Så orättvist…!

Bästa läsare!

Livet ÄR orättvist. Åtminstone för mig som bloggar regelbundet. Här går Mona Sahlin och får sparken som partiledare. Hans majestät konungens påstådda kärleksliv hängs ut till allmän beskådan. Svenska SAAB Automobiles tvingas sparka 200 för att de fortfarande inte kan sälja bilar. (kd)-ledaren Göran Hägglund… nä, honom hoppar vi över.

Ty inget kan någonsin toppa Expressens stora nyhet i förrgår: HÄR KOMMER SUPERKYLAN!!!

Så det ÄR faktiskt förbannat orättvist att jag inte haft tid och ork att blogga om alla dessa tossigheter som händer i vår snurriga värld.

Visst är jag chockad över att Mona Sahlin till slut hajade att hon är det borgerliga lagets största tillgång, och med tanke på att hon krånglat sig ur värre situationer så… äh, vänta nu? Nej, hon har faktiskt aldrig lyckats krångla sig ur rävsaxarna. Vad som skett är att hon antingen tagit time-out eller fått befordran snett uppåt i sedvanlig parti-nepotistisk anda. Men den här gången kan ingen rädda Pyret.

PÅ motsatt sida – i dubbel bemärkelse – har Hans Majestät Konungen blivit populärare sedan hans ”skandaler” avslöjades i gammelpressen (och bokform). Fastän han kritiserats för sin mumlande presskonferens vid Halle-/Hunneberg – om att ”vända bladet” – så var detta uttalande kanske mer skadelindrande än att istället förneka och dementera. Klokt också av HMK att inte stämma förlaget. Det om något skulle ju ha gett kvällspressen MASSOR av att skriva om HUR LÄNGE SOM HELST.

Saab Automobiles då? Ja, jag har inte stort hopp om det märket. Visserligen är den firman mer seglivade än Mona Sahlin, men allting har sin ände. Jag har redan tidigare bloggat om att Saab Automobiles skulle bli ett perfekt utvecklingsföretag för andra biltillverkare (t.ex. som Pininfarina och Bertone). Men jag skrev den bloggpostningen något år försent; Saabs utvecklingsavdelning blev i praktiken söndermald av ägaren GM. Nu återstår väl bara det sista försöket att tillverka en medioker lyxbil som är för dyr för att sälja, och sen en konkurs.

Jag vet att läsaren av denna blogg undrar vad tusan jag – moi – har pysslat med under bloggpausen. Här kommer delsvaren i prioriterad ordning:

1) Jobbat arslet av mig.
2) Skrivit på romanen om Loiuse Linton (och det stämmer att jag köpte skitdyrt té från Darjeeling i norra Indien bara för att veta hur miss Lintons kopp smakade i berättelsen. Det smakade… té!)
3) Plockat fram DVD-boxen med BBC:s filmatiseringar av Charles Dickens romaner (Fick en lättare gråtattack när John Harmond sade att han var lika levande som de begravda på kyrkogården när den åtrådda Bella Wilfer inte bemödade sig att se åt honom. Been there, done that) .
4) Ätit pekinganka.

Nu skall jag gå ner förbi tidningskiosken och se vilka SUPER-rubriker kvällstidningarna har idag… För det är väl knappast dags med bantningsbilagorna redan före jul?

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Privat. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Så orättvist…!

 1. Gubben skriver:

  Ja du ser sikket elände. Inget blir som man tror eller vad det borde eller hur man nu ska se på det. Men, exakt som med kungahusets popularitet ökar ju mer dynga man sprider så blir det kallare, ja t.o.m. SUPERKYLIGT, i takt med den globala uppvärmningen.
  Jag är besviken!

 2. Peter Harold skriver:

  -> Gubben

  Tro mig, jag är också tokigt arg på den globala uppvärmningen. Det känns nästan som att FN samlat en klimatkonferens här, så jäkla kallt är det…

  😉

  Och jag som fortfarande åker moppe! *hutter*

 3. Din dotter skriver:

  Du sa att du skulle skriva om GazettE…NÄR!

 4. Bengt skriver:

  Fast av det stora som hänt så missade du i din uppräkning Aftonbladets ”Silvia bryter tystnaden” (dessa ord även på löpet). Minns inte om det var STOR INTERVJU också. Det Silvia sa var: ”Jag mår bra”. Inget mer.
  Erinrar mig ditt blogginlägg om Expressen-reportern som i videobutiken av en tillfällighet stötte ihop med Littorin – ”Exklusiv intervju”. Han mådde ju också bra.

 5. Car Bil skriver:

  Det var länge sedan fru Anka fanns med på löpet förresten, apropå pekinganka. 🙂

 6. Peter Harold skriver:

  -> Min kära lilla älskade dotter

  Ja, jag funderar på att spela in och lägga upp ett YouTube-klipp där jag härmar min hysteriska dotter som skriker som ett brandlarm när Räjta talar…

  🙂

  -> Bengt

  Fast då kan jag inte klaga på att kvällspressen bara skriver om tråkiga nyheter; det är ju alltid bra att folk mår bra… 😉 Nä, man kan bli förvånad över att inte redaktionerna väljer att offra pappersmassa till någonting mer angeläget än ”stora intervjuer” med personer som inte vill säga det vi vill veta.

  -> Car Bil

  Men har inte Anna Anka fått ett eget TV-program numera? Tycker mig ha sett reklam för något slags TV-program där delatagarna både späkar sig och förnedras av den animaliska programledaren. Det är visserligen andra som är i löpet – löpspåret måntro – om än i hennes regi så att säga… 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s