Massiv dumhet på DN?

Bästa läsare!

Ni blev nog lite skraja när Dagens Nyheter häromdagen rapporterade om en massiv issmältning på Grönland. Grafiken som presenterades – och som påvisar hur det nyss så vita Grönland plötsligt blivit rosa i varierande grad – förebådar planetens snara undergång.

Rubriken lyder ”Massiv issmältning på Grönland”. I artikeln nämns att smältningen har skett hastigt. Klimaaaatförändringarna måhända…?

Mellan den 8 och 12 juli skedde någonting drastiskt med Grönlands glaciär. Bilderna visar att på bara några dagar ökade smältgraden på ytskiktet från 40 procent till 97 procent. Något liknande har inte inträffat under de 30 år som Nasa gjort mätningar på platsen.

Nä, just det. NASA har inte gjort mätningar på platsen i mer än trettio år. Hittills är rekordet 55%. Beror denna ödesdigra avsmältning av Grönlands glaciär på den mänskligt genererade globala uppvärmningen som den politiskt vedertagna hypotesen anger? Politikermegafonen DN önskar nog allt att vi läsare skall tro på det; att vi inte skall bry oss om att det är sommar på Grönland och att det varma väder som vi skulle behöva i Sverige istället legat kvar på fel sida om Atlanten. Vi skall helst också koppla den arktiska ”värmeböljan” till det isberg som kom på drift för några dagar sedan.

Det är förvånande att inte universial-idioter som t.ex. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moo inte flugit upp till Grönland och uttalat sig i stil med ” – I am very worried, very worried… give me more power to rule the world”. Annars brukar ju töväder norr om Island locka de flesta miljövurmare att tala om den förestående/pågående klimatkatastrofen. Fast en anledning till att Ban Ki-Moo och hans likar inte dykt upp för att skåda den ”massiva issmältningen” kan vara att isen frusit lika snabbt som den smält. Det var helt enkelt vädret som gjorde det. Ja, den massiva issmältningen var inte så massiv som rubriksättaren på DN tyckte. Skall vi vara språkpoliser så hade ordet ”utbredd” passat sig bättre i sammanhanget.

Hälsar eder Peter Harold

 

Länktips:
The Climate Scam.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna, Naturvetenskap. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Massiv dumhet på DN?

 1. Stig Olsson skriver:

  Ban Ki-Moo vet ju inte ens hur man knyter skor, men mutor är han visst bra på, enligt envisa rykten på nätet.

  Så han är ett utmärkt exempel på en universal-idiot 🙂

  Annars så säger rymdforskare att det pågår en nästan galaktisk värmebölja, åtminstone på våra närmaste planeter. Solen exploderar i ovanligt många heta solstormar, mars, venus m fl är flera grader varmare, så varför skulle vår planet inte också påverkas!?

  Nä, detta är ingen av människohand skapad värmeökning.

  Bra att du skriver om DN m fl och deras sjuka som bara kan botas med att utbilda journalister till att skriva om viktiga saker på ett korrekt sätt, för annars ser jag inte nån anledning till att ha nyhetstidningar över huvud taget!

 2. kallepelle skriver:

  Stig O Jag gynnar inga papperstidningar heller fast ibland kollar jag Webben och nu har faktiskt Expressen gjort en bra grej. Dom har släpat ut kyrkoherden Alexander Radler i dagsljuset. Dom försökte förut men då slank han ur greppet. Under kodnamnet Thomas har han förrått sina studiekamrater och gud vet förmodligen inte vad han haft för sig i Sverige under sin prästkappa. Varför i all världen har Sverige (Norra Nordkorea?) hemligstämplat namnlistan? Ut med skiten i ljuset så trollen spricker. Tyskprofessorn vid Södertörn fick ju skriva bok och det är pga detta som tidningen nu för andra gången antastar Radler och si denna gång släppte han till. Om tidningen nu skickar ett halvdussin riktiga journalister (om sådana finns kvar?) till Berlin så kanske vi slipper begravas av skitstövlar till landsförrädare i forsättningen. Sedan måste vi naturligtvis få till stånd en opinion för hävning av det imbecilla beslutet att vi inte skall få veta vilka som förrådde oss. Jag börjar misstänka att inte bara de självskrivna kommunistpartiledarna utan kanske också en del med näst högsta ämbetena komprometterade sig i denna smet. Jag avstår av självbevarelsedrift från att börja sammanställa den icke hemliga listan här. Men tänk efter själv! Vem sa t ex ganska nära innan muren föll att ”Vi har mycket att lära oss av DDR”?

  Ursäkta att detta blev något off topic!

 3. kallepelle skriver:

  Ack ja Kurt Lundgren im memoriam. Att han skulle lämna in sin spetsiga penna så i förtid var ett slag för alla förnuftiga i detta land. Jag tar fram näsduken och går dit och läser honom igen.

 4. ingebern skriver:

  ”förebådar planetens snara undergång”?? Tror du har hjärnspöken…
  Eller Du kanske menar att DN inte borde skrivit om detta alls?

  • Peter Harold skriver:

   DN:s förhållning till klimatfrågan och andra väderrelaterade fenomen som man kopplar till klimatdebatten brukar innehålla ord som ”värre än någonsin”, ”forskarna kan inte utesluta att orsaken är människans utsläpp av växthusgaser”. Läst Tintin-albumet ”den mystiska stjärnan”? Kolla in gubben med gong-gongen. Han summerar allt som DN står för i denna fråga.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s