Jag fick en kram av Padideh Jafari… :-)

Vi blir alla äldre och klokare… i bästa fall!

 

Bästa läsare!

Jag gjorde ett studiebesök i min gamla blogg (Läsarnas Blogg) på Passagen. Det är inte så ofta jag besöker den eftersom Skrivarens Blogg av naturliga skäl är mer aktuell för mig att pyssla med.

Hur som helst; jag fann att det kommit in en kommentar under juni månad, avsänd från en Padideh Jafari . Hon skickade en lite hälsning i kommentarsfältet till mitt blogginlägg ”Arg, argast, arg feminist”, som lyder så här:

Jag skrev ”mus”-krönikan för ca fem år sedan och kan inte annat än att le och fnissa för mig själv när jag tänker tillbaka på min text och reaktionerna på den. Idag hade jag aldrig skrivit något liknande. Jag antar att jag har vuxit upp och lämnat alla former av arga uppror bakom mig. Ha en fin sommmar allihop. Kram från Padideh 😀

Sånt här gör mig rörd; inte bara för att jag fick en tillönskan om en fin sommar samt en kram (japp, sommaren var kanon, Padideh, och kram på dig också, var du än är!), utan därför att Internet och bloggandet ger tillfälle till kommunikation som annars aldrig skulle ha blivit av.

Lyckligtvis har jag dåligt minne så jag kan inte jämföra huruvida jag själv vuxit upp och lämnat min egen upprorslust bakom mig, eller om det fortfarande är lika roligt att gå till attack som när jag började blogga mitt i årtiondet.

Nä, jag tror inte jag blivit helt uppgiven inför alla tokerier och tokigheter jag ser och hör. Det är fortfarande kul att reta sig på feminister, socialister, borgarbrackor, miljömuppar, klåfingriga politiker oavsett kulör, moralister, besserwissrar och annat oknytt i medierna som Gud skapat för att hålla mitt blodtryck uppe.

Fast visst hoppas jag att ni alla – oavsett religion, livsfilosofi eller politisk åskådning – får en fin höst. Särskilt du, Padideh!  🙂

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Sociala medier. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag fick en kram av Padideh Jafari… :-)

 1. Bengt skriver:

  Fast nog förändras man. Även om man inte märker det själv – för att det sker med så små pyttesteg. Och man (nu talar jag om mig själv, för det är det ”ämne” som jag i alla fall hyggligt behärskar) utgår samtidigt från att det finns en intakt kärna inuti en. För så är det ju? Väl? Men när år läggs till år blir man ju faktiskt klokare och klokare, när erfarenhet läggs till erfarenhet/när man får ny kunskap m.m. Väl? För egen del skulle jag av modell 2010 hamna i häftigt ordbråk med mig själv av modell 1976 (exempelvis). Stora åsiktsskillnader bl.a. i politiska frågor. Men i många frågor tycker vi tack och lov lika – jag & jag (hehe).

 2. Peter Harold skriver:

  -> Bengt
  *garv* Ja, det är tur att ”jag” och ”jag” kan komma överens! Och som du säger: det finns en kärna som består. Det är väl det att ökad livsvisdom skapar nya förutsättningar att betrakta denna kärna. För min egen del inser jag att jag som 15-åring var en frihetsmänniska, och det är jag nu också. Men vägen till frihet ser annorlunda ut idag än för 20 år sedan. Verkligheten förändras, och då måste kartan också ritas om.

 3. liberum-weto skriver:

  Läste om Hugh Hefner — 84 år och oförändrad — gillar 21 åriga tjejer än, och sen finns det kvinnor som säger att män är ombytliga.

 4. Peter Harold skriver:

  -> Liberum-Weto

  Ja, visst är kärleken underbar! 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s