Nigel Farage gratulerar EU till fredspriset. Typ…

Bästa läsare!

EU-ledningen är på väg att skaffa sig full kontroll över medlemsnationernas budgetarbeten. Åtminstone över de regeringar som är med i Euro-samarbetet. Sverige är det inte, men vår regering vill gärna vara med på ett hörn. I alla fall tillräckligt mycket så att våra politiker och statsbyråkrater kan få tillgång till köttgrytorna, men inte så pass mycket att hemmaopinionen blir uppretad.

Fast varför skulle den det? För stunden uppmärksammas EU-myglet genom avslöjandet om att Svenska snusproducenter för en hiskeligt massa miljoner kan köpa sig en för sin produkt fördelaktig lagtext, men det här glöms snart bort. Till nästa val är det definitivt både förlåtet och glömt. Suck, ni är inte kloka kära väljare. Fast så har ni ju bara Piratpartiet att välja på ifall ni är missnöjda med EU. De övriga partierna ”tar sitt ansvar” och ”ser till helhetsbilden” och trängs villigt kring de fina politiska uppdragen och utnämningarna, och skrattar hela vägen till banken efter att ha fått ut sitt skattefria arvode.

Faktum är att det varit aktuellt att som EU-medborgare trippa ut med högafflarna och brandfacklorna sedan länge. Swedish Match och den nu avsatte EU-kommissionären är defintivt inte ett unikum i Bryssel/Strassbourg. Tvärtom, det är så här firman fungerar.

EU-parlamentarikern och EU-kommissionens ståndaktige opponent Nigel Farage levererar ett pricksäkert tal och nämner med några ord lyckan över att EU äntligen fått Nobels fredspris. Även om han låter lite skeptisk…  😉

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade, Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nigel Farage gratulerar EU till fredspriset. Typ…

  1. Stig Olsson skriver:

    Jag gillar Nigel 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s