Längtar efter våren…

Bästa läsare!

Mina hurtiga arbetskollegor försöker trösta mig med att snart går vi mot ljusare tider, eftersom vi nu snart har årets kortaste dagar. Med korta dagar menar man just ”dager”, även om det är mörkt när man både åker till och från jobbet.

Det är inte bara ljuset jag saknar; den här elaka kylan är inte direkt något vidare. Jag vet inte om det är ett ålderstecken, men jag har noterat att jag blir pissnödig av att huttra. En 60-årig manlig arbetskollega säger att jag träffat huvudet på spiken när jag gjorde denna observation. Så numera undviker jag att gå ut utan ett toalettbesök. Att urinera utomhus när det är svinkallt är inte så kul det heller, oavsett kön… Jag undrar hur jultomten gör?

Ett särskilt skäl till att hoppas på vårens snara återkomst är att dottern får tillfälle att lufta sina konstiga men söta japanska klänningar. Jag har aldrig varit särskilt klädintresserad, men jag har sedan dottern blev j-frälst insett att mitt ointresse berodde på att vanliga kläder är ganska tråkiga. Har jag fel när jag noterar att dagens sätt att ”uttrycka sig” med kläder är avhängigt vad för slags logotyp som är tryckt på jackryggen? Inte en tanke om klädernas form eller funktion – allt hänger på märket.

Själv skulle jag vilja gå klädd som Mandrake; cylinderhatt, mörkblå kostym av glänsande material och en röd mantel. Jag skulle ju också vilja ha förmågan att göra hypnotiska gester. Det skulle förenkla min tillvaro en hel del…

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Kläder, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s