Söndagskrönikan: Några iakttagelser efter Bostondådet

UPPDATERAT!

Klistrar in detta videoklipp som visar att USA numera uppenbarligen är en polisstat. Facebookgruppen Police State USA skriver:

WATERTOWN, MA — On Friday, April 19, 2013, during a manhunt for a bombing suspect, police and federal agents spent the day storming people’s homes and performing illegal searches. While it was unclear initially if the home searches were voluntary, it is now crystal clear that they were absolutely NOT voluntary. Police were filmed ripping people from their homes at gunpoint, marching the residents out with their hands raised in submission, and then storming the homes to perform their illegal searches.

Personlig anteckning: så har president Barack Obama släckt ner fjärde tillägget i USA:s konstitution. I denna grundlagstext uttrycks det förbud mot ”förbjuder arrestering och husrannsakan annat än på skälig misstanke med särskilt beslut.” Enligt min mening är det att jämställa med arrestering när folk tvingas ut från sina hem, och att militären genomför husrannsakan är det inte den minsta tvekan om. Frågan är om det fattats ett särskilt beslut (i förväg!) av åklagare före detta intrång, och om det beslutet om husrannsakan grundar sig på en skälig misstanke om att den efterlyste gärningsmannen befann sig på adressen.

Tack, Bengt Hesdorf, för länktipset!

—————————————————————————————————————

Bästa läsare!

Ni har säkert noterat en ganska påtaglig tystnad från min sida ang. terroristdådet i Boston tidigare i veckan. Det var en i högsta grad ofrivillig tystnad. Men jag har varit ute och rest och i stort sett bara haft tillgång till Internet via mobiltelefon i kombination med de få lediga stunder jag kunnat få. Jag får här i efterhand summera mina iakttagelser.

1) Så snart dådet blev uppmärksammat och fått sina 15 minuter i ljuset från de sociala medierna i vårt hemland läste jag en och annan kommentar som sade att ”förhoppningsvis är gärningsmännen vita denna gång” samt ”allt tyder på att extremhögern gjorde det eftersom det var skattdagen”. Och så nämndes Una-bombaren för att illustrera sannolikheten av att attentatet i Boston var frukten av en ensam galnings gärningar. Andemeningen i dessa ”böner” var att inte muslimerna skulle få skulden.

2) I USA framfördes i medierna mycket tidigt en misstanke om att sprängattentatet var en protest från vapenanhängarna som till varje pris vill stoppa president Barack Obama från att förbjuda innehav av skjutvapen. ” – De [vapenanhängarna] bryr sig inte om liv”, sade en person som tillhörde administrationen.

3) I alternativa medier florerade uppgifter om att en bombpatrull skulle ha genomsökt området före explosionen, och att en speaker hade bett folk att inte vara oroliga eftersom det hela var en övning.

4) I all hast såg jag en notis om att några pigga och skarpsynta medlemmar på ett Internetforum kallat 4chan (och som annars i medierna beskrivs som samlingspunkt för barnpornografer och vars hemsida till och med varit spärrad i socialistmonarkin Sverige) granskat bilder från olycksplatsen och hittat en person som före dådet slutat bära på sin ryggsäck. Utifrån detta signalement kom man de misstänkta gärningsmännen på spåret.

5) När jakten på de misstänkta gärningsmännen väl var ett faktum och de efterlystes av FBI så togs detta upp i Dagens Eko. Från studion i Stockholm frågade man sin korrespondent i USA vad man visste om männen. Jo, svaret blev att de två ”amerikanska männen” var ”misstänkta”. Detta var officiellt. fick vi veta. No shit, Sherlock! Från studion tog man sig modet att penetrera frågan djupare. Korrespondenten anropades. Visste man något om dessa personer? Svammel, svammel, ”….och inga bekräftade uppgifter om de över huvud taget skulle ha några internationella kontakter”… Då bör läsaren notera att jag redan fyra timmar före denna nyhetssändning fått reda på både namn och även uppgifter om de två misstänktas härkomst och politiska sympatier samt innehållet på det Youtube-konto som den äldste av de två bröderna haft. Religionen islam och dess politiska inriktning islamism nämndes inte med ett enda ord TROTS att Eko-redaktionen med största sannolikhet borde haft minst lika mycket information som jag, en sketen licensbetalare. Nä, visst. Jag är ju licensskolkare. Glömde det. Sorry.

6) Även vid det aktuella tillfället under punkt 5 stod det klart att de två bröderna varit fokus för säkerhetstjänstens intresse sedan ett bra tag. Min gissning är att det är Ryssland som för något år sedan såg till att den amerikanska säkerhetstjänsten förhörde männen. Det som är intressant är att man trots total övervakning och allaintegritetskränkande patriotlagar till trots inte lyckats hindra de två bröderna från att begå sitt dödsbringande brott. Vad drar politikerna för slutsats efter detta? Ja, det blir nog ”mer övervakning behövs”. Se men inget lära, det är makthavarnas motto. Fucking dumb asses.

*

Så vad är då mitt intryck och omdöme av dessa punkter under sistlidna vecka? Ja, först av allt kan jag inte förstå varför man skall glädjas över att ett terrordåd har den ena upphovsmannen istället för den andra. Såvida inte man har sympatier för den ena sidan, måhända.

Vad SR och SVT har för sympatier är ganska uppenbart. Det är också uppenbart att de därför nogsamt undviker vissa ämnen i sin nyhetsrapportering, eller i vart fall väljer att fördröja spridningen av vital information. Islam som ämne sorteras som handtvätt. Än idag, kl. 16.35, väljer svenska medier att beskriva att gärningsmännens motiv till bombattentatet är ”ett mysterium”.  Om man bara läser svenska tidningar eller lyssnar på svenska medier får man intryck av att de två bröderna mer eller mindre halkade in i terrorbranschen på ett bananskal. Hur säger man fucking dumb asses på svenska?

En annan aspekt utifrån mediernas bevakning är att svenska medier har en tämligen unik stavning av den nu gripne gärningsmannen. Medan utländska medier stavar hans namn som Dzhokar Tsarnaev, medan svenska medier stavar Dzjochar Tsarnajev vilket ger 7000 i huvudsak svenska artiklar via Google. Ibland undrar jag ifall det är TT som ligger bakom detta för att göra det svårare för svenska medborgare att hitta alternativa nyhetskällor? Detta förhållande är mer regel än ett undantag.

Sedan till konspirationsteorierna. Jodå, jag håller med om att det är fullt möjligt att leda två fanatiker att begå våldshandlingar av det här slaget. Metoden är enkel. Säkerhetstjänsten har monitor på vad den tilltänkta gärningsmannen skriver på sin blogg, hemsida, Youtube-konto. Man skriver bifallande kommentarer, och kanske till och med ger uttryck för ännu mer radikala åsikter. Agenten triggar sin blivande fotsoldat, först genom att berätta hur andra begår terrorism, sedan genom att med påstådd möda och besvär ”fixa fram” de grejer som behövs för att göra en primitiv men effektiv bomb. Att den rådige ”vännen” i själva verket är ett team av psykologer, krigsstrateger och vapen/bomtekniker vet naturligtvis den utvalde terroristen inte om. Därmed inte sagt att det är så här det gick till inför Bostondådet. Och även om det gjorde det så kommer vi ju självfallet inte få veta det.

Några avslutande rader om ”mysteriet med terroristernas motiv” från min horisont. Det finns en uppsjö av möjliga motiv. Det finns också en förklaring till varför de så lättvindigt låter brisera bomber mitt bland en massa oskyldiga åskådare under Boston Marathon. Jag vet en person som gör det här varje vecka. Han heter Barack Obama och är president för Amerikans Förenta stater. På hans order skickas förarlösa bombplan, s.k. drönare, att döda personer som finns på presidentens dödslista ”i namn av kampen mot den globala terrorismen”. Att det finns helt oskyldiga offer bland presidentens byten talas det tyst om. De mest optimala attackerna sker när ”bytet” befinner sig på bröllopsfest. Då kan man halvera en hel klan som kanske sympatiserar med fel person i Afghanistan, Jemen eller Irak. Faktum är att dåd av det slag som inträffade i Boston tidigare i veckan sker flera gånger per månad med samma omfattning ifråga om skadegörelse och mänskligt lidande, men med mer sofistikerad teknik som bekostas av amerikanska skattebetalare. Skillnaden är att den här terroristen bor i ett vit hus och har fått Nobels fredspris.

Hälsar eder Peter Harold

I mediebruset:
SvD: ”Lättnad efter gripande i Boston”.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Söndagskrönika. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Söndagskrönikan: Några iakttagelser efter Bostondådet

  • Ja, jag litar inte på rättegångar utan offentlig insyn. Att behandla gärningsmannen som en främmande stridande istället för att köra civil process gör det möjligt för myndigheterna att selektera insynen. Man döljer obehagliga sanningar.

 1. kallepelle skriver:

  Den nyaste nyheten är att den yngre brodern tydligen försökte begå självmord genom att ta vapenmynningen i munnen och smälla av. Nu är han ett kolli som inte kan tala men dock förstå. Frågan är om man så gärna hade velat att han skulle kunna förhöras – eller inte? Abdulwahib hade ju varit på tryckkokarkurs men fick ett IG. De aktuella terroristerna vet vi inte om dom varit på sådan utbildning för en bättre bombkokare.

  Den kyrilliska transkriptionen för vilseledning var ju smart – det tror jag gärna! Från det hållet är allt att förvänta. Suck.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag kan gott tänka mig att han inte var sugen att stå till svars för terroranklagelserna. Och sen skall man inte tala med bly i munnen… eller, vänta! Det var mat i munnen man inte skulle prata med…

   • Enl. Danska, Engelska samt Amerikanska nyhetskällor så sade den läkare (av Danskt ursprung) (vid en intervju, som fö. direktsändes i TV2.dk 21/4 kl: 19:00) och som var den läkare som först tog emot den ”misstänkte” att denne var fullt kontaktbar, gick att föra ett samtal med, samt att denne hade en skottskada i nacken,
    I NACKEN!!!!
    HUR F-N BETER MAN SIG FÖR ATT SKJUTA SIG SJÄLV I NACKEN????

    Nej detta stinker mer och mer.
    I synnerhet då de poliser som var med vid gripandet säger att den misstänkte hade fått sina skottskador vid den eldstrid som föregick gripandet.

    Emedans utredarna, vars uppgifter är de som är sk. ”offentliga” säger att den misstänkte hade fått sina skottskador vid samma ingripande där dennes broder greps och hade dessa skador redan innan gripandet vid båten.

    VEM F-N SKALL MAN TRO PÅ???

 2. Verkar som om USA fortsätter att bryta mot alla tänkbara konstitutioner hätunder även landets egen konstitution och nu försöker att använda sig av denna händelse som förevändning.

  Personligen så börjar jag tvivla på att det skulle vara dessa bröder som är de som egentligen ligger bakom dådet i Boston och börja luta åt att Obama behövde sitt eget 9-11 för att driva igenom sin politik i synnerhet då det börja växa fram en stark opinion mot Obamas drönarkrig, i media kallas Obama många gånger för Mr. Drönare, samt att USA´s ekonomi inte ser ut att gå en ljus framtid tillmötes.

  Bara det faktum att de satte in en så pass stor paramillitär styrka som övertog en hel miljonstad och att de inte någonsin har gjort något motsvarande inte ens då någon president eller annan högre ämbetsman blivit mördad torde väcka en misstanke som vi som bär foliehattar länge har väntat oss.

  ”Tjänstemän har sagt att de har för avsikt att ifrågasätta tonåring utan att läsa honom hans Miranda rättigheter [1] – standard uttalande informera misstänkta om att de har rätt till en advokat och att tiga – med hänvisning till ett ”allmän säkerhets undantag”.

  American Civil Liberties Union påpekade i samband med detta uttalnde att:

  ”Ett sådant undantag endast tillämpas i fråga om omedelbara hot, och att ett upphävandet av en misstänkts rättigheter inte kan vara en öppen fråga”.

  Samt att:

  ”Förnekandet av en misstänkts rättigheter är oamerikanskt och kommer bara göra det svårare att få rättvisa domar,”

  [1] Miranda varningar – eller vanligare, Miranda rättigheter – är utformade för att påminna en misstänkt som är anhållen eller ifrågasätts i förvar som de har vissa konstitutionella rättigheter, inklusive rätten att tiga för att inte vittna mot sig själva och att ha en advokat närvarande under förhör.

  Poliser är skyldiga att recitera dem, även om de inte nödvändigtvis ordagrant, till en misstänkt. Men det finns ett undantag – och det är vad som hände i fallet med Boston bombningen misstänkte Dzokhar Tsarnaev.

  Undantaget identifierades i en 1984 högsta domstolens dom, som uppgav att ”behovet av svar på frågor i en situation som utgör ett hot mot den allmänna säkerheten överväger behovet av profylaktisk regel skyddar femte Ändring privilegium mot sig själv”.

  Undantaget har använts i ett par uppmärksammade terror-relaterade fall under de senaste åren: mot Umar Farouk Abdulmutallab, som stoppades när han försökte utlösa en bomb gömd i kalsongerna på ett plan på väg till Detroit på juldagen 2009 och mot Faisal Shahzad, som försökte att detonera en bomb i New York Times Square i 2010.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22232196

  Men det var en bra övning för den paramillitära styrka som vi kallar polisen om hur de kan ta över ett samhälle med minimal personalstyrka och utan att invånarna protesterar.
  Troligtvis var det detta som var det egentliga syftet med bomberna i Boston.

  • Peter Harold skriver:

   ”Bara det faktum att de satte in en så pass stor paramillitär styrka som övertog en hel miljonstad och att de inte någonsin har gjort något motsvarande inte ens då någon president eller annan högre ämbetsman blivit mördad torde väcka en misstanke som vi som bär foliehattar länge har väntat oss.”

   Ja, jag observerade också att det här säkert var en användbar övning för myndigheterna. Det är väl dessutom Homeland Security som bunkrat upp så mycket ammunition att det blivit en bristvara i flera delstater.

   Barack Obama är redo att hejda R3volutionen…

  • Sedan uppkommer frågan om dessa dåd i Boston verkligen har begåtts av de misstänkta eller om detta är en iscensatt kupp från vissa grupperingar inom den Amerikanska politken (liksom fö. all fakta tyder på att 9-11 var) som ett steg på vägen mot NWO.

   Mycket tyder nämligen på att denna händelse kan vara en form av ”övning” inför den globala statskupp från Amerikansk (läs Anglosaxtisk) sida som troligtvis förr eller senare kommer.
   Då dels det ekonomiska läget och dels att de som har beslutaderätten (bakom ryggen på oss) har fått det hett om öronen och börjar ev. att bli lite smått desperata sedan internet kom och de inte kunde smyga på oss NWO i det fördolda.

   • Peter Harold skriver:

    I det här fallet vill jag mena att konspirationen inte alls är särskilt omfattande. Det finns andra skäl till att den politiska utvecklingen är som den är; jag tänker då främst på inkompentens hos politiker och andra beslutsfattare, en förkärlek till att okritiskt acceptera de som använder goda värdeord, och det ständiga hänsynstagandet till särintressen som backas upp av storföretag. Alla har de gemensamt att de ser lösningen på många av världens problem genom att förstärka utvecklingen av ett övercentralt beslutsfattande. Vilket passar NWO-arkitekterna som handen i handsken.

    F.ö. kan vi notera att Sverige sstatsminister fr.o.m. oktober 2014 kommer heta Stefan Lövén. Bilderberggruppen är på väg att godkänna och utse honom… 😉

 3. Frivilligt stanna i sina hem???
  Jo, visst..
  Kolla denna video som har läckt ut och visar hur ”frivilligt” folk lät den paramillitära styrka som kallas polis söka igenom deras bostäder.
  Försök sedan hävda att denna ”insats” bara skulle röra sig om två bröders ev. brott och inte utgöra en del av ett större spel.

 4. Watertown, MA – På Fredag, 19 april, 2013, under en människojakt för en bombning misstänkt, tillbringade polis och federala agenter dagen stormningen människors hem och utföra olagliga sökningar. Medan det var oklart inledningsvis om husrannsakan var frivilligt, är det nu helt klart att de var absolut inte frivilligt. Polisen filmades rippning människor från sina hem under vapenhot, marscherade de boende ut med händerna upp i underkastelse, och sedan storma hem för att utföra sina olagliga sökningar.

  Detta var en del av en större operation som involverade total låsning av förorts grannen till Boston. Vägar barrikaderade och fordonstrafik var förbjuden. En flygförbudszon förklarades över staden. Folk var ”beställt” att stanna inomhus. Företagen blev tillsagda att inte öppna. National Guard soldater hjälpte till med låsning, och fotograferades kontrollera ID för fotgängare på gatorna. Hela tiden var polisen som utför dessa motbjudande house-to-house sökningar.

  Sprid Videon bif. i en av mina tidigare inlägg

 5. Noterade att länken till videos inte fungerade som det var menat så jag försöker med en allternativ videolänk i stället:

  http://www.youtube.com/results?search_query=false+flag+operations&oq=False+Flag&gs_l=youtube.1.2.0i3j0l9.1994.11741.0.14157.10.8.0.2.2.0.331.1191.1j6j0j1.8.0…0.0…1ac.1.MZStfC-sAUQ

 6. Nu börjar det snurra runt de mest otroliga rykten och helt galna konsprirationsteorier på nätet.
  Som tex:

  http://buelahman.wordpress.com/2013/04/20/are-you-just-a-believer-or-do-you-think/

  Här vill jag nog hålla med Torbjörn Sassersson som i Newsvioce [1] skriver:

  ”Det snurrar runt på webben en konspirationsteori om att en av de svårt skadade personerna [X] efter Bostonbombningarna egentligen är en skådespelande krigsveteran. Detta är rimligen ett påhitt som enbart skapar onödig förvirring.
  Spekulationer om att en skådespelande krigsveteran skulle ha hoppat in efter bostonbombningen och där lagt sig en sekund efter att bomben briserat förefaller 100% osannolikt i mina ögon. Det är inte ens samma kille på fotona som jämförs.
  Man kan fråga sig poängen med att hitta på något så oerhört makabert. Det finns redan flera andra offer som förlorat ben. Skulle även dessa vara skådespelare? Knappast. Alla som sett explosionerna på TV/webben måste kunna räkna ut att de är tillräckligt kraftiga för att slita loss ben. Bomberna var dessutom apterade med splitter”

  Däremot så är jag helt och fullt övertygad om att vi får veta om det som skedde i Boston långt i från är hela sanningen.
  Men även en konspirationsteori måste ha lite ”kött på benen” och det har definitivt inte den som jag har länkat till överst i min kommentar.

  [1] http://newsvoice.se/2013/04/22/mannen-som-forlorade-benen-knappast-samma-person-som-k-patrickryan/

  • Peter Harold skriver:

   Ja, att desinformation sprids snabbt är uppenbart, och det kan finnas krafter som nyttjar detta (jag tänker på de som vill dölja sanningen). Men desinformationen brukar förr eller ännu tidigare punkteras. Sedan finns det skrönor som lever länge, t.ex. att man kan hosta sig genom en hjärtinfarkt i väntan på ambulans.

 7. Ezra Levant tar en närmare titt på polisens utredning av Boston människojakt. Vad lockdown i Boston ett steg för långt, gjorde polisen gör allt de kunde göra?:

  http://www.sunnewsnetwork.ca/video/featured/prime-time/867432237001/islamic-war-hits-boston/2319333713001#2319333807001

 8. Tydligen så behövde Obama sitt eget ”lilla” 9-11
  Ty hela det, troligtvis iscensatta sceniarit som utspelade sig i Boston formligen är fylld av stora frågetecken och mycket pekar på att detta skulle vara en sk. ”False Flag Operation” [1], [2], [3], & [4]

  ”False Flag Operations” är ju, framförallt, USA vana vid att utföra.[5]
  Troligtvis, då alla bevis tyder på detta, så var 9-11 en dito.
  Strax före 9-11 så hade bla CIA, Homeland Security, NSA m.fl myndigheter hotats av starkt ekonomiskt bantade anslag i och med att hotet??? från Warshavapakten (läs:USSR) hade försvunnit i samband med att Sovjetimperiet (som fö. fungerade som en jämnvikt mot USA-impiriet) så ”hotade” USA´s regering att kraftigt banta de ekonomiska anslagen till dessa resp. myndigheter.

  Vad beräffar just WTC så valde ägaren (som hade en stark personlig tillkvtning till fam. Bush) att bara c:a 14 dgr, innan ”atacken” att försäkra sina byggnader separat (byggnaderna isom utgjorde WTC var försäkrade utifrån det gemensama värdet) samt att höja det totala försäkringsvärdet är bara en av många indicer på att vissa amerikanska intressen var/är inblandade upp över öronen.

  Tyvärr så reagerar folk ogenomtänkt när man försöker att påpeka att det formligen stinker lång väg runt den officella förklrningen om de terroratacker som USA blev utsatta för i början av seklet och menar att mynigheterna aldig skulle ta död på sina egna medborgare
  (vad tusan gör då myndigheterna (läs: Staterna) i krig om inte utsätter sina medborgare för fara)

  9-11 är bara ett exempel på hur, framförallt, USA använder sig av sk. ”False Flag Operations” både i nutid och historikst sett.

  För fler exempel på hur både bekräfade så väl som obekräftade false flag operations har används genom historien av famförallt USA vg. se dessa länkar:

  http://www.wanttoknow.info/falseflag

  http://exopolitics.org/Study-Paper-12.htm

  http://www.infowars.com/a-brief-history-of-false-flag-attacks-or-why-government-loves-state-sponsored-terror/

  http://www.911review.com/articles/anon/false_flag_perations.html

  Video:

  http://www.youtube.com/results?search_query=false+flag+operations&oq=False+Flag&gs_l=youtube.1.2.0i3j0l9.1994.11741.0.14157.10.8.0.2.2.0.331.1191.1j6j0j

  [1] http://www.wanttoknow.info/falseflag

  [2] http://news.yahoo.com/false-flag-attack-boston-one-024110483.html

  [3] http://www.911review.com/articles/anon/false_flag_perations.html

  [4] http://en.wikipedia.org/wiki/False_flag

  [5] https://www.google.com/search?source=ig&rlz=1G1LENNCSVSE502&q=false+flag+operations+in+history&oq=false+flag+operations&gs_l=igoogle.1.1.0l2j0i30l8.3024602.3034055.0.3040383.21.14.0

  Amerikanskt audioklipp:

  http://www.sunnewsnetwork.ca/video/featured/prime-time/867432237001/islamic-war-hits-boston/2319333713001#2319333807001

 9. ” Senate Wants the Military to Lock You Up Without Trial
  …the detention mandate to use indefinite military detention in terrorism cases isn’t limited to foreigners. It’s confusing, because two different sections of the bill seem to contradict each other, but in the judgment of the University of Texas’ Robert Chesney — a nonpartisan authority on military detention — “U.S. citizens are included in the grant of detention authority.” [1], [2]

  ”In a stunning move that has civil libertarians stuttering with disbelief, the U.S. Senate has just passed a bill that effectively ends the Bill of Rights in America and will turn USA into a battleground.
  The National Defense Authorization Act is being called the most traitorous act ever witnessed in the Senate, and the language of the bill is cleverly designed to make you think it doesn’t apply to Americans, but toward the end of the bill it essentially says it can apply to Americans ”if we want it to.”

  ”This bill, passed late last night in a 93-7 vote, declares the entire USA to be a ”battleground” upon which U.S. military forces can operate with impunity, overriding Posse Comitatus and granting the military the unchecked power to arrest, detain, interrogate and even assassinate U.S. citizens with impunity”

  Videos i ämnet:
  http://newsvoice.se/2011/12/01/den-amerikanska-konstitutionen-ar-borta/

  [1] http://newsvoice.se/2011/12/02/us-senate-declares-the-entire-usa-to-be-a-battleground/

  [2] http://www.wired.com/dangerroom/2011/12/senate-military-detention/

  Månne det som hände i Boston kunde vara ”ett test” för att undersöka hur denna lag omsättes i praktiken samt för att undersöka hur allmänheten reagerar när deras rättigheter blir ”kastade på soptippen”

  I vilket fall som helst så är det något som stinker runt hela denna ”affären”
  Dock så tror jag inte att Obama skulle vara inblandat eller medveten om vad som EGENTLIGEN förgår (troligtvis) bakom hans rygg.
  Utan det finns nog starkare krafter bakom honom som har sin egen politiska agenda
  Men att kunna ha en ”stackars” socialarbetare från den lägre klassen att skylla på när det går åt H till måste vara perfekt.

  • Peter Harold skriver:

   ”Dock så tror jag inte att Obama skulle vara inblandat eller medveten om vad som EGENTLIGEN förgår (troligtvis) bakom hans rygg.”

   Jag är inte så säker på det. Det är ju honom som folket kommer att vända sig emot den dag de får nog (under förutsättning att det sker redan under hans mandatperiod). med tanke på att han kommer angripas både från vänster och höger är han nog mycket intresserad av att skapa och upprätthålla instrument som bekämpar dylika konflikter. Hans syn på sig själv är att han är ”god”, och sådana människor kan utan större eftertanke korsa moraliska gränser. Som t.ex. att ge sig själv makten att utfärda dödsorder utan föregående rättslig pröving. Jag tror inte att ens Hitler hade ett lika starkt formellt inflytande över den sortens politik.

 10. Tamerlan Tsarnajev (den brodern som sköts ihjäl i Boston) fanns med i databasen Tide (”Terrorist Identities Datamart Environment”) hos Nationella centrumet för kontraterrorism. Att hans namn fanns med på listan över potentiella terrorister beror på att ryska myndigheter varnat för att 26-åringen blivit en anhängare av radikala islamister.

  FBI hittade ingenting ????? som talade för att Tamerlan Tsarnajev utgjorde ett aktivt hot. Trots det placerades han på Tide-listan

  (Tide= Gemensam databas för bla. CIA, FBI, NSA, Homelnad Security o.likn, myndigheter som innehåller fler än en halv miljon namn på personer från hela världen som amerikanska myndigheter betraktar som misstänkta eller potentiella terrorister)

  http://www.reuters.com/article/2013/04/24/us-usa-explosions-boston-suspect-idUSBRE93N06720130424

  • Peter Harold skriver:

   Japp, man kan bara säga att alla resurser till trots tycks de flesta terrorister ”hamna under radarn”. Konstigt nog…!

   • Den fras som jag framförallt syftade på var:

    ”FBI hittade ingenting ????? som talade för att Tamerlan Tsarnajev utgjorde ett aktivt hot. Trots det placerades han på Tide-listan”

    M.a.o. så verkar det, i varje fall i mina ögon, som om myndigheterna verkar att göra lite som de vill samt att det verkar som om det ”urval” som finns på dessa dödslistor många gånger har listats i dessa utifrån rent godtycke och att namnen på dessa listor hamnar där ut i från rent godtycke.

    Men dessa dödslistor kan, och görs troligen, användas för att tysta alla de som (i detta fallet, USA finner politiskt obekväma.

 11. TV2 Nyhederne 20:00 visade i kväll (25/4) ett videoklipp som visar hur den äldste brodern blir handbojad och införd i en polisbil vid full vigör.
  Tydligen så stämmer de ryken som har snurrat i Amerikansk press om att den äldste brodern inte sköts under flykt utan att denne var helt oskadd när polisen omhändetog honom.
  Varefter han tydligen har blivit regelrätt avrättad uunder tiden han var i polisens förvar.

  http://nyhederne.tv2.dk/video/index/id/67624993/

  Skynda er att se klippet då jag inte vet hur länge det får ligga uppe.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s