Tonfallet i SR:s Vetenskapsradion

Bästa läsare!

Till slut blev det för mycket, och inte ens Statens Radio kunde hålla emot. Man har blivit tvungen att erkänna att FN:s Klimatpanel plockar in skoluppsatser och spekulativa tidningsnotiser och presenterar detta som forskningsmaterial av absoluta sanning. (Hm. Skall vi i den svenska bloggosfären ta äran åt oss, he, he?)

Givetvis är det pinsamt för FN:s Klimatpanel.

Men SR:s Vetenskapsradion ligger inte långt efter. Man använder inte orden ”bluff” eller ”korruption”. Istället talar man om att FN:s Klimatpanel skall ändra sina interna rutiner för att inte ogranskat material skall hamna i rapporterna. Ungefär som att man bara blivit ertappad med att peta sig i näsan; fult men absolut inte brottsligt. Sådan är den överslätande tonen i Vetenskapsradion.

Att FN:s Klimatpanel drar fel slutsatser (baserade på sitt politiska mandat att söka efter teorier om hur människan alena påverkar klimatet) utan heltäckande vetenskap finns inte i Vetenskapsradions tankevärld.

Fortfarande blundar Vetenskapsradion för de kritiska frågorna kring den s.k. ”forskningen” som Klimatpanelen basunerar ut som den enda sanningen som världens politiker måste ansluta sig till. Man berör inte ens grundproblemet att IPPC bara får komma till en enda slutsats, nämligen att det bara är människan som påverkar klimatet på jorden. Absurt!

Vetenskapsradion blundar alltså för att forskarvärlden inte alls står enig bakom Klimatpanelens rapporter. I förbifarten menade Vetenskapsradion att det enda problemet med lögnen om ett isfritt Himalaya var att två grupper inte talat med varandra om vems version som skulle stå i rapporten. Men det om något måste väl vara att konspirera?

*

Att svenska politiker fortfarande anser att vi skall offra vår välfärd i onödan för att nå ett s.k. 2-gradersmål p.g.a. det korrupta FN:s maktambitioner säger en hel del om att dogmer går före fakta inom svensk miljöpolitik. Man – i synnerhet miljöminister Andreas Carlgren – lägger ner 100% energi på ett nonsensmål, men när nationen står utan tillräcklig mängd elektricitet sänder man ut Maud Olofsson som säger sig vara indignerad över el-priserna (ett verkligt problem som finns här och nu, och inte en profetia).

Maud borde försöka föreställa sig vilka elpriser vi konsumenter måste betala på våra räkningar när det varken får finnas kärnkraftverk, kolkraftverk eller fler utbyggda vattenkraftverk… och den enda politiskt korrekta energi vi får använda i miljöfascismens namn är vindsnurror (vilka är obrukbara under större delen av året p.g.a. för mycket respektive för lite vind).

Fan, man kan bli sur för mindre.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Dumburk, Energi, Naturvetenskap, Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tonfallet i SR:s Vetenskapsradion

 1. liberum-weto skriver:

  Ja, så är det – fast blir man sur nu är det risk man fryser till is. Jag försöker komma på hur jag skall skriv ett inlägg, hälften så långt som ditt, och visa på lite kompletterande klimatteorier. Det ligger två påbörjade inlägg, men sen glömmer jag var illustrationer blev lagrade – sen ringer telefon – det är störande med arbete – när man skall blogga.
  Detta med elpriser är ju mycket skatter – och pengar till politiker fördärvar. Tänk att Vattenfalls satsningar i Tyskland går med stor förluster dessutom. Det är synd om oss elberoende i Sverige.

 2. Peter Harold skriver:

  -> Liberum-Weto
  Men vad tusan! Lyckas Vattenfall gå med förlust i Tyskland också?!? *arg*

  Det är svårt att blogga kortfattat om klimat. Jag skulle föreslå att du söker efter en röd tråd. Det finns olika angreppspunkter:

  1. Klimatdebatt som politisk plattform (att få folk och regeringar att underkasta sig en centraliserad maktstruktur).
  2. Klimatdebatt som affärsidé (”Klipp håret klimatsmart” såg jag på en annons idag).
  3. Klimatdebatt som socialt fenomen (”10-åringar är rädda för att deras skola kommer att förstöras av klimatet inom 50 år” = klimatångest).
  4. Klimatdebatt i historien (Gustav Thomée skrev i sin Sverige-bok om en årstidsförskjutning som inträffade efter 1840-talet).
  5. Klimatet som moderator för väderutveckling.
  6. Klimatet globalt och lokalt.

  …und so weiter.

 3. Henke skriver:

  Du har väl hört det senaste? Det är klimatförändringens fel att vi har en normal nordisk vinter i år…
  Dom stackars 10-åringarna lär väl ändå inte ha så stor nytta av sin skola när dom närmar sig pensionen… 🙂

  /Henke

 4. Peter Harold skriver:

  -> Henke
  Allt är Klimatförändringens ™ fel, t.o.m. mormors tandvärk och Boerkriget. 😉

  Ja, jag funderade faktiskt varför de var så fruktansvärt oroliga för sin skolas framtid. Kändes lite grann som att eleverna blivit lagom regisserade av någon ”klimatmedveten” lärarinna.

  Undrar egentligen hur mycket hjärntvätt som pågår där inne i lektionssalarna.

  • Anna skriver:

   Som den ivriga sci-fi/ flower power/ animerat-entusiasten jag alltid varit, tycker jag det är så märkligt gammalmodigt att man än i dag på 2000-talet INTE har upptäckt hur man kan materialisera energin från alla levande varelser. Tänk bara att rikta mackapären mot en fullspäckad fotbolls-läktare och suga upp alla åskådares vrede och glädjerus! Allvarligt trodde jag faktiskt detta skulle vara möjligt i framtiden, när jag var liten. Och tunnelbanor hade ersatts med bekväma linbanor som i ljusets hastighet förflyttade dig dit du skulle. Ping! Framme!

   Att jag är föga imponerad av dagens teknik är väl onödigt att meddela… Vad ska all modern teknik egentligen vara bra för, när man ändå sitter i oändliga köer och drömmer sig bort till ett annat liv på en annan planet, undrar jag…

   • Peter Harold skriver:

    Kruxet med detta är att omräknat i Watt är det inte så förtvivlat mycket energi i ilska. Snarare är det nog så att ilskan konsumerar energin (här skulle du kunna replikera att energin är konstant och bara kan omvandlas, så att det ändå finns energi att plocka upp). Vad som händer är natt det bildas värme. Det sker också när man har sex (om man nu inte är väldigt slapp i sängen). Så det är nog inte frågan om att rikta en silverfärgad tratt mot fotbollsnissarna, utan snarare att hålla dem i ett rum och använda en värmeväxlare…

    😉

    Det är aldrig fel att drömma. Men anledningen till att vi inte har linbanor tvärs över stan som går i ljusets hastighet (hm, hoppas de går betydligt mer långsamt, annars skulle vi vara på månen inom två sekunder med den farten) är att politikerna värderat vår tid och kommit fram till att den är så billig att det inte är motiverat att förbättra infrastrukturen. Trots allt, det är din fritid du slösar bort i bil- och busskön, och den har inte mycket värde för samhällsbyggarna. Du kommer ändå ha tid att konsumera varor, och får mindre tid att göra djävulsskap mot makthavarna. Jag tror att det här faktiskt är uttänkt. 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s