Och nu undrar ni hur jag skall rösta i höst?

Bästa läsare!

Detta blir en kommentar till Henrik Alexanderssons postning om tystnaden kring FRA två år efter en infekterad debatt (där ”bloggskredet” gav ifrån sig ett tungt muller):

”För två år sedan, den 17-18 juni 2008, röstade riksdagen igenom FRA-lagen. Sedan dess är inget sig likt.

Det borgerliga syndafallet var totalt. Inte bara svek de borgerliga partierna i själva integritetsfrågan. Med detta fulade de även ut sig vad gäller liberala kärnprinciper om individens förhållande till staten – principer som borde vara något av ett fundament för borgerlig politik som sådan.”

 

För min egen del tycker jag att det varit svårt att hänga med i debatten om FRA utifrån både det juridiska och det tekniska perspektivet. Men den borgerliga regeringens kallsinnighet till denna aspekt är det som fick mig att som trogen borgerlig kärnväljare att inse den obehagliga sanningen: att Bodströmsamhället förverkligas i borgerlig regi.

Jag har dock som ”högersinnad” känt mig besvärad över avsaknaden av ideologisk debatt sedan länge. Det var frihetstänkandet som fick mig att bli politiskt engagerad 1985, och det faktum att jag själv inte förändrats ideologiskt sedan dess är skälet till att jag inte kommer lägga min röst för Fredrik Reinfeldt i år.

I väntan på ett äkta frihetligt orienterat parti med chans till politiskt inflytande kommer jag att rösta på Piratpartiet. Den uppmaningen riktar jag till alla oavsett politisk hemvist på höger-vänsterskalan. På så vis blir kampen för det fria Internet samt värderingar för yttrande-, informations- och åsiktsfrihet totalt blocköverskridande.

Om jag lever och har hälsan kommer jag att göra come-back i politiken 2014. I vilken form får vi se, men den som är intresserad av att ha med mig i gänget är välkommen att höra av sig.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s