Mitt ”besök” på olycksplatsen…

Bästa läsare!

Jag ser att svenska utrikesdepartementet bekräftar att en svensk har omkommit vid en flygolycka i Ryssland. Om vi bortser från att jag som flyggrädd läser dylika notiser med en skräckblandad fascination så var denna lite speciell för mig. Jag håller nämligen på att korrekturläsa ett manus till romanen ”Stålmusslans hemlighet” på kvällarna, och en stor del av handlingen utspelar sig i trakten kring den östkarelska industristaden Petrozavodsk där ovan nämnda flygplan med svensken kraschade.

Det är visserligen ett antal år sedan jag skrev texten, och jag läser den med ganska fräscha ögon sett ur ett läsarperspektiv eftersom jag glömt en hel del av vad som skedde under de 470 A4-sidorna. Men ändå är det en speciell känsla när man ser namnet på ”avkrokar” som man beskrivit i romanform.

Någon flygolycka råkade aldrig mina berättelsekaraktärer ut för, ty handlingen utspelar sig i början av 1870-talet. Däremot är det en katastrof för kommissarie Korodil som befarar att hans fästmö kidnappats (tillsammans med en handfull dignitärer) av besättningen ombord på den hemlighetsfulla farkost som kör över och under Ladogasjöns is och tvärs genom Karelens skogar. Just i Petrozavodsk ger armén upp jakten, och kommissarie Korodil tvingas fortsätta ensam.

Eftersom dottern har sommarlov och ockuperar datorn passar jag på och jobbar med mina manus. Dessutom studerar jag en del gamla böcker om industriteknik inför mitt nästa romanprojekt. Vad beträffar semester denna sommar står det klart att jag skall få 1½ vecka. Jag bitter, vaddå? *morr*

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Litteratur, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s