Scenario och verkligheten är olika saker, kära medier

Bästa läsare!

SvD skriver så här:

”Jordens klimat håller på att bli fyra grader varmare, enligt en ny rapport från Världsbanken. Det är en dubbelt så stor temperaturhöjning som det mål som länderna enades om vid klimatmötet i Köpenhamn för tre år sedan.”

Sveriges Radio skriver:

”Världen går just nu mot en temperaturhöjning på fyra grader, alltså dubbelt så mycket som det mål som lades fast på klimatmötet i Köpenhamn för två år sedan. Och det riskerar att leda till oöverblickbara konsekvenser, enligt en rapport från Världsbanken som presenteras idag.”

I själva rapportens sammanfattning kan man läsa följande:

”The World Bank does not guarantee the accuracy of the data included in this work.”

”This report provides a snapshot of recent scientific literature and new analyses of likely impacts and risks that would be associated with a 4° Celsius warming within this century.”

”This report is not a comprehensive scientific assessment, as will be forthcoming from the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in 2013–14 in its Fifth Assessment Report.”

Uncertainties remain in projecting the extent of both climate change and its impacts.”

I klartext: ”Rapporten” är en sammanställning av olika artiklar som beskriver ett scenario där den globala medeltemperaturen ökat med 4 grader. I grund och botten är det här ingen ny klimatrapport; det handlar om projiceringar där man fokuserar sig på tänkbara konsekvenser vid en fortsatt global uppvärmning. Man utmålar en förestående domedag som kommer börja inom de närmsta 50 åren.

Resultatet är krigsrubriker i medierna.

Däremot är det förbluffande tyst hos samma nyhetsförmedlare om rapporter som inte är scenarios och projekteringar, utan istället handlar om uppmätta trendbrott i den globala uppvärmningen. Som t.ex. att den globala medeltemperaturen inte ökat de senaste 17 åren (enligt MET Office – den brittiska motsvarigheten till SMHI). Ingenting tyder på att det kommer vara 3-4 grader varmare om 50 år.

Till och med SMHI är skeptiska till Världsbankens klimatrapport. Enligt SvD säger Markku Rummukainen att det är ett ganska extremt scenario att jorden skulle bli varmare med hela fyra grader redan vid mitten av seklet.

Istället för att okritiskt kasta ut denna skrämselpropaganda kanske våra journalister skulle fundera lite på vad avsändarens syfte är. Inte minst med tanke på att Världsbanken ju per definition inte är en organsiation som har ett naturvetenskapligt perspektiv på klimatförändringar. Kan det inte vara så att rapporten släppts i Världsbankens egenintresse? T.ex. att man vill få del av de ”klimatbidrag” som våra politiker okritiskt strör omkring sig med ambitionen att framstå som hjältar i kampen för att rädda planeten Jorden?

Fast med tanke på att journalistkåren består till 40% av miljöpartister torde den vinkligen inte vara direkt sannolik…

Hälsar eder Peter Harold

Uppdaterad länk:
Mer om medierna och klimatalarmism hos ”Med örat mot rälsen”. Carl skriver om Sandy.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Naturvetenskap, Politik. Bokmärk permalänken.

48 kommentarer till Scenario och verkligheten är olika saker, kära medier

 1. kallepelle skriver:

  Det är ett race mellan MSMarna. SR vann som vanligt genom att dra sitt favoritess en professor i klimatkomik från Universitas Holmiensis. Vederbörande köpte genast de fyra graderna (han har tjatat om bara två grader sedan COP15) och stöttade sig dessutom på ”ett aktat tyskt klimatinstitut” (han har en del kompisar på det stället!) . Därefter läste han hela ”trosbekännelsen” och domderade fram straff för syndarna och förnekarna. Den mannen har en så grandios självuppfattning att inte den minsta självkritik får plats. Här om dagen framträdde han i DN tillsammans med några vanliga stöttor/kumpaner och talade för Desertec. Att Europa skulle bygga solceller i Sahara motsvarande ytan av ”ett litet Europeiskt land”. Putsandet av glasen skulle miljoner flyktingar från randländerna jobba med. Desertec har dumpats av både Siemens och Bosch som totalt orimligt men författartrion menade att fick man bara det rätta ledarskapet så skulle nog allt ordna sig dvs fick man bara själv leda så skulle allt falla på plats!

  • Peter Harold skriver:

   Hm, ledarskap… hade de nån med vänsterbena på håret och lustig mustasch i åtanke? 😉

   Nä, det är helt uppenbart att när det gäller klimatalarmism finns det inga fungerande filter hos gammelmedierna. Tvärtom, det är läge ”megafon” som gäller.

   Intressant aspekt om solcellslandet i Sahara. Behövs ju en hel del vatten när panelerna skall rengöras. Sahara har väl inte blivit känt som det mest dammfria området på vår planet.

   • kallepelle skriver:

    Det blir nog en hel del sandskottande också! Tänk Dig en riktig djäkla ökensandstorm!
    Lustigt med Din association till korpral Adolf. Jag gav ett barnbarn en bild av den hårfagre A Wij… (Nej för fan inte Adolf!)
    Lymmeln ritade genast hitlermustasch på bilden. Näsorna är rätt lika tyckte jag nog. 🙂

    Vilka äger Sahara kan man nog ha anledning att fråga sig? Tja kan väl beskrivas som bortåt femton av ”de värsta” (och då menar jag inte Europeerna!). En baggis att fixa när FN tagit över hela konkarrongen!

   • Petter T skriver:

    Jag tolkar det som att du drar en parallell mellan de som vill arbeta för förnyelsebara energikällor och nazister? Skulle du vilja utveckla detta? Så som jag ser det bottnar försök att nå klimatmål i en önskan om att människor skall få ha det ok, genom att man undviker de naturkatastrofer som klimatändringar kan ge upphov till. Nazisterna hade väl snarare en ganska kall människosyn, med socialdarwinism och allt det där?

    • Peter Harold skriver:

     Jättegärna, Petter T.

     Nationalsocialisterna avskaffade den öppna fria debatten i Nazi-Tyskland. Klimatalarmisterna anser att debatten om klimatförändringar är överflödig och att det är deras sida som har rätt. Det har talats om att klimatskeptiker skall censureras eller förvägras möjlighet att opponera sig mot klimatalarmismen. Anders Wijkman är en av dem som är synnerligen ilsk över att hans budskap ifrågasätts. Sen hoppas jag att du kan ta kommentaren som skriven med en glimt i ögat, även om det faktiskt är problematiskt att alarmismen har starkt stöd bland svenska journalister (situationen är annorlunda i andra europeiska länder).

     Annars är jag lite skeptisk till att släppa ut nazister i öknar. Det gick ju inte så bra för Rommel (även om han nog egentligen var mer soldat än nazist om jag förstått saken rätt).

   • anna skriver:

    Istället för vatten att spola bort dammet med, har de säkert högluftsspolning… Dessvärre drivs de generatorerna av solenergi också. Men de kanske kan köpa energi från kärnkraftverken från europa? Hehe…

 2. cark1 skriver:

  Ska man spinna vidare på nazikopplingarna kan man säga att nazisterna var bland de första att förorda ett grönt samhälle.

  • Peter Harold skriver:

   Absolut, det framstår som väldigt tydligt att Hitler personligen var motståndare till att exploatera naturresurser – på tyskt territorium. Och han var väldigt upprörd när han läste att domstolen friat(?) en man som åtalats för djurmisshandel av sin häst.

 3. Dennis Nilsson skriver:

  Klokt talat.

  Tråkigt att man i alla klimat-debatter menar på att en avveckling av det industriella och moderna samhället är det enda som kan stoppa klimatförändringarna, när förändringarna i själva verket är ostoppbara.

  Klimatet ändras hela tiden. Vi människor måste, som vid tidigare klimatförändringar, annpassa oss, alternativet, att dö ut, är inte intressant.

  Skillnaden jämfört med våra förfäder, är att vi idag har teknik och i bästa fall, förstånd, att klara av dessa utmaningar.

  Ett exempel är Doggerland:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Doggerland

  Stora delar av Jorden som idag är obeboelig kommer att bli beboelig och viceversa. Så det kommer att behöva göras väldiga folkomflyttningar. Det borde vi ha förstånd till kunna klara av utan krig.

  • Peter Harold skriver:

   Nu skall det pratas om att ”det är fyra graders extra värme vi skall räkna med” på ”Ring P1”. Och SR spinner hårt på ämnet liksom pressen.

  • anna skriver:

   Poängen är väl kanske den att de som märker av klimatförändringarna inte är europa i första hand, utan de människor som bor på andra sidan jordklotet. Och då är det ju de fattigaste som får lida pin och dö, eftersom de saknar medel att bygga schyssta hus och får dricka skitigt vatten osv. Då kanske det räcker med 4 graders temperaturskillnad… Pingvinerna och isbjörnarna har sannerligen fått lida pin pga dessa futtiga grader.

   Å andra sidan är det ju märkligt att det ska innebära att vi i sverige inte ska få bestämma över om vi ska ha kärnkraft eller inte, pga dessa saker som händer på andra sidan jordklotet. Men å andra sidan (igen) så förstår jag makthavare. Folket är bevisligen jäkligt korkade och borde faan inte få bestämma nåt egentligen. Långtidsminnet över hur sveriges lagar såg ut bara strax innan alliansregeringen, sträcker sig inte längre än till 2007.

   Detta kanske bara är ännu ett symptom på förändringar i grundvattnet…? Andelen ”puckogener” passerar reningsverket obemärkt…

   Jag tenderar till att tycka att staten och experterna hellre får bestämma över mitt huvud- hellre än att jag känner mig säker i att veta att grannen som tänker så långt som näsan räcker (så länge krediterna är välfyllda)får bestämma över miljöfrågor…

   • Peter Harold skriver:

    Ja, i ett scenario anses människor i fattiga områden kunna drabbas av klimatförändringar. Men ”problemet” är att det globala klimatet alltid förändrar sig, och det utan att vi människor påverkar det. Det finns naturliga skäl till det. Lokalt kan människan påverka; tag exempelvis skogsskövlingen som var aktuell i debatten för ungefär tjugo år sedan (det talas inte så mycket om den längre, och en orsak kan vara att även den frågan underbyggdes av alarmistiska rapporter) då öknarna bredde ut sig p.g.a. avverkning. Men där detta är en realitet påverkas människorna lokalt.

    Vi befinnor oss i samma situation även nu. Och återigen handlar det om att scenariot och verkligheten inte stämmer överens. Den globala temperaturen har stått stilla i 16 år, och dessförinnan åkt både uppåt och nedåt under 1900-talet. Går vi tillbaka ännu längre så ser vi också fantastiska temperaturförändringar. Det talas om att temperaturen går upp med 4 grader inom 50-60 år ”om vi inte gör något”. Men det finns ingen trend som stödjer ett sådant scenario. Däremot är det iögonfallande att Världsbanken började marknadsföra sin ”klimatångest” just inför den nu inledda klimatkongressen i Doah. Det hela handlar om PR – inte om vetenskap. Och som bekant är politiker inte sena att använda alarmistiska rapporter i sina egna politiska syften, t.ex. genom att införa skatter som vanliga knegare inte kan komma undan.

    Om temperaturen ökar med 3-4 grader har vi en chans att utplåna världssvälten. Vi vet att då temperaturen varit högre under tidigare epoker har bl.a. Sahara vuxit igen. Om det kan ske inom 100 år så är jag överlycklig. Det innebär att vi kommer kunna odla mer till allt fler. Skulle det däremot bli kallare – vilket faktiskt kan ske med tanke på att solen uppför sig väldigt konstigt – får vi kortare odlingssäsonger = ökad svält.

    • anna skriver:

     Jaha. Jag är som sagt var pinsamt oinsatt i hur det verkligen ligger till vetenskapligt. Det verkar ju onekligen iögonfallande att det finns en hel del forskare som är kritiska till de alarmastiska rapporterna och jag har heller aldrig fattat hur höjda skatter kan generera i att naturen skonas. Eftersom dessa skatter inte går till att ”rena” naturen och hjälpa naturen återhämta sig. Särskilt under de senaste åren med alliansen har ju skatterna ökat dramatiskt på allt som gör livet värt att leva och inskränker således på medborgares frihet. Jag tänker på bensinskatten, vägtullar (kanske var de redan införda före?), vattenmätning och elmätning. Flygskatt osv osv.

     Jag kan stressa enormt över detta med kallhyra och vattenförbrukning eftersom jag inte har mycket pengar att röra mig med och har barn som har som favoritsysselsättning att bada bubbelkar och leka med vatten. Det går liksom inte att snåla på sånt också tycker jag, eftersom vi är rätt mycket hemma och reser inte bort på några lov osv. Jag tycker att detta enorma tjat om att tänka på sopsortering och ett jäkla mätande hela tiden verkligen ger existensångest! Vad man än gör utgör man liksom en belastning på miljön. Och för betala dyrt. Även som död skräpar man ju tydligen ner!

     Kan inte du skicka en länk till forskare som motsäger den information vi hjärntvättats med? Vore intressant att läsa och jämföra.

 4. Magnus Pehrsson skriver:

  Jo, medeltemperaturen har ökat på längre sikt, och ökningen accelererar. Jag tycker att du kan läsa IPCC:s sammanfattning av sin klimatrapport från 2007, istället för att spekulera om saker som du inte har en aning om.
  Självfallet kan ingen bevisa något om hur världen ser ut 2050. Det är ju ett komplicerat problem med många obekanta sidor.
  Jag hoppas att ni har rätt, men själv är jag inte så sugen på att ”vänta och se”.

  Klicka för att komma åt ar4-spm-wg1.pdf

  • Peter Harold skriver:

   Ganska talande att du hänvisar till ”Sammanfattning för beslutsfattare”. Den är känd för att vara kryddad med politiska anvisningar och tolkningar av vetenskapliga fakta som avviker från innehållet i den riktiga rapporten. Jag läste en alldeles utmärkt artikel av konstnären Lars Jonsson som gått genom hela rapporten och radade upp ett stort antal punkter där ”Sammanfattningen” förvanskade experternas utsago.

   Lite svårt att se att temperaturökningen accelererar när den legat stilla i 16 år, och före den senaste värmecykeln hade vi en temperaturminskning. Under hela 1900-talet har temperaturen gått i vågor. Jag förstår att du inte vill vänta och se, men om klimatet förändras (vilket det bevisligen gör genom att det ömsom blir varmare och ömsom kallare) är det bättre att lägga resurserna på att anpassa sig istället för att försöka styra klimatet.

   • Magnus Pehrsson skriver:

    Vem (förutom konstnären Lars) tycker att tolkningarna i sammanfattningen avviker från underlagsrapporten? Var lite mer specifik.

    I rapporten står det svart på vitt om temperaturökningarna. De är ett faktum.

    Jag håller med dig om att man kommer att behöva lägga resurser på att anpassa sig, men varför välja? Varför inte satsa på dramatiskt sänkta utsläpp och att anpassa sig?

    Vi kommer kanske att överleva som art, jag kan bara tycka att det är lite förmätet mot våra barn och människor på de lägre breddgraderna att sitta och gambla med deras liv som insats.

    Tack för mig!

    • Peter Harold skriver:

     ”Vem (förutom konstnären Lars) tycker att tolkningarna i sammanfattningen avviker från underlagsrapporten? Var lite mer specifik.”

     Jättegärna, Magnus!
     Fil. dr. Robert E. Levine jämförde IPCC:s grundrapport och jämförde formuleringarna mot sammanfattningen (Summary for Policymakers) och fann flera exempel på att de texter som forskarna sammanställt saknade de alarmistiska övertoner som fanns i det senare dokumentet som var avsett för politikerna. Forskarna var mer reserverade i hur man skulle tolka klimatmodellerna, medan summeringen har en betydligt mer aggitatorisk apporach.

     ”Vi kommer kanske att överleva som art, jag kan bara tycka att det är lite förmätet mot våra barn och människor på de lägre breddgraderna att sitta och gambla med deras liv som insats.”

     Men det är ju det vi gör redan idag, och till stor del tack vare klimatalarmismen. Alla de miljarder som pumpas in i ”satsningar för klimatet” (av vilka åtskilliga hamnar i kriminella bedragares fickor) hade kunnat användas till vettigare saker, som t.ex. att utrota malaria och andra tropiska sjukdomar, ordna med friskt vatten till alla, etc etc. Istället ojjar man om klimatet (som inte alls befinner sig i något extremt läge) och skyller på detta när man begår fientliga handlingar mellan länder och folkslag. Afrika har ingen klimatkris, däremot har stora delar av den kontinenten ständiga politiska kriser. Och när vi bara fokuserar oss på klimatspöket och gör vårt yttersta för att utplåna det som skapat vår (västvärlden/Sveriges) välstånd för intet, så missar vi att göra något för det som verkligen skulle göra skillnad för dem vi påstår oss vilja värna.

     Sedan kan jag inte förstå att svenska medier refererar till Världsbankens rapport som en ”ny klimatrapport”. En stor del av materialet utgår ju från IPCC. Det vänligaste och mest sanna man kan säga om Världsbankens alster är att de skapat en rapport om rapporter. Med andra ord var det inte så mycket nytt under solen (den som till syvende och sist är den enda som påverkar vårt klimat).

     Tack för din kommentar, Magnus.

     • anna skriver:

      Ja, det där med att svenska ”biståndspengar” går rakt ner i maffiafickor är tydligen ett stort problem. Jag är jäkligt osäker på hur dte kommer sig att så mycket pengar pumpas in i så mycket skit världen över. Friskt vatten borde ju alla dessa pengar kunna ha ordnat om biståndsorganisationerna var där själva medan de finansierar själva bygget. Jag är så pinsamt dåligt insatt i hur det här kan hända och vill verkligen tro att det sker pga misstag och missförstånd.

      Men i min skalle är ett misstag ett misstag om det sker någon gång, men om det sker systematiskt kan det ju omöjligt ske pga misstag… U-landssjukdomarna finns ju kvar och det är ju pga att det inte är lönsamt att utveckla ngn antidote, eftersom människor i u-länder i utsatta områden, saknar pengar att köpa medicinerna. Varför ser man inga insamlare till såna verksamheter på stan…

      • Peter Harold skriver:

       Om man placerade ”klimatpengarna” på vacciner och botemedel har vi löst det problemet. Vill man frångå de gängse marknadsprinciperna kan man göra medicintillverkningen patentfri och låta u-länderna själva producera medicinerna utan att västerländska företag skall kunna göra profit. Jag har vissa problem med detta, men även läkemedelsföretagen kan tänka sig att acceptera detta under vissa förutsättningar (jag har dock inte fördjupat mig i frågan; jag blir så ilsk bara över att det slösas bort mångmiljardbelopp på ett hot som inte existerar och folk dör som flugor av riktiga problem).

 5. kallepelle skriver:

  @M Persson 11.20
  Så Du väljer att förbruka Dina barns arv på att försöka styra ett ostyrbart klimat! Jag kan knappast gratulera Dig till Din klokhet. Du är grundlurad Magnus Pehrsson! Vakna upp och läs på!

 6. Bengt Hesdorf skriver:

  IPCC och BBC – allt är värre än man anat

  IPCC:s nästa huvudrapport, den 5:e i ordningen, kommer tydligen något drygt år fram i tiden. Vissa inbillar sig fortfarande att det är fråga om en opartisk och förutsättningslös vetenskaplig process, med framstående deltagare.

  Ack nej. Nu återupprepas mönstret igen – vi såg det 2005 – redan två år innan den fjärde rapporten (2007 års) släpptes meddelade IPCC:s ordförande Rajenda Pachauri att den kommande rapporten ännu tydligare skulle visa att tidigare [alarmistiska] bedömningar varit korrekta. Starka röster höjdes redan då, med krav på hans avgång.

  Denna incident vore egentligen tillräcklig för att sparka honom, men han har ju fortsatt med allehanda avslöjande klavertramp. Och till råga på allt har han nyligen återupprepat sina ”förutsägelser” om den kommande rapporten åratal i förväg, men nu för den rapport som väntas om något år (liksom de Boer nedan – sök i övrigt på Pachauri resign på Google).

  Utdrag från en Indisk tidningsintervju 2009: “When the IPCC’s fifth assessment comes out in 2013 or 2014, there will be a major revival of interest in action that has to be taken,” said Dr. Pachauri, speaking of the periodic assessments rendered by the group of more than 400 scientists around the world that he leads. “People are going to say, ‘My God, we are going to have to take action much faster than we had planned.’”

  Sedan har vi haft alla dessa *gates, Climategate I och II, Himalayagate etc. etc., och den rakt lögnaktiga verksamheten inom IPCC har exponerats i detalj via Donna Laframboise’s bok, som har diskuterats ett flertal gånger här på TCS, bl.a. här i Ingemars inlägg ”IPCC, FN:s klimatpanel” , CG:s ”Skeptisk litteraturlista skäller tillbaka” och Per’s ”97% konsensus, och hur man bluffar med statistik – del 3″.

  Turen har nu kommit till FN:s klimatbluffchef de Boer – som syns på den inledande bilden ovan. Vad tycks om detta uttalande om den kommande rapporten från en av de mest centrala personerna i vad som ska vara en ”vetenskaplig process” ?

  ”That report is going to scare the wits out of everyone,” Mr de Boer said in the only scheduled interview of his visit to Australia. ”I’m confident those scientific findings will create new political momentum.”

  Läs om vad han sade mer i samma intervju här. Bland vissa bloggkommentarer här i Sverige och utomlands ser man också liknande påståenden om den 5:e rapporten. Vad vet de som inte vi vet?

  Själv fick jag bevittna ”live” en av IPCC’s mest centrala personer med vetenskaplig stämpel i ett KVA-arrangemang i våras, Thomas Stocker. Mitt referat av mötet finns i inlägget ”IPCC’s verkliga ansikte”.
  Och så har vi våra media. Vi vet ju vilken propagandacentral vi har här på exempelvis SVT, jag har skrivit om det här ett flertal gånger. (Sök på TCS-bloggens egen sökfunktion på orden propagandacentralen eller propagandamaskinen). SVT är ju helt körda och SR är inte mycket bättre.

  Har någon noterat annat än att senast en ”CAGW-skeptisk” synpunkt framfördes i rutan var 2010, när Maggie gjorde mos av Svante Axelsson i ett direktsänt inslag i Agenda?

  Jag inbillade mig länge att de verksamma på BBC hade större integritet än de på SVT, men så är det tydligen inte. Man har inte kunnat undgå att notera en stark CAGW-bias på BBC också, och anat att den var politiskt styrd från högsta nivå.

  Efter en lätt uppvärmning med pedofilaffären med programledaren Jimmy Saville verkar BBC nu närmast kollapsa av avslöjanden om både det ena och andra. (Efter det jag började skriva detta inlägg togs saken upp i OT-kommentarer en av gårdagens trådar, men det är motiverat att sammanfatta en del igen).

  Det mesta finns att läsa i en tidningsartikel i The Register, här. Ett kondensat är som följer:

  In Jan 2006 the BBC held a meeting of “the best scientific experts” to decide BBC policy on climate change reporting. The BBC has been in court blocking FOI attempts to get the list of the 28 attendees, but it’s just been discovered. It turns out that only 3 were current scientists (all alarmists). The rest were activists or journalists. The BBC sent four low level representatives: Peter Rippon, Steve Mitchell, Helen Boaden, George Enwistle. All have since risen to power. Amazingly, those are also the exact four who have thus far resigned this week over the false paedophilia accusations against Lord McAlpine.”

  Lite mer referat och kommentarer om saken finns också här- och här.

  Ja, vad ska man säga. Vilken otrolig fars alltihopa är.

  Man skulle kunna skratta, men det gäller närmast samhällsomstörtande ”åtgärder” som motiveras av en självutnämnd ”grön” Nomenklatura. Och extremt kostsamma för skattebetalarna och samhället.

  Tillägg kl 16:30 – Joanne Nova har en bra sida om BBC-affären. TwentyEightGate … , ha,ha

  • Peter Harold skriver:

   Har Rajenda Pachauri och IPCC fått inbjudan till den internationella klimatkongressen som är sagd att äga rum om ett tag? Hörde att han inte blivit inbjuden att medverka. Jag kan i o f s förstå varför, men det är ganska ovanligt eftersom ”de där” på överstatlig nivå brukar se till att klia varandras ryggar.

 7. Bengt Hesdorf skriver:

  En helt annan femma Peter, som inte hör till deta ämnet;
  Jag har nu försöksk under nästan två mandatperiooder att fösäka att samla tillräckligt med namnunderskrifter för att kunna få LD registerat som parti,.
  Vilket har kasat mig åtsikllga timmar i olika polis (Läs den paramillitära styrka som har byggts upp sedan polisens förstatligande 1965) celler samt stryk av ovannämnda som har kostat mig synen på mitt ena öga när jag påpekat att LTO-lagen numera inte finns och då har dess tinna individer slängt in och misshandlat mig med att hävda att skulle de ha rätt till enl. LOB-lagen.som
  Detta trots allt jag ha är att,fullt opåverkarad ha fösöktt att få LD registrerat som parti och bli att allternativ i valet 2014
  Tom. OECD har ju konstaterat att Sverige har riggade val och har velat skicka valopservertörer hit..
  (se min blogg/hemsida)

  • Peter Harold skriver:

   Nu blir jag nyfiken… jag förmodar att LD är Liberaldemokraterna. Hamnade du i buren för att du försökt gå runt med värvarlistan? Måste fråga var tusan du gick då – i damernas omklädningsrum på badhuset? Skämt åsido, du får jättegärna berätta mer om det här. Jag hittade bara den danskspråkiga artikeln ”Hvor demokratisk er Sverige?”.

   • Bengt Hesdorf skriver:

    ” Måste fråga var tusan du gick då”
    O.K. Kanske jag har mig själv att skylla då jag har försökt att samla underskrifter till stöd för Liberaldemokraterna i miljöer där många från samhällets skuggsida befinner sig, typ. parker där hemlösa, missbrukare, samt alla andra som samhället försöker att sopa under mattan befinner sig.

    Detta mycket pga. att många av dessa individer inte, varken har tid eller möjlighet att sätta sig in i tex. politiska sakfrågor.
    Då den mesta tiden för just dessa går åt till att försöka hitta en sovplats för natten och/eller att ordna pengar till sitt ev. missbruk.

    Vi har idag en drogpolitik som tvingar dessa människor till att använda all sin ”fritid” till att skaffa pengar till sin nästa fix/sup/macka och för en missbrukare så ligger ALLTID dessa pengar överst i plånboken dvs. att hyra, el o. likn. upplevs som ”oförutsatta utgifter”

    En av Anders Borgs första propositionen (som f.ö. dåv. stadsminster Bildt tvingade honom att dra tillbaka) var f.ö ett förslag
    om att avkriminalisera lätta droger och att förse de missbrukare av tunga droger, inkl. alkohol, med dessa om de hade gjort ett ärligt
    försök att genomgå behandling men misslyckats pga av att de helt
    saknade motivation.

    • Peter Harold skriver:

     Anders Borg har nog ett förflutet från MUF och de är betydligt mer frihetsorienterade än moderpartiet. Detta skall dock inte tas som intäckt att f.d. MUF:are är frihetsivrare när de väl genom moderpartiets försorg hamnat vid köttgrytan. Beatrice Ask är ett praktexempel på hur en ungmoderat kan fördärvas med åldern…

    • Peter Harold skriver:

     Fast det vore ju eminent om denna kategori av människor fick en röst i politiken. Inte för att jag ser nån anledning till att du skall trakasseras av polisen, men det är väl så det kanske fungerar idag.

     • Bengt Hesdorf skriver:

      ”Fast det vore ju eminent om denna kategori av människor fick en röst i politiken”
      Jo tacka f-n för det det är också därför som jag gör allt i min makt för att få LD klassat som parti med allt vad detta innebär (bla. ekonomiska bidrag vid valkampanjer olkn.)

      Men varför försöker inte LD gå i kollalition med PP inför valet 2014?
      Så olika är de facto inte synen på dessa partiers åsikter i tex. inigitetsfrågor o. olkn.

      • Peter Harold skriver:

       Mest av den anledningen att PP inte vill bilda allians med andra partier. Sedan tycker jag att det partiet uppvisar en del vänstertendenser. Fast det gör alla partier som sitter i riksdagen också… 😉

    • anna skriver:

     Samma fenomen som droberoende utgjort förut, vill jag påstå att arbetssökande (eller i mitt huvud ”jobb-beroende”) utgör i dag.

     Missbrukare eller rättare sagt medborgare som saknar de medel som utgör den viktigaste faktorn för att bli en fungerande medborgare, fungerar likadant oavsett drogens natur.

     I går var det endast en bråkdel som hamnade utanför samhället och som var fullt upptagna med att fixa dagen. Numera är det de flesta av medborgarna som är upptagna med att fixa varje dags överlevnad. Alliansen har ordnat så att endast socialgrupp 1 och kanske 2, är aktiva och delaktiga.

     DEtta utgör den största delen av att marknadsekonomin ska kunna fungera. Och det har de ordnat på mindre än 4 år. Timanställda och visstidsanställda aktiverar sig inte mot sýstemet. DE är fullt upptagna med att ordna var dags försörjning och att lisma cheferna.

     Det funkar, Anders Borg och Reinfeldtarna. Det funkar!

 8. anna skriver:

  Låter intressant. Hur ser man din blogg? Klickar på ditt namn?

  • Bengt Hesdorf skriver:

   Om inget annat hjälper så bara ”Googla” på: Bengt Hesdorf.
   Allt jag skriver står jag också för och använder därför mitt eget namn
   Ni andra som skriver under psynonymer o. likn.:
   Våga stå upp för era åsikter även om detta kan kosta er både arbete och några timmar hos länsman (vilket kan bli ganska smärtsamt ibland)

 9. anna skriver:

  Jag gillar verkligen christiania och vill gärna veta mer vad ni sysslar med i ”LD”. Länka gärna så jag kan läsa! Det går inte att komma in på din sida…

  • Bengt Hesdorf skriver:

   Ok. jag försöker att lägga upp länkarna igen om du fortfarande inte kan komma åt mina sajter så byt bredbadslveratör till Banhof det är den enda bredbadsleveratör som inte, trots ihärdiga försök, skickar vidare den info som du lägger upp till polisen, säpo, och framförallt, granskningsnämnden.
   (lite dyrare men du får i varje fall ut den info som du vill delge andra)

   Om du schrollar ner en bit på 1:a länken så hittar du massor av info om det enda ställe som jag känner till som har en DIREKT DEMOKRATI nämnligen: Christiania.

   https://sites.google.com/site/bont om tid för att kor och bloggar men just för tillfället lite engtandrasida/

   http://stoppastorebror.wordpress.com/

   http://www.nogg.se/startpage.asp?idHomepage=11531

   http://bengt-hesdorf.blogspot.se/

   Jag har visserligen flerhemsidor och bloggar men just för tilf. lite ont om tid för att leta upp alla.
   Mem så mycket kan jag säga att när jag i vuxen ålder flyttade tillbaka till Danmark och fick se Sverige ”utifrån” och jag kom underfund med att jag (samt alla andra) blivit totalt grundlurande och indrodunerade under hela uppväxten så vaknade jag

   Ladda gärna ned Liberaldemokraternas manifest [1] samt den pdf-fil som ger dig en blankett där folk (om det fortfarande skulle vara några som har vettet kvar) kan skriva under på så att LB kan bli ett parti att räkna med i valet 2014.

   OBS!!!!!!
   Enl. ”Google” så får ni följ. meddelade när ni försöker att söka på ”Liberaldemkraterna”

   ”Denna webbplats kan vara osäker att besöka”

   Demokrati??????
   NEJ!!!!!
   Tom. OECD klassar Sverige som en DEMOKRATUR [2]

   [1] http://www.liberaldemokraterna.com/

   [2] http://sv.metapedia.org/w/Demokratur

   • Peter Harold skriver:

    Hejsan!

    WordPress har ett spamfilter som träder i kraft när en kommentar innehåller två eller fler länkar och måste godkännas av moderator. Och nu har jag gjort det. 🙂 Beklagar fördröjningen men jag var upptagen igår.

   • anna skriver:

    Okidokie! Will do! Ska försöka gå in senare när jag har åtminstone 2 timmat på mig att oavbrutet sitta och traggla. Låter otroligt att siten stängs ner sådär. TRodde det bara hände på tankafetast… och sånt olagligt…. Är du säker på att du inte är liiite som den där killen i filmen som tog fram ”the pig” (sorry-glömmer jämt titlar) för att han blivit matad med dagliga doser av lsd i några år under sin tjänstgöring hos säkerhetstjänsten?

    Jag är nog ganska så sökbar ändå när jag surfar. Det där med öppen identitet eller ej, är ju bara för icke myndighetspersoner. mYndiheterna har säkert redan alla våra uppgifter. Jag är inte öppen på nätet eftersom jag tänker på mitt barns väl och ve. Inte kul om grannar och skolkompisar/dagiskompisar skulle börja mobba osv.

    Annars hade jag gärna skyltat med hela mitt namn för allmän beskådan. Kämpa på Bengt!

  • Bengt Hesdorf skriver:

   Jag har lagt enbart en länk till Bengts Andra Sida som verkar fungra.

   https://sites.google.com/site/bengtandrasida/

   Lycka till.
   Om du, och andra inte kommer åt denna sajt (med info som kanske inte vissa som förespråkar NWO inte vill att ni skall läsa så kommer jag till att söka politiksk asyl i något annat land.

   • anna skriver:

    Har läst lite om dina åsikter, men jag har ännu inte haft så lång tid på mig än att fokusera en längre tid. Ville skriva till dig att jag tycker att du behövs här- sök inte politisk asyl- än så länge i allafall!

 10. Bengt Hesdorf skriver:

  Ursäkta mig. Men vad f-n är det som är på gång?
  Även att jag försöker med Banhof så visar det sig att bla.
  Flkevinge on infopolitik så vål den Svenska som den internationella är blockerade.
  Liberaldemokraternas sajt går fortfarnde att komma åt men då med en skarp varning om att sajten enbart får besökas på egen risk.
  Vad håller på att ske i Sverige???
  I Morgon så kommer jag till att besöka den Danska ambasaden för att återfå mitt Danska medborgarskap.
  Tyvärr så känner jag mig tvingad till att hävda att jag vill återfå detta pga. politiksa själl dvs.:
  Att jag kommer till att söka politiskasyl.

  Ser ni inte vad som håller på att ske i Europa och i Sverige i synnerhet.
  Våra sk. ”folkvalda” är livrädda för en ny hippierörelse och har byggt upp en paramillitär styrka som de kallar poiser och div. vaktbolag (vi plöjer ner betydligt fler pengar i polisväsendet, utan resultat, än vad vi gör i armén)

  Vi provade i slutet av 60-talet/början av 70-talet till att förändra samhället till något bättre.
  Vad hände??
  Jo vi kom med blommor och blev bemötta med battonger; bitska poilshundar, Gummikulor, Tårgas, m.m, m.m.
  När detta inte gav önskat resutat (för de sk. ”folkvalda”) så formligen dränkte Reagan (dåv. guvenör i Callifoinen) samt Nixon (dåv. pres. i USA) Bay-området i SF i Heroin (ok. vi var glada för psycedeliska droger typ cannabis & LSD samtidigt som USA hade lagt den ”gyllene trianglen under si i samband med Vietnamkriget och drogat ner de stackars pågarna som Johnson och Nixon adrministrationen sänt dit.)

  Men en sak lyckades vi gamla hippies med och det var att skapa ett språk så att olika datorer kunde kommunisera med varandra (Kommunikation mellan Univeristy of Barkley och CA Univerisity, ((html//www))
  Detta blev senare vad vi i dag kallar ”Internet”
  Denna form av kommunikation avfärdades i början av våra sk. ”folkvalda” men nu när de uptäckt att viss info som inte är menad för ”väljarna” så gör de tydligen allt i sin makt för att stoppa oss.

  STÖD LIBERALDEMOKRATERNA

  Ut och skaffa underskrifter så att de kan bli regitsrade/finasierade som ett parti inför valet 2014

  Som jag kan se det f.n. så kan detta vara sista chans att förändra samhället till något positivt (då menar jag även på global nivå) fredligt.

  Tyvärr så är människan skapt så att när vi skall kokurera om maten olkn. så betyder andras liv inte särsikllt mycket.
  (Se bara vad som håller på att ske i PIIGS-länderna samtidigt ni läser detta.

  Men som gammal hippie så hoppas jag fortfarande på:
  LOVE, PEACE and UNDERSTADING

  • Peter Harold skriver:

   ”Men som gammal hippie så hoppas jag fortfarande på:
   LOVE, PEACE and UNDERSTADING”

   DEt skriver jag under på. Och alla dessa tre saker kan man få genom Internet. Utan hippies hade nog världen gått tillbaka till den förviktorianska eran.

 11. Bengt Hesdorf skriver:

  Tack och ett helt fång blömster till dig okså.
  Probemet är bara att jag mfl. är att det redan är för sent.
  Dels så har vi blivit intvngade i ertankesätt som, enl. flera utländskska undersökningar har visat att många idag snarare ser ett barn som eanskan belastning som skall stoppas undan på en eller annan instution (där de blir indruterand till ”goda soicilistiska medborgare” för att de upplevs som ett hinder för föräldrarna i deras jkt på metteriell lycka.
  Samtidigt så gömmer vi undan våra gamla på andra instutioner med det resultat att en stor kunnskapslucka uppstår.

  Visserligen så har mycket av våra försök till att förändra samhället till något bättre flyttat in på internet och det kan kanske vara lite svårt att dränka oss med tyngre droger där (vilket Reagan dåv. gouvernör i CA och Nixon dåv. pres, i USA gjorde)

  Samtidigt så kan de inte strypa hela nätet då de själva har hamnat i en beroendeställning av detta.
  Vi har ju klarat
  Glöm allt vad ”Dtalgrningsdirektiv, FRA, ACTA olkn. heter dessa direktiv,lagar, och dekrtet. är enbart framlobbade av, i synnerhet T. Bodström (Vem hadde fö. givit honom mandat till att lobba fram Dtalgringsdirektivet i EU föruon CIA, Homeland Security eller någon likn.?)

  Nej det vi skall hålla ögonen på är bla. Echelon samt den av Obama i stid mot den Ameriknsa konvesionen drev igenom Cubersektact.
  Vilken ger Vita Huset rätt till att filtrera alt. helt stänga ner sajter som Vite huset ansr innehålla för dem obekväm information.

  Detta UTAN att gå via kongressen och/eller Sentaen.

  Dessutom så byggdes Echelon upp under 2:a världskriget och användes därefter under det som vi kallar ”kalla kriget” mot Sovjet (detta krig var absolut inte ”kallt” utan genomfördes i bla Afrika, Syd(latin-Amerika samt Asien där de två parterna ”stödde#, tränade, bevävnade olkn. olika grupperinar (rebeller och/eller regeringsstyrkor)

  NäCIr Ecelon började figgurera på nätet så försökte först CIA och/eller amdra likn. myndigheter sopa detta uner mattan genom att stycka upp Echelon i minrdre enheter.
  När detts inte visade sig fungera så fich de media till att förflytta fockos från Echelon till sådanna suspekta baggateller som FRA, ACTA, Datalagringsdirektivet olkn..

  Men ge inte upp hppet.
  The Hippie Movment is still Alive and Welll.
  (Christianina finns ju fortfarnde kvar liksom Roskilde Festivalen.

  LOVE, PECE and UNDERSTADNING

  Länlar:

  http://www.govtrack.us/congress/bills/111/s773/text

  http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fcdt.org%2Fsecurity%2FCYBERSEC4.pdf&ei=ZR6uUNOtB-eN4gSysoDoDQ&usg=AFQjCNGiBUPW7TiWWbVseGy6Ln7v08EHqA&sig2=Hz3TKwkd6PTzJ4oVhtjnQg

  http://www.motherjones.com/politics/2009/04/should-obama-control-internet

  http://hoodathunk.wordpress.com/category/cybersec-act-2009/

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Echelon_%28data%29

  http://www.qainfo.se/echelon/

  Ps. Glöm INTE att skriva på en stödlista såatt Liberaldemkraterna kan få en ärlig chans till att påverka politiken. DS

  • Peter Harold skriver:

   Jag kan säga att vad gäller Thomas Bodström och Beatrice Ask så är det nog kanslitomtarna på justitiedepartementet som är ivriga förespråkare av övervakningsstaten. Jag skulle väldigt gärna vilja se ett avklätt reportage som avslöjar de fascistoida tendenser som påstås förekomma på det departementet.

   Jag skall komma ihåg att stödja Liberaldemokraterna – de har en hel del intressanta idéer och en ganska frihetlig approach på olika samhällsfrågor.

   • anna skriver:

    Tänker på den där killen de skrev en artikel om för något år sedan-. som hade bakat en kaka som avtackning på sin praktikplats (tror jag?) Tårtan hade innehållit en del grejer som gjorde personalen och chefen avspända (påtända…?)

    Killen ifråga hade bara sagt i en intervju att ”jag ville ju bara göra de glada”…

    Den killen ´hade jag gärna velat träffa! Vilken sköööön snubbe! ”Vill ju bara göra de glada”. Hehehe- det har jag ju känt ett antal gånger varje DAG som jag träffar på ogina människor som är så jävla rigida i sina föreställningar och som går runt som de hade kvaständar inkörda i rövarna…. Tänk er bara Beatrice Ask efter att ha käkat lite kaka!? Tomas kan jag faktiskt tänka mig redan- men Beatrice? Hehe, hon hade säkert fått kortslutning…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s