Ett periskop mellan benen och ickesmältande glaciärer

Bästa läsare!

Skönt att vara uppe på benen. Jodå, jag har inte legat i sängen hela tiden, men det var först idag som jag kände frisk luft för första gången på en halv vecka. Inte för att jag luktat illa eller så; tvärtom! För första gången på… *tänker* …väldigt många år i alla fall… har jag lyxat till min förkylning med ett äkta skumbad. Annars är det dusch som gäller.

Det har hänt mycket sedan sist jag använde badkaret på det här viset. Förr fanns en diskmedelsliknande vätska som luktade tallbarr och gav mycket skum. Nu skall man använda någonting som kallas för ”salt”. Jag hade ingen lust att provsmaka för att se om namnet var korrekt.

Skum blev det i alla fall, och dito välluktande också. Jag provade att lägga ett lager skum på överkroppen och kände hur huden blev varm. Tänk om man kunde uppfinna ett nytt klädesplagg av skum, började min lätt febriga hjärna tänka. Ju sjukare patienten är, desto mer bisarra uttryck kan tankebanorna resultera. Ändå är det en kreativ situation, ungefär som man föreställer sig influensen av en drog. Misstänker jag.

Jag sjönk ner i det varma badet. Mina knän som stack upp bildade klipphällar i ett hav som var täck av isberg. Jag blåste lite på dessa ”isberg” och fann till min förvåning ett ”periskop” flyta jämte vattenytan…

Precis som senaste gången jag badade noterade jag den obönhörliga temperatursänkningen på badvattnet. Är det inte egendomligt att den behagliga temperaturen – mellan skållhett och iskallt – sträcker sig inom en väääääldigt begränsad intervall av grader. Det vet jag ju iofs som duschar, men ändå. Och när man tappar på mer blir det varm vid fötterna och kallt om ryggen. Gnäll, gnäll, gnäll.

Så till frågan om jag nu har dåligt samvete?

Inte på grund av  det var så jäkla skönt att bada, utan därför att det är så farligt för klimaaaaatet. ”Undvik varma bad” stod det i en broschyr jag fick i förra året som informerade hur stockholmarnas badvanor påverkar klimatet. Fler pekpinnar i en och samma publikation har jag inte sett på länge…

Jag får väl försvara mitt bad med att glaciärerna i Himalaya inte alls håller på att smälta i den takt som FN:s Klimatpanel uppger. Enligt dem riskerade glaciärerna där vara förintade inom trettio år och förvandla halva Indien till törstens rike. FN:s rapport grundade sig på en spekulation som en forskare gjorde för flera år sedan, och som denne menar inte har bäring i förhållande till verkligheten. Det har iofs andra också redan sagt, men FN:s Klimatpanel har bett dem att hålla käft.

(Sedan kan man ju fråga sig hur bra det är att indiernas dricksvatten är bundet i form av oåtkomlig is i hundratals år, eller om de skulle föredra den som färskvatten vid varje återkommande nederbörd, men det framgår inte i alarmisternas budskap)

För var månad som går blir jag allt mer övertygad om att det är någonting skumt som försiggår i FN. För 4 år sedan skrev jag i Läsarens Blogg att FN borde bilda en världspolis (som skulle kunna hantera despoter som Saddam Hussein), men nu tar jag tillbaka det.

FN är korrupt. Det visste vi redan innan. Men alla förhoppningar om en förbättring är grusade. Om FN medelst lögner om klimatförändringens konsekvenser (alarmism) försöker påverka hela jordens välstånd (i negativ riktning som nu), då borde vi göra oss av med dem som styr detta världssamfund. Med tanke på att FN:s Klimatpanel inte saknar ekonomiska intressen som gynnas av klimatalarmism så väljer jag att upprepa anklagelsen: FN är korrupt. Och eftersom den svenska regeringen (liksom oppositionen) tagit FN:s budskap om ”klimathot” till sitt hjärta är även Sverige indraget i denna korruption.

Läs gärna här och bilda dig en uppfattning om hur verklighetsfrånvända svenska politiker är.

Ja, ja. Hoppas att denna bloggpostning inte fick er att tro att jag frestades att leka med periskopet. Det var nämligen inte det som var ingläggets poäng… 😉

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Naturvetenskap, Politik, Privat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ett periskop mellan benen och ickesmältande glaciärer

 1. Kvinnosoppa skriver:

  Haha!!! Du verkar ju ganska frisk 😉 Var tvungen och kolla vilken vecka det var men det var inte dax än för vecka sex.

  Soppmor utan ett periskop i sikte…

 2. Henke skriver:

  Se upp för sjunkbomber när du leker ubåt… 😉

  /Henke

 3. annieverse skriver:

  Det kom förhållandevis väldigt lite regn i år i Indien under monsunperioden, vilket har gjort indierna väldigt oroliga. Jag har hört att det har gått åt helvete med skördarna av denna orsak, och så blir det naturligtvis vattenransonering för att vattnet ska räcka fram till nästa monsun.

 4. Peter Harold skriver:

  -> Kvinnosoppa
  Ja, puritanerna må bäva med tanke på attd et alltjämt är vecka tre! 🙂

  -> Henke
  Den tanken slog mig också. man har ju sett en massa klipp på YouTube med ”sjunkbomber” och tändstickor. Hade lyckligtvis varken det ena eller det andra… 😉

  -> Annieverse
  Monsunerna borde få mer regninnehåll om klimatet blir varmare (rent generellt blir det mer regn på många platser på jorden med varmare klimat).

  Att monsunen drabbas av regnbrist hänger med stor sannolikhet ihop med El Nino (http://www.noaanews.noaa.gov/stories2009/20090709_elnino.html), fast det är så komplicerat att vissa El Nino-perioder har regnen ökat med 2% (och det hänger nog kanske samman med *när* monsunen inträffar under El Nino-perioden). Torra år har inträffat många gånger i Indiens historia, men på grund av befolkningstillväxt belastas vattenförsörjningen som inte räcker till åt alla (och tills nästa monsun inträffar).

 5. chris skriver:

  Du är bara för go alltså. Periskop, ja många namn har man hört, hihihi. Allt bra med dig. Kram Chris

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s