Bland medelålders överviktiga män med dialekt

Bästa läsare!

Jag tillbringade några timmar vid branschmässan Nordbygg i Älvsjö sistlidna afton. Det är alltså en mässa för byggjobbare och byggentreprenörer där tillverkarna och mäklarna visar upp allt från spik till gigantiska lyftkranar, inklusive det som är däremellan i form av parkettgolv, byggelement till parkeringsgarage och låsanordningar. Och varje utställare med självaktning hade en skål med plockkarameller…

Tyvärr fann jag inte det jag sökte, men däremot visade en firma upp en slags tilläggsisolering i form av fasadputs som reflekterar bort kyla och värme. Intressant.

Medan jag vandrade genom monterhavet kunde jag konstatera att miljön väckte en vis sympati hos mig; här fanns inte en tillstymmelse till babbel om genusperspektiv och feminismfjolleri. Jag såg inte heller till några skyltar med ordet ”klimatsmart”. Fast å andra sidan letade jag inte så noga heller efter det. Kort sagt, det kändes som att tillvaron var i sin ordning på denna mässa bland alla dessa överviktiga medelålders män med roliga dialekter.

Det roligaste inslaget bestod i en tävling där en grupp personer (män, så klart) tävlade om vem som kunde hålla i en tung maskin med utsträckt hand. Många gick upp med självsäkra flin i ansiktet, men såg desto mer generade ut efter några sekunders darrande som föregick nederlaget.

Den tävlingen var tyvärr inget för mig. Jag tror att jag hade fått ryggskott även om jag lyft maskinen med böjda knän och två händer. I alla fall såsom ryggen är just nu. Tack och lov är nacken bättre. Kanske den blir så pass bra att man kan ge sig ut på långtur i helgen?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat, Stadsliv, Utbildning & forskning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bland medelålders överviktiga män med dialekt

 1. Agath skriver:

  Hej Peter Harold!
  Ryggskott kan man få att man trampar fel på tex en
  tröskel eller när man bär tar det med raka ben då är
  det kört.
  Jasså du har också haft ont i nacken,det är skit att man
  inte kan nha en dag som är något bra dag.
  Men jag önskar dej en så bra
  Söndag du kan ha.
  Ha det bäst.

 2. Peter Harold skriver:

  -> Agath
  Det bästa till Dig också, Agath! 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s