Söndagskrönikan: ”Stereotypfobi” bör tas in i SAOL, tack!

2012 hujedamig

Bästa läsare!

År 2012 lider mot sitt slut. Vi har till och med passerat den internationella högtalartestdagen, ni vet datumet one-two, one-two, one-two. Och vi har firat Lucia som numera är en mörkhudad skönhet på TV istället för en fisblek striphårig siciliansk prostituerad som aldrig kom till jobbet, vilken ju är originalet till den lucia vi firar (om än utan all koppling till våra förkristna tradition att fira vintersolståndet den dagen). Som liten flicka lovade Lucia gud att aldrig ha sex (ett löfte ingen förkristen svenska skulle kunna tänka sig med tanke på att vi några århundraden senare uppfann den svenska synden), och det tyckte inte hennes blivande man om, vilket ledde till att kejsaren på hans uppmaning lät tortera henne eftersom hon var kristen.  Man kan säga att Lucia är den romerks-katolska kyrkans ”Anne Frank”. Det ironiska är att hon hyllas för sin kyskhet, medan ett oräknerligt antal svenska niondeklassares oskulder förintas just under detta firande….

Och snart är det julafton och nyårsafton. Fast det är bara Systembolaget som fattat vilken kränkning jul- och nyårshelgen är för de etniska minoriteterna i Sverige. Därför har detta statsägda monopolföretag en kampanj där man säljer ”alkoholfria drycker för vinterfesten”. Inte alkohol, inte till julen som bara(?) kristna firar, och definitivt inte till nyåret som reglerar de infödda ”svenskarna mitt i livets” tideräkning. Så det är just Systembolaget som är det mest politiskt korrekta företaget i sin marknadsföring denna säsong. Tro’t eller ej! Kristen-kommersiell jul – nej tack. Kulturellt och religiöst neutral kommersiell vinterfest – ja tack. Repetera, medborgare! Nya tider råder!

Om 2011 kommer gå till historien som året då den arabiska våren ägde rum  (det är osäkert till vilken nytta, tyvärr) så får 2012 gå till minnet som året då hela Sverige drabbades av stereotypfobi.

Visserligen har vi tjuvtränat genom att bannlysa tecknade ansikten till Kina-puffar och lakritspåsar redan för några år sedan, men i år har den politiska korrektheten övertrumfat sig själv och nått en nivå som för tankarna till den kommunistiska kontrarevolutionen i Kina under Mao Tse Dong där till och med de mest rättrogna kunde tvingas schavottera. Den tecknade ”Lilla Hjärtat” är ett strålande exempel på denna process; som läsarna säkert uppmärksammat har ”Lilla Hjärtats” tecknare bestämt sig för att inte arbeta vidare med denna karaktär efter allt stök som varit i år, och i samråd med sitt förlag dras böckerna in. Tecknarens brott? Jo, hon har ritat en liten glad negerflicka som ser ut som negerflickor brukar göra när de tecknas i barnböcker. Detta kallas för en stereotyp. HUR man istället skall teckna negerflickor vill inte företrädarna för den kulturmarxistiska inkvisitionen berätta. Förmodligen får negerflickorna inte se glada ut, för det är ju att förneka att de utsatts för slaveri och kolonisering genom historien av vita medelålders heterosexuella män som inte tar ut sin pappaledighet. Mitt tips är att man skall låta bli att teckna negrer över huvud taget med tanke på hur samhället ser ut idag. Undvik även rita araber och allt som har med islam (profeter) att göra och sånt som muslimer inte gillar (grisar och hundar). Och undvik att skildra judar i bild, i vart fall om du ritar dem med näsor som advokaten Leif Silbersky har. Att skoja om judar och advokater är TABU!!! Och kvinnor. I synnerhet överviktiga kvinnor som stånkar.

Listan över sådant som kan uppfattas som kränkande för alla utom just ovan nämnda vita medelålders heterosexuella medelåldersmän (vilka däremot är legala mål för spott och spe intill den dag blivit utrotade) blev under året allt längre. Kinapuffar, Laku-Pekka, Nogger Black, Lilla Hjärtat, Tintin, pepparkaksgubbar… och nu skall Disney även censurera sin tecknade kortfilm ”Santa’s Workshop” där några dockor inte håller måttet mätt mot den moderna politiska korrekthetens höga standard. Inte för att sexåringarna blir antisemitiska negerhatare efter att sett den fräcka negerdockan hoppa ner på ”OK”-stämpeln eller den glade stornäste hebrén i grön kostym med hjul under rumpan. Nä, vid det laget sitter de fortfarande och skriar i varandras munnar att det inte finns rutig målarfärg.

Barn är nämligen inte alls så dumma som man kan tro att de är. Men vi vuxna tycks ha rejäla problem. Vi kan inte se saker med glimten i ögat, utan måste relativisera så att allt framstår som ondska och djävulskap, och fortsätta problematisera allting vi ser tills allt bara blir en tung suck.

Och vart kommer allt detta leda till om vansinnet får fortsätta? Onekligen kommer vi se mer av självcensur. Till skillnad från tecknad manga-porr á la hentai-lolita som kan omfattas av kriminalisering är det svårt för lagstiftarna att hindra oss från att säga negerboll. Möjligtvis skulle man kunna förbjuda lakrits (eftersom alla som äter detta svarta godis börjar ju tänka på negrer, eller…?) emedan livsmedel är lättare att stoppa än ord. Men jag skulle inte vilja svära på att vi kommer gå fri från äkta lagskriven censur. Jag är faktiskt rädd för att vi inom en inte alltför avlägsen framtid kommer kunna töja ”lagen om hets mot folkgrupp” så att även upphovsmannen till Skrivarens blogg borde bli orolig och skrämmas till tystnad. Det enda vi kan göra är egentligen att käfta emot när kultureliten och PK-isterna klampar fram med sina fördömanden mot vårt kulturarv och fördröja inskränkningarna av yttrandefriheten ett tag till.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Nej, självfallet säger Tintin inte ”negerjävel”. Jag hoppas att läsaren förstår att justeringen i texten enkom gjorts för satirens skull. Med andra ord blir nu även Tintin en stereotyp med tanke på den kritik som riktats mot alstret ”Tintin i Kongo” och att jag skildrar honom som en rasist. Och hentai-bilden är laglig. Det är bara när man ser att de inte har stora bröst som de blir till barnporr, enligt vår förvirrade svenska domstol som följer en lag som inte ser skillnad mellan fantasi och verklighet.
D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Söndagskrönikan: ”Stereotypfobi” bör tas in i SAOL, tack!

 1. anna skriver:

  Underbart formulerat! Jag har redan förträngt namnet på den där otroligt anskrämliga fulingen som blev intervjuad apropå disneys borttagande av den färgade dockan som smiter ifrån tomtefar och stämplar sig själv i rumpan. Han är den fulaste ursäkten till man jag någonsin sett! Blekt mustaschen så den är svart/vit och runda glasögon som faktiskt får honom att se ÄNNU löjligare ut… Jag undrar om han har en specialdesignad spegel hemma som gör honom vit i fejan? Han verkar verkligen avsky det faktum att han är bajsfärgad? Jag säger bajs för att han ser verkligen mer ut som en missfärgad arab än en afrikan.

  Guuud-vilka människor det finns! Jag hade verkligen skämts för honom om jag själv varit svart. Vilket skämt! Alla måste ju skratta åt honom?

 2. kallepelle skriver:

  Anna nu rår väl karldjävulen knappast för hur han ser ut (men han borde nog inte ha strimblekt överläppsprydnaden) – att han lagt ner arbete på att bättra sitt nylle tyder nog på att han inte är lika nöjd med det som med sina åsikter.

  Vi får väl hoppas att ingen uppfinner en tidsresemaskin för då kommer nog det här gänget att resa bakåt med macheter och kroksablar och rensa undan Astrid Lindgren, Hergé och andra som med oförvillade ögon skildrade sin samtid på ett underhållande sätt. Dom är ju roliga för fan – det måste vi sätta P för! Som det är nu så får dom ju nöja sig ett och annat bokbål i sin traditions sanna anda! Fan tar den som är rolig för det gillar inte kulturmarxisterna! Så se upp Peter för Du är rolig!

 3. anna skriver:

  Ja, inte faan är han rolig, trots att den fula nunan ser ut att vara klippt ur en serietidning. Ingen som gör försök att radera valda delar av historien bara för att just de känner sig diskriminerade eller att de försöker curla sina adopterade barn genom att radera deras loook-a-likes från barnböckerna istället för att lära de från början att verkligheten såg ut så här förut, och i dag ser den annorlunda ut…

  Vilket annat land låter en bajsmänniska som han få tala ut i media för att lära allmänheten att vår historia är icke rumsren och är i skriande behov av en förfining? Jag undrar hur de tänkte i staterna när de raderade den färgade dockan i jultomens verkstad? Berättelsen om Kunta Kinte- ska den raderas också? Förmedlar inte den också en stereotyp? Eller jag glömde ju- så länge stereotyperna är positiva och speglar hur vidriga den vita befolkningen är och var, är det ju ingen stereotyp… Då är det en sanning.

  Bimbos är vita och blonda, det vet ju alla. Det är ingen fördom. DEn där bajsmänniskan på tv kommer aldrig att lura ngn- han tillhör inte vår historia. Han har sin egen historia. Och den är inte svensk, hur gärna än politikerna försöker lura oss att tro att han är lika svensk som alla andra. Poop will be poop.

 4. cark1 skriver:

  Stereotypfobin är en modern variant av puritanismen. Som H L Mencken så träffande skrev: Puritanism – känslan av att nån nånstans kan ha roligt.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s