Häpp! Klimatförändringarna redan här? 90 år för tidigt?!!

Bästa läsare!

Vi vet sedan tidigare att Dagens Nyheters inställning till klimathotet är hugget i sten. Allt är klimatförändringarnas fel. Till och med i dagens artikel om ”Skyfall tecken på ändrat klimat” går i denna anda.

Det finns dock en formulering som jag tycker är intressant:

De trender som klimatforskarna pekat ut för framtiden är redan här. Häftiga skyfall och regnkaos blir allt vanligare i Sverige.

Och vad är det klimatforskarna sagt om häftiga skyfall och regnkaos? Jo, att dessa i takt med ett allt varmare klimat på jorden kommer att bli vanligare i framtiden. Men det intressanta är att det inte blivit varmare på jorden under den senaste tioårsperioden. Ja, det är varmare än på 60-talet, men att klimatet förändras är inget unikt. Det finns utmärkta forskningsrapporter om den saken.

Så därmed är det inte alls oomstridigt att påstå att skyfallen i Västa Götaland i förrgår är tecken på ändrat klimat. Klimatet har ju inte ändrat sig till den nivå som ”klimatforskarna” anger:

De regionala klimatscenarierna talar om att medeltemperaturen i regionen kommer att stiga med fem till sex grader fram till år 2100. Perioden fram till dess kommer också att präglas av ökad nederbörd, upp emot 20 procent, och skyfallen blir vanligare.

Skyfallen har blivit vanligare, säger SMHI:s ännu ej publicerade rapport. Samtidigt som den regionala genomsnittstemperaturen inte alls stigit fem till sex grader! Med andra ord vore det läge att DN tar och gör skillnad på väder respektive klimat. Om DN har rätt så måste ju ”klimatforskarna” ha fel eftersom det de förutspått hänt 90 år för tidigt. Har ”klimatforskarna” rätt – då har ju DN fel!

Hoppas att ingen betalar för att läsa den där blaskan…

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Naturvetenskap. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Häpp! Klimatförändringarna redan här? 90 år för tidigt?!!

 1. Stig Olsson skriver:

  Jag har själv slutat läsa svenska ”blaskor” för det är exakt det dom är!

  Den enda dagstidningen som jag tycker är relativt opartisk och vågar skriva om obekväma saker är dagen.se, för de skriver en hel del som inte PK-media får/vågar skriva om, vilket de ska ha all heder för!

  En annan nyhetssida som är mycket intressant är också http://www.rt.com
  Kolla in den, jag tror du blir lite överraskad när du ser var den kommer ifrån, om du inte redan känner till den såklart 🙂

  • Peter Harold skriver:

   Njae, jag tror nog ingen nyhetsförmedlare är opartisk, så jag känner mig mest bekväm vid kunskapen om vem som är avsändaren och vad syftet med budskapet är. DN är inte bara opålitligt liberal… eh, jag menar oberoende liberal, utan hävdar sig ha en viss portion av opartiskhet. Detta är lögn. Däremot är DN i högsta grad PK! 😉

   Russia Today har jag faktiskt aldrig besökt tidigare. Men nog är det säkert som amen i kyrkan att man hittar mycket intressant hos utländska nyhetsförmedlare som saknas hos våra svenska. I synnerhet när det gäller omvärldsbevakning.

 2. Anonym skriver:

  Redan när jag var liten jolk på 70-talet blev det skyfall någon gång, någon stans, var sommar, men det var ingen som kallade det för regnkaos med stora rubriker utan det fick regna över och sen var det sol igen.
  Så man kan ju undra om inte rubrikerna gör vädret istället för vädret rubrikerna…

  /Henke

  • Peter Harold skriver:

   Rubikkaoset…! 🙂

   Jag var också jolk (kolt) på 70-talet och minns med förtjusning när regnet forsade över trottoaren och nerför källarnedgången i hyreshuset och bildade en stor pöl som kröp allt längre in i gången.

   Och översvämningarna på skolgården… ja, de torkade alltid ut för fort.

   Mm, jag blir nostalgisk när jag tänker tillbaka på 70-talet. Nog fan kunde det regna rejält, men redaktionerna var nog mer hämmade att använda ord som Larm och Kaos. Ja, just det – slår man ihop larm och kaos blir det Laos…

   Nej, nu måste jag gå och fylla upp sockerhalten i blodet innan tankeassociationerna löper vilse. 🙂

 3. Peter Harold skriver:

  Tack för länkarna, kära dotter! Jag skall se när jag får tid att göra en recension på dessa alster…! 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s