Hona, hane, hena…Nu skall det naturliga bli onaturligt…!

Förklaringen till varför jag visar er denna bild får ni lite längre ner…

Bästa läsare!

Jag försöker vanligtvis att hålla mig ifrån att sparka in öppna dörrar. Men jag råkar ha personlig erfarenhet av att ha barn och även personlig erfarenhet av att se dess könsroll etablera sig under uppväxten. Och jag gillar att dela med mig av mina åsikter – ifall ni inte märkt det, kära läsare. Därför kastar jag mig in i ”hen”-debatten…

Med tanke på att vi enligt genustosseriets burleska världsåskådan numera skall kalla ”hon” och ”han” för ”hen” skulle jag vilja berätta om barnuppfostran ur en anti-feminists perspektiv. Vissa genustalibaner kräver ju numera att flickor och pojkar skall fostras så att de bryter de invanda könsmönstren. Det är inte av den anledningen jag brukar hälsa min dotter med ”- Tjena grabben!”, men tydligen är det ju viktigt att vi inte längre kallar flickor för flickor och pojkar för pojkar, så mitt retande är nog genus-politiskt korrekt…

Lilla Fröken Harold är inte förtjust i detta. Fastän vi tvingade henne att bära vad som kan påstås vara (ärvda) pojkkläder som dibarn har hon nu en faiblesse för söta lolitaklänningar som tonåring. Ja, om det icke-normativa skulle vara norm så skulle familjen Harold onekligen ha misslyckats med sitt barns uppfostran.

Själv är jag nöjd. I vårt hushåll har vi valt att acceptera vårt barns önskemål om kläder och leksaker, och dessa önskemål framfördes ju långt innan hon ens fått språkkänsla.

Visst har jag gjort mina tappra försök att göra henne mer intresserad av leksaksbilar än Barbiedockor, men jag insåg snabbt att det hon hade mest glädje av var pennor, kritor och papper. Vad hon sedan tecknade var helt och hållet hennes eget val. Varför skall jag manipulera henne till att inte följa sin naturliga böjelse? Varför skall jag fördöma hennes teckningar av sagoprinsessor och istället tvinga henne att rita lasersvärd och rymdrobotar?

Är det genustalibanernas mening att vi skall ”skydda” våra flickor från Snövit, Askungen och Törnrosa så att de inte skall ”inordna sig i könsmaktsordningens fördärv”? Skall vi göra klänningar till obligatorisk klädsel för småpojkar så att de blir duktiga på att baka och tvätta kläder istället för att bygga lådbilar och bli ingenjörer?

Stolligheter! Här är ett fotografi från 1910. Så här gick pojkar och flickor klädda under sin barndom (ifall föräldrarna hade råd):

Dessa kläder var representativa för min farfars barndom. Nej, det dröjde ända till 70-årsåldern innan farfar lärde sig att baka goda bullar, och då hade han ändå klänning som barn. Däremot konstruerade han maskulina lokomotiv under sitt yrkesverksamma liv. Dock ej iförd klänning längre. Sålunda ligger avgörandet för barnets personliga drag inte i kläderna. Varför då lägga ner tid och energi på att manipulera barnen?

Jag vet att det kan vara en utmanande ståndpunkt, men ponera att det är barnets personlighet som ligger till grund för dess klädsel? Kanske genustalibanerna skulle vända på orsak och verkan. De flesta småbarnsföräldrar vet väl hur hopplöst det är att få ungen att ta på sig kläder som han/hon inte tycker om. Jag måste än idag tjata på min tonårsdotter att bära mössa nu under vintern…

För övrigt är det hästarnas fel att inte alla går klädda i bekvämma klänningar. Ja, i alla fall enligt en kommentar jag läst på Internet. Det var nämligen så att när man började rida häst så blev det mer praktiskt att ha byxor. I alla fall på de lite kallare platserna där man behöver skyla kroppen under ridturernna. Undantaget Lady Godiva då. Hon hade ju som bekant ingenting alls på sig när hon red…

Hälsar eder Peter Harold

Genusstolleriet marknadsförs i medierna:
DN: ”Vi säger inte barnens kön”. Men könlösast i sällskapet är föräldrarna
DN: ”Bok om ‘Hen’ gav medialt genomslag”. Det fick även Anders Behring Brevik, men jag är inte glad för det
DN: ”Så skall skolan bli könsneutral”. Hur vore det med att istället låta skolan förmedla kunskap till barnen istället för att viga tid åt en massa ovidkommande trams? Idag sticker min dotters skola bort på skidresa. Ännu en undervisningsfri dag…

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Biologi. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Hona, hane, hena…Nu skall det naturliga bli onaturligt…!

 1. Anonym skriver:

  Ahh du skriver så bra så jag baxnar! Och det där fotot är ju helt underbart!!! 🙂

  Jag förstår inte att ingen hoppar på dig, mig har dom nästan försökt mörda efter mitt inlägg igår om samma sak, fast jag krävde ju fängelse för föräldrarna som avkönar sina barn 😉

  Jag fattar inte att folk engagerar sig så mycket så fort man kritiserar feministmaffian (som dessutom är så otroligt inkonsekvent) men när jag skriver om hur forskarna faktiskt både torterar och mördar människor, ja då bryr sig ingen om detta, trots att även barn är offer!?!?

  Förklara detta för mig om du kan 😀

 2. Det du skriver:

  Ganska intressant debatt då jag växt upp med två språk, svenskan och finskan. I finskan finns bara ”hän” vilket motsvarar det påhittade ordet ”hen” och allt trams kring varför hon och han ska bli hen är helt bortkastat på mig. ”Hän” är hän och beskriver att det är en person, något mer är det inte. Att säga att det ska bli ”hen” för att inte säga kön, det ska vara en person och inte ett kön, eller whatever anledning, är vad som provocerar mig och gör att jag tycker att det är löjligt. Låt det vara ”hen” bara, varför ska det finnas en speciell genusorsak bakom som får mig att skratta och gråta samtidigt och vara väldigt anti?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag är själv lagd åt att inte betrakta människor som ett kön (såvida inte man är ute efter att ha sex med ‘hen’…) utan som individer, var och en med sina specifika styrkor och brister. Individuella olikheter är större.

   Sedan kan jag för all del hålla med om att det vore bra med enbart neutrum i språket. Jag har svårt med die, der eller das på tyska. Enklast om allt vore das, men det gillar nog inte tyskarna. 😉

 3. 3pa2 skriver:

  Underbar blogg som jag läste med stort intresse, antifeminist som jag är.

 4. Anonym skriver:

  Det är ju detta som är problemet med genusmaffian, de vill könsneutralisera människor men ha 100% könsdefinierade saker, som t ex lego, efter både storlek, färg och form!?

  Min reaktion på det är att jag inte förstår varför dom vill slå knut på människors hjärnor och fylla på begreppsförvirringen!?

  Dessa människor som sitter och hystar in mångmiljonbelopp på något så meningslöst borde ges ett fysiskt arbete i nån övergiven gruva, för i samhället är de absolut inte nyttiga!

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att på sikt vill ”genusmaffian” att alla kvinnor och män ska ha en gemensam uniform och tilltala varandra med ordet ”Kamrat!” som man gjorde förr i tiden bakom järnridån…! 😉

 5. jens skriver:

  varför tjatar du på henne att böra mössa när hon inte vill? varför låter du henne inte göra som hon känner för utan att styra henne. inte för att jag tror att hon inte skulle bli klippsk och kanske ingengör i framtiden. utan mest bara att ni borde välja att acceptera era barns önskemål.

  • Peter Harold skriver:

   Det finns en skillnad mellan att som förälder tvinga ett barn att bära en typ av kläder för att manifestera en kulturell tillhörighet eller för att undvika en könsroll, och att se till att ungen inte blir förkyld och tvingar en som förälder att hålla på och fixa sjukmat och göra omvägar för att hämta skolböcker, etc etc. Fast i princip är det hon som bestämmer. Vill hon inte använda mössan så åker den av vid första bästa tillfälle, och det kan ingen hönsmammig pappa rå på.. 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s