Fru Obama är ju färgad, så varför gnälla?

Bästa läsare!

Icke-nyheter. Alla dessa icke-nyheter! Varför ”går jag igång” på dem? Suck.

Skådespelaren Robert de Niro har hamnat i blåsväder och valt att be offentligt om ursäkt för ett ”rasistiskt” skämt. Få se, har han använt det hemska nogger-ordet som i den svenska skolundervisningen [1]? Nä, inte alls. Så här sa han:

Callista Gingrich, Karen Santorum, Ann Romney. Tror ni verkligen att vårt land är redo för en vit första dam?

Oj, oj, oj, oj.

Var det någon av dessa tre republikanska presidentaspiranter som blev kränkt? Nix. Men är det nån som borde vara kränkt så är det väl fru Carol Paul som i detta exempel nonchaleras lika kraftigt som hennes make nonchaleras av medierna. Fuck you, Robert. 😉

Nej, istället är det den av de Niro hyllade presidenthustrun Michelle Obama som blivit kränkt för att den store skådespelaren noterat att hon inte är vit. Tja, med tanke på att han ju ”går igång” på mörka kvinnor så är det svårt att föreställa sig att han menat något illa. Oss emellan, jag är till 99,8% säker på att de Niro skulle kunna tänka sig att bonka på Michelle Obama i valfri position förevisad i kamasutra. Och det påståendet tänker jag inte be om ursäkt för varken nu eller senare.

Om jag hade varit i Michelle Obamas stab hade jag nog valt att hålla käften istället för att att anmärka att skämtet var ”opassande”. Reaktionerna har nu triggat igång en icke-nyhet som tagits upp i alla medier, inklusive svenska DN. Jag anser därför att sajten You Are Dumb beskriver det hela på ett mycket klokt vis:

Michelle Obama’s official statement was that the joke was ”inappropriate”. That’s fucking stupid. It wasn’t inappropriate. There is no way on earth that joke was even remotely edgy. It’s a straightforward joke playing off years of ”Is America ready for a black president?” talk in the media. Nothing inappropriate about it. It actually is possible to refer to race without committing a faux pas. When will they learn that they can’t possibly make an issue like this ”go away” with a quick acknowledgment like this? Never, that’s when.

Med andra ord: Robert de Niros skämt var faktiskt väldigt roligt om man inte är en grinfi**a och förstår skämtets kontext. Michelle Obama gör det inte. Vilket är värst för henne själv. USA är verkligen redo för en First lady med humor. Om denna kvinna är vit, brun, svart eller gul är skitsamma. Det finns ändå många skämt att dra om dem alla…!

Så här blir det när politisk korrekthet styr vad som får sägas i det offentliga rummet. För mig är det en hederssak att vara opassande. Jag är inte färdig med dig än, Michelle…

Hälsar eder Peter Harold

[1] ”Neger .

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Humor, Medierna. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fru Obama är ju färgad, så varför gnälla?

  1. cark1 skriver:

    För att citera den irländsk-engelske komikern Pat Condell sa angående en irländare som ville få stopp på alla skämt om irländare: ”Jag är förolämpad av folk som känner sej förolämpade. (I am offended by people who feel offended.”

  2. Peter Harold skriver:

    He, he, det är en grym komiker, den där Pat! Han har även en hemsida där han publicerat ett par mycket underhållande kåserier.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s