Klimatångesten sprids ut i världsrymden

Bästa läsare!

Är världen galen?

*lång paus*

Jag läser en artikel i SvD som bär rubriken ”Utomjordingar kan utrota mänskligheten i förebyggande syfte”. Artikeln (som refererar till en annan artikel i engelska The Guardian) baseras på studier hos amerikanska rymdflygstyrelsen och universitetet i Pennsylvania där man tycks ha rökt på och serverat roliga svampar till deltagarna för att kunna tävla med de morbidaste av science fiction-författare. Man har kommit fram till följande scenario:

[…]att utomjordingar har uppsikt över oss på avstånd. De kan se hur sammansättningen av jordens atmosfär förändras i och med växthuseffekten. Av det kan slutsatsen dras att vi är en expanderande civilisation som håller på att förlora kontrollen över vår utveckling. Det gör att utomjordingarna beslutar ta det säkra före det osäkra och förstöra mänskligheten.

[..]

Miljötänkande utomjordingar kan även slå till mot oss för att rädda planeten.

Ett annat möjligt scenario är att de kommer för att förslava oss, äta upp oss eller nyttja oss på något sätt som till exempel cirkusdjur. Människan har själv burit sig åt på liknande vis genom historien. Mänskligheten har trängt undan och utrotat andra arter men även egna civilisationer.

Okej, jag vet att klimatalarmisterna har det svårt med vetenskapliga argument som talar för att mänskligheten verkligen släpper ut så pass mycket koldioxid att vår planet kommer att gå under. Ja, det är faktiskt så att de klimatrelaterade domedagsprofetiorna grundas på s.k. ”klimatmodeller”, vilka består i datamodeller som inte ens kan återskapa det verkliga klimatets tillstånd. Skit in ger skit ut, kan man förenklat säga. Till och med personal som arbetar med modellerna medger att de är bristfälliga.

Klimatalarmisterna vill givetvis inte lyssna på det örat. De fortsätter att tala om ”tipping points” som beror på att människan lever gott genom koldioxidutsläpp och snart kommer få Grönland och Nordpolen att smälta inom 25-100 år.

Nu märker man att folk blir allt mer tveksamma till klimatalarmisternas budskap, och ifrågasätter budskapet från politikerna och FN:s korrupta klimatpanel. Därför är det inte förvånande att några tomtar med förkärlek till just denna klimatalarmism och domedagsprofetism nu kastar ut sig en hypotes om att Jorden betraktas av intelligenta utomjordingar som anser att det är nog bäst för planeten att utplåna mänskligheten.

Låt mig säga så här: Det är miljoner gånger större chans att det finns miljöaktivister som anser att mänskligheten skall utplånas – av valfritt skäl.

Som bekant arbetar jag en hel del med krishantering och har en viss insikt i förekommande hot mot samhället. Låt mig berätta att kategorin militanta miljöaktivister numera ingår bland de grupper som SÄPO håller ögonen på. Det finns tecken på att man inom denna kategori av aktivister vill gripa till våld mot såväl enskilda som samhället i stort, dels genom mord och dels genom attentat mot viktiga samhällsviktiga objekt. Det är en hotbild som är mardrömslik eftersom våldet kan utdelas hur som helst. Bland dessa aktivister kan nästa Anders Behring Breivik finnas. Och det är inte otroligt att gärningsmannen/gärningsmännen förväntar sig att bli räddade av ett UFO för att slippa hamna i polisens händer.

Suck.

Ska man skratta eller gråta?

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
En fågel viskar i mitt öra att ”hypotesen” om utomjordingar baseras på behovet av en ny fiende för den ”fria” västvärlden när ”New World Order” är färdigetablerat. När vi inte har jordiska fienden att mobilisera en krigsindustri mot behöver vi en annan fiende. Räkna med att NASA snart levererar de första ”livstecknen” på intelligent liv i rymden, säger fågeln.
D.S.

Uppdatering:
Henrik M har lämnat en länk till ”upphovsmannen” bakom rapporten som spekulerar i olika scenarier i händelse av kontakt med utomjordiskt intelligent liv. Inga rökverk och skojiga svampar, men däremot rejält ”spinn” på Guardians tidningsredaktion. Stackars sate!

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Naturvetenskap. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Klimatångesten sprids ut i världsrymden

 1. HenrikM skriver:

  Det är inte NASA som skrivit artikeln. Den är skriven av tre personer varav en är NASA-anställd. Detta har visst varit nåt av ett fritidsprojekt av dessa tre personer. Sen så har Guardian missuppfattat att det är seriös artikel… Man vet inte om ska gråta eller skratta. Se stackars författarens egna hemsida.
  http://www.webcitation.org/613SrjWIX

 2. Pontus skriver:

  Här är ett par till skäl till utomjordingarnas utrotning av mänskligheten:
  – För att bryta könsmaktsordningen/patriarkatet
  – För att krossa heteronormativiteten/kärnfamiljen
  – På grund av rasismen i västvärlden (men inte i övriga världen)

  • Peter Harold skriver:

   Touché, Pontus! 🙂

   Om jag vore utomjording skulle jag nog bomba den här planeten tillbaka till stenåldern som straff för alla radio- och TV-utsändningar vi alstrat. Vem vet, kanske kommunicerar utomjordingarna med hjälp av radiovågor och blir störda av våra utsändningar.

   Ba-dam!!

 3. kikki skriver:

  Skulle jag va utomjording skulle jag utplåna mänskligheten för mer än bara miljöproblemen…

  Jag skulle inte ta mig själv seriöst om jag ens funderade på att det skulle kunna vara så om de där utomjordingarna. Vad tusan tänker de med?

  • Peter Harold skriver:

   Förmodligen fungerar de som byråkraterna på mitt jobb; med viss regelbundenhet måste man ändra instruktioner och rutiner bara för att respektive ansvarig skall kunna uppvisa sitt existensberättigande. Oftast börjar de med att riva upp men sällan skapa något nytt, utan det får handläggarna, administratörerna och jag fixa. Jag förmodar att det här var väl en massa hitte-på-scenarios så att forskaren fick visa att han finns – till skillnad från utomjordingarna…! 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s