Patetiskt, Expressen!

Bästa läsare!

Jag behöver ett gott skratt. Här kommer det. Mua-ha-ha…

Expressens stora scoop idag är att man har en exklusiv intervju med den avhoppade arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin. Artikeln finns att läsa här och går under rubriken ”Sven-Otto Littorin bryter tystnaden”. Här kan man se ett praktexempel på hur man (Expressen) kokar soppa på en spik.

Ingressen är lovande:

Efter skandalen runt Sven Otto Littorin, M, har ex-ministern varit som uppslukad av jorden.
Men i en exklusiv intervju med Expressen berättar Littorin att han noggrant struntar i valrörelsen – och hur det går för hans forna partikamrater.
– Det är ganska skönt att slippa valrörelsen. Jag har haft annat för mig, säger Sven Otto Littorin i en exklusiv intervju med Expressen.

Så… det är en exklusiv intervju…? Med Expressen? Dock verkar det inte som att Expressen direkt avtalat tid med Littorin för att genomföra den här exklusiva intervjun:

Littorin förberedde en mysig hemmakväll i tv-soffan. Men istället för att ratta in SVT-debatten besökte han videouthyrningsbutiken Casablanca på Sveavägen i Stockholm.
I handen höll han en Star Wars 3-dvd.
– Det är söndag kväll, säger Sven Otto Littorin när han möter Expressen utanför Casablanca.

Sedan följer en allmän beskrivning av varför Littorin hoppade av, och om Aftonbladets påståenden om att han köpt sex av en prostituerad kvinna. Man citerar även en intervju Littorin gjorde för DN (vilket jag inte ser som direkt exklusivt för Expressen, även om DN-intervjun är ganska substansiell). Efter en lång resumé om vad som skedde den gången under Almedalsveckan i juli återgår artikeln till sitt ”exklusiva intervjuobjekt”:

Men så i går eftermiddag – bara en vecka före valet – träffade alltså Expressen Littorin utanför videuthyrningsbutiken på Sveavägen. Han valde först att svara på frågor.
Har du följt valrörelsen?
– Nej, nej, det har jag inte.
– Det är ganska skönt att slippa valrörelsen. Jag har haft annat för mig, säger Littorin.
[…]
Kan du tänka dig att göra en politisk comeback?
– Nej, nej. Jag har ingen anledning att säga nåt till journalister längre, säger Littorin.

”Han valde först att svara på frågor” står det. Två frågor, varav den ena redovisas redan i ingressen. Och detta skall vara en exklusiv intervju, Expressen? Vad ni gjort är nog inte annat än att ni fått syn på Littorin utanför videobutiken och därpå ofredat honom med en massa frågor han inte förmodligen egentligen inte ville svara på. Endast avslutningen känns som att Littorin presterar på nåder:

Hur mår du?
– Det är… som det är, säger Sven Otto Littorin.

Wow! Sicken banbrytande journalistik – not! David Baas artikel borde ha publicerats under Expressens gamla vinjett ”Jag mötte Lassie”!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Patetiskt, Expressen!

  1. Bengt skriver:

    Ja, herregud. Jag läste artikeln först nu. Och det är bland det värsta som jag sett på sistone. Och det vill inte säga lite. ”Bryter tystnaden, exklusiv intervju, svaren är unika.” Grönköpings Veckoblad?

  2. Peter Harold skriver:

    -> Bengt

    O nej, Grönköpings veckoblad är välskriven! 🙂

    Jag förmodar att det är kvantitet som gäller när man jobbar med nyheter numera. Och visst, det hade varit intressant om Expressen lyckats få till en äkta intervju med Sven Olof Littorin, ifall han vill ta (Afton)bladet från munnen. Han är verkligen ett exempel på en skandal som gick helt fel.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s