DN publicerar klimatskeptisk artikel från TT. Grisar KAN flyga!

Bästa läsare!

Kul. Inte för att det var en nyhet för mig att Grönlands is är stabil, men det känns roligt att en så enkelspårig tidning som Dagens Nyheter kan bli ödmjuk och publicera en artikel om vetenskapsmän som underkänner de av klimatalarmisterna marknadsförda domedagsmodellerna som menar att vi på kortare tid än 100 år satt världens kustnära städer under vatten.

Under rubriken ”Nya rön om stabilare Grönlandsis” kan man läsa att

Andra studier bedömer att den grönländska issmältningen trots allt blir relativt måttlig. Till dem ansluter sig nu en grupp danska och internationella forskare, vid bland andra Köpenhamns universitet och Danmarks tekniska universitet.

– Istäcket lever ett mer dynamiskt liv och har en förmåga att stabiliseras snabbare än vad många klimatmodeller och datorsimuleringar förutspår, skriver de i senaste numret av tidskriften Science.

Vad kan läsaren dra för lärdom av detta? Jo, det första är att de s.k. klimatmodellerna är just modeller. Det är dataprogram som aldrig blir bättre än vad man matar in i dem. Klimatet styrs av en mängd kända faktorer, men säkert också av okända faktorer. FN:s klimatpanel menar att det är människans utsläpp av s.k. växthusgaser som är huvudsaklig orsak till klimatförändringarna. Och av den anledningen skall vi inte bara förändra vårt sätt att leva, utan också avstå från demokratiska rättigheter (bl.a. genom att överföra makt från folkvalda regeringar till anonyma och icke granskningsbara organ under bl.a. FN).

Klimatdebatten borde inte handla om klimatet, utan istället om demokratin. Bortsett från att de s.k. klimatmodellerna är överdrivna och saknar precision så är det ett faktum att klimatet alltid förändrats, vare sig det funnits dinosaurier eller människor på planeten.

Kul att se tecken på tillnyktring hos DN. Men jag är rädd för att artikeln om Grönlandsisen bara är ett olycksfall i redaktionsarbetet.

Hälsar eder Peter Harold

Om samma nyhet i bloggosfären:
Climate Scam: ”Inte värre än man trott – tvärtom”.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Naturvetenskap. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till DN publicerar klimatskeptisk artikel från TT. Grisar KAN flyga!

 1. kallepelle skriver:

  Falskvetenskapsjournalisten Karin Bojs måste vara på semester? Eller har dom faktiskt äntligen kickat ut henne? I så fall ett fall framåt för det som den högfärdige Guillou brukar kalla Sveriges högfärdigaste blaska.

 2. Peter Harold skriver:

  Jag tror att hon är på semester. Fast om hon HAR fått sparken skall jag bryta mitt nykterhetslöfte och skåla i Moët et Chandon…

 3. cark1 skriver:

  Skåla på du, Peter, även om hon inte fått sparken. För detta är verkligen en händelse stor nog att höja till skyarna, DN skriver en artikel som går emot hennes åsikter. Men tro inget annat, de kommer att hitta nåt alarmistiskt sätt att vrida och vända på detta.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, och det kommer att publiceras inom 48 timmar. Ha, jag törs nästan slå vad om att det sker inom 24 timmar till och med. Ränderna går nog inte ur DN så lätt…

   😉

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s