillsammans med de andra klimattalibanerna och skandera slagord. För en slagordsretoriker är vad han är. Fast bakom hans one-liners finns sällan substans. Kräket borde slutförvaras i ett blykärl 2 km under Oskarshamnsverket enligt min ödmjuka mening.

För den som vill veta mer om klimathysteri, klimatförändringar, konstruktiv miljövård och dylikt vill jag rekommendera bl.a. dessa svenska bloggar:

Moderna Myter
The Climate Scam (svenska)
Klimatbluffen
H I Bratt
Klimatsvammel

Från dessa bloggar finns fler länkar till andra bloggar inom samma ämnesområde. Det förekommer också intressanta debatter mellan klimatskeptiker och klimatgodtrogna i kommentarsfälten hos skribenterna.

Tyvärr får detta kritiskt tänkande perspektiv sällan utrymme i svensk press. Det beror på att ”gammelmedia” följer en fastställd agenda som delas av svensk journalistkår som vallats in i den politiskt korrekta åsiktsfållan. Skräckexemplen är Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet (som ”kvalitetssäkrar” sina reportage genom att okritiskt använda officiella källor som FN:s Klimatpanel). Vill man ha en kompetent vinkling av nyheterna är man tvingad att söka hjälp av bloggosfären. Så är det i denna tid där 00-talet sjunger på sista versen. Svenska mediers trovärdighet är i kris.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Naturvetenskap, Politik. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Miljöministern kan hoppa & skita

 1. kalle skriver:

  Mycket underhållande och fyndigt. Bra!

 2. Doktorn skriver:

  Ditt blogginlägg är ytterligare ett klockrent bevis på att hysterin kring klimatdiskussionen är någonting som främst de ansvarsskygga problemförnekarna står för. Allt detta vulgärvrålande hat, all denna förändringsskräck, var kommer det ifrån?

 3. Jeje skriver:

  Synd att du tar till sådana hatiska övertoner. Bakom dem finns kanske en seriös vilja till debatt….

 4. Henke skriver:

  Synd att dom inte höll på några dagar till i Köpenhamn, då kanske världens ledare kunde ha gjort som Karl X, tågat på isen över stora bält när dom skulle hem. Global uppvärmning var det ja… 🙂

  /Henke

 5. Oskarshamnare skriver:

  Och varför ska just vi förorenas av Andreas Carlgren? Det finns så gott om bergrum under Stockholmshelvetet att placera honom.

 6. Kanske lite Clarkson inspirerat, men i det stora hela – OK.

 7. Peter Harold skriver:

  -> Kalle
  *bugar*

  -> Doktorn
  Det vulgära vrålandet kommer sig av att svenska medier (den 3:e statsmakten som de gillar att kalla sig för) och svenska politiker VÄGRAR att se på klimatfrågan med en uns av nyans. Sålunda kategoriserar man de som avslöjat Climategate (samt de som i artiklar och bloggar påtalar innebörden av det skandalösa agerandet på East Anglia University) som ”konspirationsteoretiker”. Climategate visar med all önskvärd tydlighet att ansvariga forskare och FN-funktionärer agerat ohederligt. Och eftersom det hela rör FN – Världssamfundet – måste vi medborgare höja våra röster.

  Att sedan Andreas Carlgren har personliga egenskaper som lämnar mycket i övrigt att önska gör ju inte problemet än mer behagligare.

  -> JeJe
  De klimatgodtrogna (t.ex. Al Gore) har ju sagt att det inte behövs en debatt. Då återstår spyorna…

  -> Henke
  Till och med demonstranterna klagade ju över att det var så kallt i Köpenhamn (rätt åt de j-arna…). Någon sa till och med i radion att det hade varit bättre om klimatförändringen utvecklats lite snabbare…!

  -> Oskarshamnare
  Är det en sak som jag har dåligt samvete över i bloggpostningen här ovan så är det att jag pekade ut Oskarshamn som lämpligt slutförvar av Andreas Carlgren. Självfallet vill jag inte utsätta Oskarshamnsborna för något så hemskt, inte ens om karln är inkapslad i dubbla lager bly… 😉

  -> Tigerkaxman
  Tro mig, jag har irriterat mig på Carlgren et cie väldigt länge nu.

 8. Jeje skriver:

  – >Peter Harold
  men det betyder att du låter Al Gore & co bestämma. Vill vi ha debatt, så debatterar vi. Vill vi ha spyor så spyr vi. Jag föredrar debatt, men det är din blog.

 9. Peter Harold skriver:

  -> Jeje
  Japp, debatt om klimathysteri behövs – trots att meningsmotståndarna sagt att ”debatten är över; nu är det dags att agera”. Det är därför jag gav läsarna tips om ett par bloggar där sådan finns.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s