Om Hitler inte tagit livet av sig…

Bästa läsare!

Tänk om katten blev kung! Nä, fundera på något mer jordnära. Tänk om diktatorn Hitler inte tagit livet av sig när Tyskland förlorade 2:a Världskriget. Hur skulle han då betrakta sina gärningar? Jaha. Även den frågeställningen känns absurd, säger du. Ok, tänk om miljöminister Andreas Carlgren fick sparken från sitt jobb. Vad skulle han då säga att han uträttat?

Tja, ungefär så här (enligt DN):

Han pekar bland annat på att han varit med och höjt Sveriges nationella mål till klimatinsatser till de högsta i Europa. Carlgren säger att han även sett till att det blivit en rekordsatsning på havsmiljö, genomfört ”succén” med miljöbilspremien och tagit fram en handlingsplan mot gifter i vardagen.

– Jag tycker att jag gjort fantastiskt fina år, säger Carlgren.

Jag har fetat det jag vill uppmärksamma läsaren lite extra på. Tyvärr är vi nog ur askan i elden eftersom Carlgren inte är den enda centerpartisten med klimatnoja. Hade han haft ett uns av kompetens skulle han ha satt stopp för stolligheterna med EU-förbud mot glödlampor. Carlgren skulle dessutom – om han nu varit kompetent – inte behövt harva sig fram med one-liners om människans påverkan på klimatet. Karln är en en riktig Al Gore-wannabe.

I bästa fall har Carlgren läst summeringen i den rapport FN:s klimatpanel publicerat, och det tror jag att han gjort. den är behagligt fri från vetenskap. Fast han är långt fjärran från att äga någon sakkunskap i ämnet. Han ser inte komplexiteten i vetenskapen om klimatet. Och just det är väldigt kusligt eftersom han tar klimatet som intäkt för att göra det dyrare för företag och privatpersoner att arbeta och leva i Sverige. Sveriges nationella mål till klimatinsatser leder i praktiken till att jobben flyttar till låglöneländer utan någon ens teoretiskt mätbar påverkan på klimatet. Såna politiker skall inte ha kvar sitt uppdrag.

Vad gäller ”succén med miljöbilspremien” är den inte alls någon succé, förutom för bilhandlarna under de första åren. Som bekant omfattas s.k. etanolbilar av miljöpremien. Det är inte alls länge sedan etanoldriften höjdes till skyarna som både ekonomiskt och bra för klimatet. Att så icke är fallet, samt den beklagliga omständigheten att all denna etanolkonsumtion belastar fattiga länders matproduktion, har lyckligtvis snabbt uppdagats. Någon visnt för klimatet existerar inte. Förhoppningsvis är inte ägarna av begagnade svårsålda etanolbilar lika olyckliga som de svältande barnen i u-länderna, men jag har hört att det inte är långt ifrån. Eftersom jag har en liten fot i bilbranschen som skribent vet jag att generalagenterna är lyckliga över att svenska folket föredrar diesel framför etanol.

Om det finns några likheter mellan Hitler och Carlgren skall jag inte spekulera i, men det kan ju tänkas att Hitler i efterkrigsintervjuverna uttryckte glädje över att ha gett judarna en anledning till att bilda Israel; att turistnäringen fått faciliteter för resande i Polen; att markområdet mellan Frankrike och Tyskland inte haft så många prima dräneringsdiken sedan 1:a Världskriget; samt att man lyckats inventera den mesta konst som funnits i privat ägo i de ockuperade länderna – fastän han och nazisterna förlorat kriget.

Ja, man kan se någonting gott i allt, hur mycket man än förstör. Andreas Carlgren besitter den egenskapen. Hoppas att han får nytta av det på sin ambassadörspost i Mongoliet eller Afghanistan. Eller på månen…

Hälsar eder Peter Harold

PRASSELMEDIERNA SKRIFVA DETTA:
SvD: ”Lena Ek får stock”. Nä vänta, det står det inte alls. Förlåt mig
GP: ”Ek-Lööf blir nytt ministerpar”. Nej, här har jag varken skrivit fel eller försökt vara rolig
Expressen: ”Annie Lööf och Lena Ek nya ministrar”. Varför börjar jag tänka på filmen ”Rocksystrar” när jag ser pressbilden?
Aftonbladet läser inte en anständig människa.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om Hitler inte tagit livet av sig…

  1. Anonym skriver:

    Synd att inte ”Lena Ek får stock” var riktigt, skulle vara kul med lite fler kreativa rubriker! 🙂

    Men skulle jag få välja skulle jag hellre stocka Lööf, tror hon kan vara riktigt het när hon släpper loss och låter lövet falla… 😉

    /Henke

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s