Vem gifter sig med Svarte-Petter efter statsskuldskarusellen?

Bästa läsare!

En kort reflektion på det åtgärdspaket som EU skall presentera idag, innan jag far iväg på en kurs som min arbetsgivare beställt där jag skall lära mig ett nyinköpt databassystem som kan göra exakt samma sak för mig som en mapp med 50 stycken word- och exceldokument. Syftet skall vara att rationalisera tillkomsten av mina dokument (som egentligen ingen annan än jag själv läser, och som jag förmodligen inte kommer att kunna läsa den dagen – inom två år gissar jag – då en ny säljare lyckas prångla på min arbetsgivare ett annat krångligt system som inte har mervärde för mig än mitt Office-paket).

Eller snarare två reflektioner: I gårdagens Rapport-sändning intervjuvades Fredrik ”Puppy Eyes” Reinfeldt om hur det kändes att bara få vara med vid början av EU-toppmötet, men sedan inte få fortsätta medverka i sammanträdet. Han förklarade att detta var konsekvensen av att svenska folket röstat nej till EMU och därmed har Sverige inte samma inflytande som om man röstat ja.

Ja, det är sant. Och det är lika sant – och här kommer reflektion numero zwei – att Sverige genom att stå utanför EMU sluppit att lida av den Euro-kris som lamslagit den europeiska finanspolitiken. Med andra ord: Sverige har hittills sluppit ingå ett tvångsäktenskap med Svarte-Petterdockan. Skattebetalarna hälsar och tackar.

Jag säger inte att ”själv kan bäst”, för den svenska kronan kan råka illa ut ifall [cencurerad information] väljer att spekulera mot den som man gjorde förra gången kronan undervärderades. Men just nu är en sådan attack föga nyttig då Euro-projektet istället är mer användbart/sårbart.

Mitt tips är att EU-ledarna kommer presentera fler åtgärder som stärker EU-ledningens makt över medlemsstaterna. Givetvis på bekostnad av medlemsländernas självständighet. Under tiden sätter jag mig motvilligt i skolbänken på jobbet. Have a nice day, kära läsare!

Hälsar eder Peter Harold

I prasselmedierna läser man:
DN: ”Upp till bevis för EU-länderna”.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vem gifter sig med Svarte-Petter efter statsskuldskarusellen?

 1. Anonym skriver:

  EMU- Elitens MaktUnion…

  Fredde borde nog lyssna på sina väljare lite oftare, vi hade inte helt fel om EMU… 🙂

  /Henke

  • Peter Harold skriver:

   Dock skall jag erkänna att jag vid omröstningen inte visste HUR mycket rätt nej-röstarna hade. Visst fängslades jag av bekvämligheten att slippa behöva växla resevaluta, men redan då anade jag att en gemensam valuta innebär att man kanske också får dras med andras problem. Jag tror inte att politikerna drivs av någon solidaritetstanke, utan det måste vara någonting annat som ligger bakom deras strävan att likrikta hela Europa…

 2. Stig Olsson skriver:

  Jag håller med Anonym. Och hur många gånger har det inte visat sig att folket både vet och kan mycket mer än politikerna som ändå bara gör som lobbyisterna/kapitalet/Wallenberg & Co säger!

  Sedan antar jag att bakom din [cencurerad information] döljer sig kanske namnet George Soros!? 🙂

  Jag avundas dig inte din kommande tid vid skolbänken… Se bara till att du spänner fast dig med säkerhetsbälte så du inte ramlar när du somnar 😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s