Undrar om det sa ”plopp”?

Bästa läsare!

Drottning Silvia är inte min favoritkaraktär i den statsfinansierade dokusåpa som heter ”Kungahuset”. Jag har inga invändningar mot henne utifrån de politiska engagemang hennes fader ägnade sig åt under 1930-talet i Tyskland. Tvärtom, jag anser att detta inte har någon som helst relevans när man kritiserar henne. Annat vore det om drottningen själv var uttalat nazist. Är hon det? Nein, natürligtvis icke! Men det är den här kärringens moraliserande attityd som stör mig.

Därför var det så fröjdesamt för några år sedan när ett humorprogram på TV4 behagade att skämta om förlossningen av prinsessan Viktoria: Drottningen i bördsbädden krystade väl inte tillnärmelsevis mycket mer än jag själv när resterna av gårdagens pizza härdats i slutet av det humana rörsystemet… Skvallret – vilket vi nöjer oss med att kategorisera det som – gör gällande att en annan Sommerlath hoppat ut ur den Silviska vaginan några år före Victoria.

Vad gäller kronprinsessan Viktorias knappt dygnsgamla leverans behöver vi nog inte skämta på allvar kring eventuella ”plopp”-ljud. Hon har inte varit borta från scenljuset tillräckligt länge för att – på klassikt manér – bära på frukten av eventuell otukt i hemlighet. Ja, hur många okända äldre syskon har inte avslöjats till och med bland de förnämsta familjer där de fina flickorna under sin ungdom varit ”bortresta på kur”. Om inte lilla prinsessan Beatrice Desire (mitt namnförslag) plockades ut via nödutgången så lär nog Vicke Bernadotte ha fått trycka till rejält för att få ut sin första unge. Jag minns själv hur det var när Lilla Fröken Harold kom till världen. Huga!

Just det att inte få vara hemlig, utan hela tiden exponeras inför en nyfiken allmänhet, gör hela fenomenet om kungahuset ännu mer burleskt i mina ögon. Lilla Bea kommer vara uttittad från första dagen och förmodligen ända tills hon drar sin sista suck – förhoppningsvis då lika gammal som prins Bertils alltjämt varande hustru Lillian. Till dess får vi hoppas att Sverige äntligen blivit en demokratisk republik som lämnat sitt medeltida arv till landets historiska muséer. Och det oavsett vad statsministern hoppas på.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Undrar om det sa ”plopp”?

 1. Anonym skriver:

  Själv går jag bara och hoppas på att viccan skaffar fler ungar för att vara riktigt på den säkra sidan när det gäller tronföljden.
  Plus att hennes syskon borde se till att få några barn gjorda för att ha ytterliggare tronföljare, utifall att. 🙂

  /Henke

  • Peter Harold skriver:

   Ja, hon borde resa ut till förorterna och lära sig. Där blir man mormor vid 40 och inte sällan har de under största delen av sitt vuxna liv fått sin försörjning av samhället. Än så länge stämmer enbart det sista in på henne… 😉

   Jag skulle kunna tänka mig att befrukta Madde av ren välgörenhet, men vete katten om jag skulle se fram mot att åldras med henne. Hm, egentligen skulla jag ju vilja slippa åldras över huvud taget…!

 2. Anonym skriver:

  I den här frågan är vi nog bara ense om Madde och åldrandet! 😉

  /Henke

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s