Och när man inte har något snällt att säga…

Bästa läsare!

Jag deltar i ett forum där en person framfört ganska skarp kritik mot en eller flera personer som är utanför forumet. Mycket skarp kritik. Så skarp att många deltagare i forumet tycker att vederbörande gått lite väl för långt:

” – Har man inte någonting snällt att säga skall man vara tyst!” Nu är jag ganska passiv i det forumet, så jag har inte varit involverad i deras dispyt. Men när jag läste repliken här ovan började jag fundera på vad lite jag skulle bli tvungen att skriva om jag bara fick säga snälla saker.

Jag skulle t.e.x aldrig kunna skriva någonting om Mona Sahlin. Och jag skulle aldrig kunna föra Beatrice Ask och ordet ”rättstänkande” på tal. I vart fall inte i samma blogginlägg. Möjligtvis skulle jag kunna ägna mig åt publikfrieri och säga att jag och alla mina underbara bloggläsare är eniga: ”Den norska jakten på sälungar måste förbjudas i lag!” Fast sådant opinionshoreri ägnar jag mig absolut inte åt. Istället spanar jag efter ett stjärnfall för att önska att säljägarna blir offer för en rasande isbjörn. Ur mitt perspektiv går ingen oblodig ur striden…

Fast även om jag skulle vara elak eller omedvetet kommer jag inte i närheten av den brittiska ledamoten Nigel Farage i EU-parlamentet.  Han kan konsten att såga sina motståndare jämte fotknölarna. Det kusliga i detta inslag är dock inte att Nigel Farage är elak. Nej, det riktigt obehagliga är att han ger en ganska sanningsenlig beskrivning av vilka som har makten i EU:

I gengäld säger Nigel Farages politiska meningsmotståndare inte särskilt snälla saker om honom. Vissa har t.o.m. utmålat honom som en brittisk blivande Adolf Hitler. För min egen del anser jag att Hitler är rolig som parodi. Nigel Farage är rolig som sig själv – vare sig man gillar hans politiska värderingar eller ej.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s