Frågan är inte vad han rökt innan sändningen…

Bästa läsare!

Tydligen är följande klipp på YouTube ett av de mest populära i medierna och bloggosfären, inte minst därför att TV4 själva vill glömma det. En kompositör vid namn Andreas Kleerup framstår som lost in the space. Eller lost for the chemicals.

Okej, jag skall vara ärlig: Jag har själv aldrig tagit droger, och umgås sällan med folk som gör det. Och jag har aldrig någonsin träffat nämnde herr Kleerup. Så med andra ord kan jag inte avgöra om killen är påtänd eller om han bara har en personlighet som skulle få mig att byta vagn ifall han satte sig intill mig i tunnelbanan. Men fakta är att många har sett detta klipp och är upprörda över grabbens tillstånd.

Vänta, vänta, vänta nu, kära läsare!

Är det så märkvärdigt med en musiker som mumlar i skägger och är lika retoriskt handkappad i TV som vår egen prins Karl-Filip? Nej, säger jag. Det är en regel att det är så på detta viset.

Så finns det något att uppröras över i detta klipp så är det snarare klippet i klippet, d.v.s. sekvensen som spelats in under repetitionerna av ”Aniara”. ÄR JAG DEN ENDE SOM REAGERAR PÅ ATT DET SPRINGER OMKRING EN KILLE IFÖRD BLOTT KALSONGER OCH SKJORTA?

Finns det något man borde bli upprörd över så är det väl denna sekvens. Vad är det med kulturnissarna på TV som hyllar teater med halvnakna människor som gör obegripliga rörelser (kallat ”dans”) på scenen? Om jag vill se en halvnaken människa skulle jag antingen gå till en badplats (gratis) eller en strippklubb (inte gratis). På teatern vill jag se något som roar mig, eller får mig att tänka. Vad jag inte vill se är män i kalsonger. Verkligen inte.

Jag undrar vad Aniaras upphovsman Harry Martinsson anser om denna taffliga antydan till sex. För sex är vad det handlar om i detta stycke, även om alla bara talar om hur stenad Kleerup verkar vara i TV-studion. Om jag fick chansen att komma med konstruktiv kritik av denna TV-utsändning, så vill jag nog hellre belysa hur detta konstiga klipp från repetitionen snarare för tankarna till dansk gladporr från 70-talet med norsk censur, mer än till den ångestfyllda resan genom kosmos ombord på rymdskeppet ”Aniara”. Regissören måste gripa in. Kleerup är under alla omständigheter ändå förlorad; nu måste man rädda det som räddas kan! Kalsongmän gör ingen glad!

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Om regissören känner sig tacksam över min välmenande åsikt är det helt ok att han skickar mig en gratisbiljett. Bara jag får se något annat än en kille valsa omkring i kalsonger.
D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Dumburk, Litteratur, Musik, Sex. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Frågan är inte vad han rökt innan sändningen…

 1. Bengt skriver:

  Spontant vill jag egentligen bara framföra att det var urkul skrivet. Hade faktiskt aldrig hört talas om Kleerup innan det blir sådant liv om morgonintervjun. Och jag såg häromdagen valda delar av den. Valda delar – för det var ju så pinsamt. Inte minst för TV4, TV4:s intervjuare samt medgäst (vem det nu var). Gillar din stavning av hertigen av Värmland.

 2. Henke skriver:

  Keerup befinner sig definitivt långt ut i rymden… 🙂

  /Henke

 3. liberum-weto skriver:

  Jag hoppas att han inte spelade ut sitt hela kunnande. Visst är det märkligt att ingen såg hans tillstånd innan intervjun?

  I övrigt har jag publicerat en möjlig släktstege från din förfader Karl den store tillbaka till Cleopatra – den sista faraonen.

 4. Jade skriver:

  Jag tycker hela grejen var mycket märklig. Fattade inte vad det handlade om alls, intervjuer, klipp från teatern osv. Eller beror det på att jag är lätt omtöcknad efter en trerätters söndagsmiddag med efterföljande tupplur?

  Håller förövrigt med om klädseln hos de repeterande var mycket märklig.

 5. Peter Harold skriver:

  -> Bengt

  Ja, Kleerup var helt okänd för mig. Tydligen har han figurerat i medierna som ”Rockstjärna tog kokain på Grammygala” eller någonting liknande. Jag tror att hans flummiga framträdande i TV4 var ännu bättre marknadsföring för hans person. 😉

  -> Henke

  Absolut i omloppsbana! 🙂

  -> Liberum-Weto

  Det är ju det som är det märkliga. Visserligen skulle vi aldrig få se Bengt Fritjofsson mer i TV om det satt en alkometer vid entrén. Men programmets producent borde ju direkt få dåliga vibbar av att se den här killen.

  -> Jade

  Jag tror i vart fall att din 3-rätters söndagsmiddag var betydligt hälsosammare än vad Kleerup fått i sig. 🙂 Ditt omdöme om intervjun är absolut berättigat; TV4 verkar vara allt annat än stolt över sin prestation.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s