Oj, vad bra med tjuvar, sa EU

Bästa läsare!

Ni minns ju att jag i ett tidigare blogginlägg skrivit om att handeln med s.k. utsläppsrätter är mums för bedragare. Inte kunde jag tro att de ansvariga politikerna bakom denna oblatshantering också skulle se det som någonting positivt att tjuvar vill stjäla våra stålar.

EU-kommissionären Connie Hedegaard säger:

Den senaste tidens stölder och attacker mot handeln med utsläppsrätter gör att vi nu måste se över säkerheten i systemen. Men de är också ovälkomna tecken på ett mer välkommet faktum, nämligen att handeln med utsläppsrätter är att räkna med, rent ekonomiskt. Den är värd cirka 90 miljarder euro per år, och av förklariga skäl är den därmed ett eftertraktat byte för bedragare.

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Fast jag har förstås en annan bild än Hedegaard om vilka som är bedragare i sammanhanget, nämligen de politiker som inbillar sig att klimatet kan styras genom straffskatter som drabbar vanligt folk.

Jag hoppas att EU-kommissionär Hedegaard är lycklig över att det finns alkoholism i Europa, eftersom det är ett ovälkommet tecken på det välkomna faktumet att EU inte styrs av islamistiska lagar som förbjuder alkhol. Eller att det finns överkörda igelkottar på vägen eftersom det är ett välkommet tecken på att de lever i närheten.

Ja, det sägs ju vara bra att kunna se det positiva i dåliga saker…

Hälsar eder Peter Harold

SvD

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s