Vår våldsamma värld – drabbar även Sverige.

Bästa läsare!

P.g.a. ledigheter och extremt hög arbetsbörda (taskig kombination) ligger jag lite efter i omvärldsbevakningen. Sålunda har jag inte ägnat en sekund åt att följa upp de hot som uttalas mot Sverige, svenska medborgare och svenska intressen, formulerade av islamistiska grupper och aktivister. Men icke förty är det en fråga som intresserar mig mycket.

För det första berör problemet frågan om yttrandefrihet. Jag propagerar ju för i det närmaste total yttrandefrihet. Och då innebär det faktiskt att jag har lite svårt för att regimer släcker ner hemsidor och diskussionsforum där just de värsta tokstollarna härjar. Som t.ex. Abu Suleiman Al-Nasser. Han gjorde följande (förkortade) postning på en sajt som nu har stängts ner [texten är översatt till svenska]:

I Guds, den Barmhärtiges, namn

Detta är ett varningsmeddelande till följande länder: Nederländerna, Danmark, Sverige
Ni otrogna länder har en månad från dagen för denna skrivelse att be om ursäkt till muslimer för ert krig mot islam.
Här ger vi er möjligheten och tiden och efter utgången månad kommer er mark och era intressen vara legitimt mål för oss.

Vår vädjan riktas till Muslimer i Europa, våra bröder i Gud att möta stor utsträckning de länder som vi har nämnt. Vet att dödandet av missbrukare för Allahs budbärare är obligatorisk. Tveka inte i utarbetandet av den utrustning och organisation av celler för att möta fiender islam.

För muslimer i alla muslimska länder … Uppmärksamma följande: 1. Bojkotta de länder som nämns ovan. 2. Efter utgången av den månad som gavs till dessa länder .. muslimer i muslimska länder, gör allt som finns att hitta intressen i dessa stater och uppnå största möjliga skada.

Abu Suleiman Al-Nasser
10/3/2010

I min värld med total yttrandefrihet skall Abu har rätt att skriva sin smörja. Jag ser faktiskt ett problem i att sajter med dylika postningar stängs ner; det är som att vi blundar för problemen. För islamistisk terror – eller hot om den – är ett reelt problem i vår globala värld. Det är lika bra att vi vanliga dödliga medborgare – mot vilka dessa hot faktiskt riktas – får lära sig vad som skrivs i Allahs och profeten Muhammeds namn.

Denna utveckling leder till att även nyhetsutbudet kring islamism filtreras av rädsla för att vi medborgare inte kan se skillnad mellan islamism och muslimers vardagliga religionsutövning. Man är helt enkelt rädda för att inte framstå som politiskt korrekta. Och denna rädsla är för främlingsfientliga krafter och kristna högerorgansisationer vad gödsel är för rosor. Om inte vi kan föra en bred debatt om islamism, islam och extremism i Sverige kommer polariseringen att öka. Och resultatet blir att det smäller ännu högre när problemet väl exploderar.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vår våldsamma värld – drabbar även Sverige.

  1. Hej! Borde vi inte påminna de rättrogna om att vår store religionskämpe Karl stred tillsammans med den Höga Portens sultan mot den bestialiske tsaren och hans ociviliserade undersåtar. Vår hjälte ägnade faktiskt 4-5 år åt denna kamp från Bender i Islams namn. Kan du förstå att det finns de som påstår att Karl var en dåre likt Abu?

  2. Peter Harold skriver:

    -> Tigerkaxman

    Så sant, men vilka märkliga allianser våra krigande kungligheter! Visserligen har jag inte mer än hunnit snabbläsa mer än första volymen av Georg Starrbäcks magnifika sammanställning över Sveriges historia (alltså den del som avhandlar den yttersta forntiden – grottstadiet av vår nation), men här finns en utmärkt artikel på Wikipedia om vem som låg i vems furstliga säng – bildligt talat – i ganska sammanfattande ordalag:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_XII:s_vistelse_i_Bender

    Det hade varit kul om svenska gränsen legat på andra sidan St Petersburg och en tredjedel av Europa fått ha svenska som modersmål….!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s