Nu jävlar måste kungen tända facklan!

Bästa läsare!

Vad får man lov att tåla? Ja, den frågan är både evig och har många alternativa svar. En muslim förväntas inte tåla att man skojar lite om profeten Muhammed. Då förväntas denne sätta eld på bilar och flaggor och jaga amerikanska ambassadörer med raketgevär. Ja, detta är kanske en fördomsfull generalisering eftersom denna reaktion i stort sett uteblivit här i Sverige, och då har vi ändå c:a 100’000 muslimer innanför landets gränser. Mm, åtminstone har de inte haft ihjäl nån ambassadör i Sverige. Ännu.

Vi har däremot betydligt färre kungar här i Sverige. Exakta antalet vet jag inte*, men jag känner i alla fall till minst en, och det är Carl Bernadotte från Drottningholm. Han tål inte heller skoj. I ett utspel som går under rubriken ”Kungahuset kritiserar satirbild” ger hovet uttryck för sin indignation över att en socialdemokratisk publikation vid namn Tiden låtit publicera en ”kränkande, sårande och illvillig” illustration där HMK och hans polare äter pizza som serveras från en naken dam medan hustrun Silvia Sommerlath står på alla fyra och skrubbar bort ett hakkors på golvet.

Illvilligt, sårande eller kränkande… det kan måhända vara att herr Knugen verkligen upplever publiceringen på just detta vis. Men man kan också notera att detta illustrativa bildmontage i satirens tecken faktiskt sammanfattar det svenska kungahusets problem utifrån ett PR-perspektiv. Endast en fullblodsrojalist vägrar tro att HMK är glad i tjejer. Att drottningens far var god vän med nazister må kanske vara skämmigt för henne, men så länge hon själv inte uttalat nazi-sympatier faller anklagelserna ganska platt till marken. Ja, inte ens socialdemokratiska Aftonbladet reflekterar särskilt mycket över sitt ganska positiva tonfall till Hitlerismen innan den kvävdes under sistlidna världskrig.

Mitt råd till HMK är att han utgår från två alternativ. Antingen sitter han ner i båten och härdar ut. En stor del av svenska folket bespottar honom redan för den horkarl och skattefinansierade playboy han varit från puberteten fram till de mer sentida prostatabesvären. En annan icke försumbar andel av medborgarna känner istället respekt för hans amorösa eskapader och önskar kunna dunka majestätet i ryggen av beundran (själv tillhör jag bägge grupper).

Det andra alternativet är att HMK tänder en fackla och sätter eld på Tidens redaktionslokaler på internationellt etablerat manér. Med tanke på hur den svenska debatten omfattar yttringar som att ”vi måste förstå de kränkta” skulle HMK här kunna testa om debattörerna verkligen är konsekventa. Fast jag törs nästan sätta en krona på att detta inte kommer hända. Kungen är en pussy. En pussy utan riot.

Hälsar eder Peter Harold

* Jag är osäker på om man skall räkna in tronpretender från byriken i Afrika, Afghanistan och Indonesien. I så fall kan vi ha många knugar i vårt land.

Mer i mediebruset:
SvD: ”Kungabilden är vuxenmobbning”.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Demokrati och frihet, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Nu jävlar måste kungen tända facklan!

 1. Magnus Johansson skriver:

  Vilka är bevisen för att Carl XVI Gustav var horkarl fram till prostatabesvären? ”Photoshoppade” bilder duger inte, som du säkert förstår.

  • Peter Harold skriver:

   Var det till och med Photoshop? Jag fick intryck av att ”konstnären” använt något så simpelt som MS Paint… 😉

   I övrigt kan jag av personlig erfarenhet säga att HMK är glad i kvinnor, och en bekant som arbetat i familjen finns det mycket man inte talar om.

   • Magnus Johansson skriver:

    Ha, ha, ha! Microsoft Paint — det var skojigt!

    Den bekanta, var hon anställd som prostituerad?

    • Peter Harold skriver:

     Nejdå, men jag vågar inte säga vad hon hade för position hos hovet. Det var i vart fall inte en horisontell position. 😉

     • Magnus Johansson skriver:

      OK, men vad bygger du i så fall dina utsagor på om kungen som horkarl fram till prostatabesvären?

      • Peter Harold skriver:

       Åh, 99% hörsägen, 0,5% enkrona och resten är mitt eget vittnesmål om hur han umgås med kvinnor som är yngre än HMD. Vilket jag faktiskt kan förstå och jag inte fördömer på något vis. Men med tanke på att HMD är ganska moraliserande tror jag att samhället i stort känner en viss skadeglädje i alla historier, både de sanna och de falska. Över lag tycker jag att HMK hanterat det ganska hyfsat, inklusive den något underliga presskonferensen under älgjakten. Men han har på sätt och vis rätt; det finns inget att diskutera eftersom hans sexliv är hans privata angelägenhet. Eller för att citera en religiös agitator för två årtusenden: Den som är utan skuld må kasta första stenen.

       Jag tror att det i så fall inte kommer flyga särskilt många stenar i luften… 🙂

 2. Thomas skriver:

  Jag ser att du inte kan betecknas som rojalist. För övrigt trodde jag att vår konung gillade ”pussy”, inte att han var en. Han dagdrömmer säker om den gamla goda tiden när folk som inte visade respekt halshöggs, det är så man får tyst på oppositionen. Kanske därför han var så välvilligt inställd till Saudiarabien och Kina.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har stora problem med monarkin. Det första problemet är att försöka få folk att inse att alternativet till att avsätta Karl Bernadotte INTE består i att skapa ett presidentämbete som skall bemannas med Göran Persson eller Fredrik Reinfeldt. Eller Mona Sahlin om vi nu skall ta till riktigt avskräckande exempel. Nej, det enda jag vill göra är att ta bort monarkin ur konstitutionen. Karln och hans familj kan fortsätta att kalla sig kungliga bäst de vill. Skillnaden är bara att Sverige lämnat ett statsskick som inte är modernt.

   Det andra problemet består i att jag på ett personligt plan inte förstår den personkult som råder kring kungafamiljen. Hade de varit en civil familj hade de sjunkit under ytan fför länge sen.

   Det tredje problemet jag har med monarkin är att svenska folket inte delar min syn på ett modernt statsskick. Delvis därför att folk inte gärna vill ha en president som heter Persson, Reinfeldt eller Sahlin. Och jag får lov att leva med att kungahuset är populärt. Det är bara att hoppas att fler inser att det inte alls är så dramatiskt att låta t.ex. riksdagens talman bli n:o 1 i Sveriges maktordning.

   • Magnus Johansson skriver:

    Jag är en av mycket få förespråkare för en modern form av monarki där kungen eller drottningen utses genom allmänna val. När folk ondgör sig över monarkin tror de ofta att monarki är lika med dynastisk monarki vilket det ju inte alls är. Här finns folkbildningsarbete att utföra.

    • Peter Harold skriver:

     Varför jag är motståndare till både arvskungadöme och valkungadöme är att jag anser att den konstitutionella funktionen som statsöverhuvud kan utföras av Riksdagens talman, vilken som ledamot väljs vid riksdagsvalet, och som vid talmansvalet blir hela riskdagens talman och en opolitisk funktionär. Därtill sparar man in många sköna miljoner i apanage och valkampanjkostnader, pengar som istället kan användas till att dubbelköra dyra rättegångar där de politiskt utsedda nämndemännen lallar omkring på andra uppdrag så att jävsituation uppstår. Tro mig, svenska staten har inte för få utgifter, utan snarare på tok för många.

     Men det är som sagt bara min personliga åsikt… 😉

     • Magnus Johansson skriver:

      Jag känner inte till något som kräver en ekonomisk situation som vår nuvarande kungs för att man ska kunna ha en folkvald regent.

      ”Tro mig, svenska staten har inte för få utgifter, utan snarare på tok för många.”

      Jag behöver inte tro dig; jag vet det redan. Framför allt kanske utgifterna är för stora; den dubbelrättegång du syftar på är ju helt vansinnig.

    • Ditt alternativ skulle också enkelt kunna genomföras och gälla en mandatperiod i sänder. Därmed blir det självsanerande till livsinnehållet så inte bara skumpa, fester och familjetilldragelser typ gratisvigslar och tv-dop blir till den bärande värdegrunden som genererar höjda apanage. Kort sagt: Vi skulle få fram en korrekt siffr a på hur många som fortfarande stöder kvarhållandet vid den historiska traditionen monarki! Och talmannen skulle sedan kunna vara No1 utan alla problem som monarki och presidentrepublik erbjuder. EU hinner vi då växa ihop med..

   • Thomas skriver:

    Jag håller med dig, tyvärr kan man inte begära utträde ur monarkin som ur kyrkan.

    • Peter Harold skriver:

     Det lustiga är att kungen och kronprinsessan kan bli av med sina jobb ifall de lämnar kyrkan eller slutar bekänna sig till den i grundlagen förespråkade religionen. Konstigt att inte Muslimska rådet har hoppat på det här…? Det måste ju vara kränkande att Viktoria inte får konvertera till islam, typ?

     Nä, nu skall buddisten Harold sluta vara elak mot dem.

    • Jo, det låter osannolikt men man kan via Republikanska Föreningen officiellt gå ur den svenska monarkin och ett meddelande därom sänds då till alla politiska partier bl.a. Du kan också få ett konstnärligt ”diplom” att sätt upp hemma i hallen så alla beökande vet var du står..Jag gick ur för flera år sedan och det är inte bara en politisk gest. Konungen kunde genom sin särställning i också Kyrkan ”döma folk från LIV och egendom”. Idag skulle man inte kunna dräpa (i vart fall inte öppet och genom egna händer) men i religiösa termer går livet vidare, normalt sett. Det anser åtminstone jag att mitt utträde garanterat mig. Att Makaaten skulle vilja återse mig -om den kan undvika det- det drömmer åtminstone inte jag om!
     Alternativ finns alltså och det rekommenderas. En gammal polare till kungen från Slottsskolan, den privata, har målat utträdesdiplomet. Adelsman.. och det var ju ofta de som dömdes till förlust av liv och egendom (och stampar otåligt ännu där på andra stranden. Egna släkten har lidit nog och tar tydligen inte in dem igen med risk för nyta soter!)
     Våga vinn!!

 3. anna skriver:

  Men, det är väl egentligen inte särskilt många som bespottar en man som är ”horkarl”? Min erfarenhet av det manliga släktet är den motsatta, dvs. man anser att en kvinnokarl är en riktig karl. Inte mig emot. Jag tycker om allt som är mänskligt och en kung som är en man som andra, är väl bättre motsatsen om man ska hård-dra det hela? Hur vore det med en karl till kung som gillade andra män? Kanske egentligen är där skon klämmer? Att han kanske varit otrogen är väl kanske inte sååååå upprörande i denna moderna tidsålder, tänker jag. Jag tror faktiskt inte särskilt många tycker det är så upprörande att han liksom de flesta andra män i övre samhälls-skiktet utnyttjat sina positioner för att få vara med kvinns som annars inte hade varit med de… Hora och horkarl är väl tidernas äldsta företeelser, redan innan pengar hade uppfunnits. Jag hade inte skämts för att vara något av de.

  • Peter Harold skriver:

   Njae, meningen är ju att man SKA skämmas om man köper sexuella tjänster. Se bara på vår justitieminister som vill skrämma torskarna med gredelina kuvert. Jag tror personligen att om man vill avskräcka män från sex borde man skriva in ett knull med Beatrice Ask i straffet. Det skulle nog å många att tänka om innan de betalar en glädjeflicka.

   • Det var verkligen en undernaveln kommentar som ingen behöver i en viktig debatt. Dessutom är vi ju försedda med en justitieminister som ser bra ut utan att det fordras för yrkesutövningen. Inte heller är hon så obetald så hon behöver gå på gatan med eller utan näthallikar!
    Skärpning alltså. Kungen ska givetvis färdas i den politskt införda riktningen – inga sexköp faktiskt oberoende av vad man som monark förr kunde unna s i g. Motparterna brukade det ju gå uselt för även då om man ser till långa loppet..Han får lära sig stava till Litorin så ser han hur det går. Arbetet skyms av privatlivet så emergencyskylten börjar lysa över nödutgången snabbare än snabbt.
    Uselt föredöme i riket dessutom + dubbelmoral. Om nu inte Sverige får för sig att byta kurs och införa statliga bordeller när nu statsministern blivit singel..

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s