En lat terrorist lär jubla över Stockholm

Bästa läsare!

Gröna linjen mellan Alvik och Hässelbystrand står stilla. Ovanligt? Nej, inte alls. I vart fall inte sällsynt. Det hände igår kväll och jag vill minnas att det hände härom veckan.

Tänk nu ifall Gröna Linjen även står stilla mellan Skanstull och Skärmarbrink. Och samtidigt kommer Roslagspendeln inte förbi vid Bergshamra. Kämpigt? Ja, och ännu värre blir det om allt detta händer samtidigt som det är rökutveckling i tunnelbanestationen Östermalmstorg, T-centralen bombhotas och det är snöfall över hela regionen (likhetstecken med stopp i fordonstrafiken på alla genomfartsvägar).

Hur många personer tror Ni, kära läsare, krävs för att åstadkomma allt detta kaos (med undantag för det som väderguden bidrar med)?

Om en enda person, eller eventuellt två personer, lyckas stoppa all t-banetrafik mellan Alvik och Hässelbystrand så förstår ni att det inte krävs stora resurser för att göra den kungliga huvudstaden lamslagen. Och sker det dessutom en sen eftermiddag på en fredag… ja, jag lovar: vill någon Sverige ont så är det inga problem att ställa till med rackartyg.

Detta kan vara väl värt att tänka på när man ser att lokalbutiken eller stormarknaden har rea på konserverade vita bönor. Glöm inte t-röd till spritköket bara. Samt en påse med värmeljus att sätta under elementen så de inte spricker medan bostäderna kyls ut den dag Sverige är ”under attack” av en ännu ej identifierad terroristgrupp.

I vårt rike behöver man inte flyga passagerarplan in i skyskrapor för att skapa terror. Det räcker så bra med att utnyttja det faktorer som ändå inte fungerar hos den svenska infrastrukturen. Eller: Vem behöver terrorister när vi har SL? (Ja, ja, jag vet att liknelsen är absurd, men vilka elaka tankar dyker inte upp i ens huvud när man står i snålblåst och väntar på ett tåg/buss som aldrig kommer, kära läsare?)

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Vad jag ovan skrivit skall inte tas för bokstavligt. Jag är inte ens säker på att det är T-röd man använder till spritkök. Det kan vara T-gul. Eller T-vilken-färg-som-helst. Rådgör med din närmaste uteliggare om saken. Bloggskribenten tar ej ansvar för felaktigt valda bränslen.
D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En lat terrorist lär jubla över Stockholm

  1. Henke skriver:

    Hur var det nu reklamen löd… Jo, ”T-röd, för god att kolsyra.” 😉

    /Henke

  2. Peter Harold skriver:

    -> Henke

    *garv* Jag minns en av våra lärare blev väldigt upprörd när någon klottrade detta på svarta tavlan…!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s